Renatamama3 05.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ja składałam gdzieś w marcu, czekałam pół roku na kase, teraz tez sie przymierzamy do skompletowania wniosku bo kasa potrzebna. Właśnie księgowa nam powiedziała ,żeby szybko to zrobić bo za chwilkę ludzie zaczną dostawać Pity i będą się rozliczać ,że teraz jest szansa do 2-3 mc .Też kasa potrzebna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 05.01.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja szukam ekipy która będzie robiła wszystko bo mój mąż nie ma na to czasu. Na piątek się umówiłam z pierwszą ekipą i nie mam zielonego pojęcia jakie są ceny. On przez telefon mówił że mniej więcej za położenie paneli 11zl/m2 a płytki 30-35zł. Ale mówił coś że jak by robił całość to możemy umówił sie na cenę za wszystko. A za elewacje Renatko może wiesz ile? w okolicach Wrocławia standard cenowy to 50 zł m2 ocieplenia (2 warstwy wełny + folia + 1 warsta płyt) dla dwóch warstw płyt to 75 zł /m2. cena za kafelki słyszałam 70 zł.m2 wiec 35 to bardzo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 70 metr nigdy bym nie dała ,teraz jest zima i raczej nikt remontu nie robi więc łapią takich jak my co wykańczają to i cene muszą mieć ok ,mama robiła w lecie i wszystko ją wyszło 2.tys w tym nowa wylewka robiona prze glazurnika , zmiana odpływów ,malowanie wszystko na tip top łazienka 7 metrów2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Beata idruga sprawa ,że sąsiad tej ekipie zlecił kilka prac ocieplanie domu ,ocieplanie i zabudow poddasza ,flizy ,terakota i podobno też kominek więc prace mają na 2-3 mc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.01.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 70 metr nigdy bym nie dała ,teraz jest zima i raczej nikt remontu nie robi więc łapią takich jak my co wykańczają to i cene muszą mieć ok ,mama robiła w lecie i wszystko ją wyszło 2.tys w tym nowa wylewka robiona prze glazurnika , zmiana odpływów ,malowanie wszystko na tip top łazienka 7 metrów2. Mi też sie wydaje, że 70 zł za metr to duzo, nie ma co pozwalać windować cen wykonawcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 05.01.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Oczywiście mama dała za samą robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Dzwoniłam pytałam kolejne ekipy o ceny to płytki u nas układają mniej więcej od 30-40 zł / m2, malowanie stiukiem - 70zł/m2, docieplenie domku 30-40 zł /m2. Mój mąż upatrzył sobie wkład kominkowy taki:http://www.mega-meble.pl/upload/oferta_produkty_gallery/6b50ca61e430cb578da05fb7f661c933_1.jpgMiało być bez kominka ale ten mężowi się bardzo spodobał. Tyle że on jak coś znajdzie to zawsze musi być drogieNo i pytałam dziś o cenę - najtaniej po znajomościach za 4000 tyś. Za połowę ceny był by taki:http://www.kominkimatlak.pl/produkty/medium/39.jpgTen drugi jest żeliwny. I jeszcze czymś się różni. Nie wiem czy na zdjęciu widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.01.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Mój kominek będzie w tym stylu http://images38.fotosik.pl/501/462b562758f2eaf4med.jpg styl klasyczny w wiejski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.01.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 My jeszcze nie składaliśmy chcemy dopiero na koniec żeby dostać więcej kasy na wykończeniówkę Właśnie księgowa nam powiedziała ,żeby szybko to zrobić bo za chwilkę ludzie zaczną dostawać Pity i będą się rozliczać ,że teraz jest szansa do 2-3 mc .Też kasa potrzebna . Szkoda Dziewczyny , ze nie zrobilyscie rozliczenia zwrotu za materialy do konca roku 2010 ( czesci faktur ) .... od nowego roku zmienila sie cena 1m2 powierzchni uzytkowej budynku mieszkalnego przyjmowana na potrzeby obliczenia .... krotko mowiac inwestor traci jakies 600 zl. na metrze kw..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 06.01.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 A jak macie jakies pytania odnosnie VAT- u to najlepiej tutaj zapytac http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT/page270&highlight=PodatekBELLADONNA odpowiada na wszystkie nurtujace pytania ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.01.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Edytko i robiła księgowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 06.01.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Dzwoniłam pytałam kolejne ekipy o ceny to płytki u nas układają mniej więcej od 30-40 zł / m2, malowanie stiukiem - 70zł/m2, docieplenie domku 30-40 zł /m2. Mój mąż upatrzył sobie wkład kominkowy taki: http://www.mega-meble.pl/upload/oferta_produkty_gallery/6b50ca61e430cb578da05fb7f661c933_1.jpg Miało być bez kominka ale ten mężowi się bardzo spodobał. Tyle że on jak coś znajdzie to zawsze musi być drogie No i pytałam dziś o cenę - najtaniej po znajomościach za 4000 tyś. Za połowę ceny był by taki: http://www.kominkimatlak.pl/produkty/medium/39.jpg Ten drugi jest żeliwny. I jeszcze czymś się różni. Nie wiem czy na zdjęciu widać. Sylwia na dzień dzisiejszy również planujemy taki narożny kominek. Miał być kominek dwustronny (jedna część w salonie a druga w przedsionku) ale zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, ponieważ w takim układzie bardzo ciasno by było (z klatki schodowej by się zaraz wchodziło na kominek- jakiś mebel przenieść masakra, no i drzwi w przedsionku byśmy musieli mieć dosyć wąskie, dlatego też chyba będzie taki narożny kominek jak na 1 zdjęciu (teraz rozglądamy się jaka cena, jaki model, wygląd, parametry itd) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 06.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Beatko ten drugi to żeliwny cena około 2 tyś ale on jest ze szprostem. A tego pierwszego to cena min 4 tyś. Drzwi całe z szyby:)Nam się podoba też ten pierwszy:) Edytowane 6 Stycznia 2011 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.01.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Nasz hydraulik powiedział,że najlepsze są żeliwne kominki i piece .My kupujemy z płaszczem wodnym albo Zuzie albo Maje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 07.01.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A ja się tylko zamelduję pozdrawiając z DI:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.01.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 A ja się tylko zamelduję pozdrawiając z DI:cool: oo witam:) jak miło, coraz więcej budowlańców się ujawnia, a powiedz jak można Cię znaleźć na DI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.01.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Nasz hydraulik powiedział,że najlepsze są żeliwne kominki i piece .My kupujemy z płaszczem wodnym albo Zuzie albo Maje . My też planujemy Zuzię albo Maję ale bez płaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 07.01.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 oo witam:) jak miło, coraz więcej budowlańców się ujawnia, a powiedz jak można Cię znaleźć na DI? Bardzo prosto prościutko, znajdziesz mnie w tym wątku co się ujawniłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.01.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 My też planujemy Zuzię albo Maję ale bez płaszcza. Moja kuzynka ma bez płaszcza i mówi ,że jak tylko będą wolne pieniążki to będą wymieniać na płaszcz ,mówi ,że na dole ciepełko a na górze u dzieciaków chłodno przeszkadza to np w nauce siedzą bez ruchu przy biurku i musi włączać centralne a kominek dałby sobie rade . Koleżanka ma z płaszczem i jest zadowolona zapala rano mąż przed pracą i ona jak wstaje jest ciepło odprowadza dzieciaki do szkoły dokłada jedzie do pracy na 4 godziny jak wraca czuje jeszcze ciepło oczywiście nie w wielkie mrozy .W wielkie mrozy odpala gaz .Karolinko może chodź rozprwadzicie nadmuchy na pomieszczenia na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.01.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Bardzo prosto prościutko, znajdziesz mnie w tym wątku co się ujawniłaś aha, no mam Cię już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts