Karollinka 17.01.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 czee, witam po imprezowym wekkendzie, Kinga miała urodziny więc okazja do świętowania była. Trzeba mi rozwiać szybko pewne wątpliwości, ile metrów podbitki nam trzeba???I ile metrów płyt do zabudowy poddasza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A co tu taka cisza my prawie zrobiliśmy jeden pokój już w 2 warstwie ocieplenia dziś pojedziemy założyć folie .W tym tygodniu zaczniemy przedpokój i klatke troszke więcej pracy ale chcemy schody na strych pozakładać i pozamykać dziury . Renatka a Wy macie już tynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Karolinko a jakie tynki oj sam samiusi powiem ,że ciężka to praca u mnie robili ręczne tynki z chłopaków się lało codziennie 4 sztuki jeden robił beton i woził a 3 robiło 611 metrów tynku robili 10 dni . Tak naprawdę zobaczymy jak to będzie, nie nastawiam się że wytynkuje cała chałupkę bo to by mu zajęło mnóstwo czasu który można inaczej wykorzystać. A może akurat będzie mu dobrze szło, najchętniej to już byśmy zaczeli działać, ale jeszcze mrozy mają być więc strach. Do końca stycznia musimy kupić wkład kominkowy i obudować go, szukam inspiracji. Jeszcze zastanawiam sie nad schodami wejściowymi, Sylwia miała pokazać, może przypomni sobie i wstawi zdjęcie. Zastanawiam się ile szykować na materiały. Chcemy pokupować teraz sporo materiałów żeby złożyć wnoisek o zwrot vatu dlatego trzeba się spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 17.01.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Kochana, jak ostatnio byłam na budowie to schody wejściowe wyglądały tak: http://img832.imageshack.us/img832/5397/obraz899.jpg i chyba nawet zostały na zimę nierozszalowane. U nas już bramy garażowe zamontowane (tez nie byłam, nie widziałam), drzwi do pom. gospodarczego jak wyżej, no i z nowości: zamówiliśmy drzwi wejściowe - montaż na początku lutego Może wówczas będzie większa motywacja do odwiedzenia i obfotografowania koniczynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2011 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Sylwia dzięki, własnie takie zdjęcia są najlepsze bo u nas mąż będzie sam robił więc strona techniczna bardzo go interesuje.Teraz jak wyrównaliśmy działkę to okazało się że z 3 planowanych schodków jest miejsce tylko na jeden, musimy to jeszcze przemyśleć, mam nadzieję że po zimie ziemia trochę opadnie i da się to zrobić.Jakie drzwi w końcu wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Renatka a Wy macie już tynki?? Tak mamy tynki robiliśmy od 10 listopada panowie 10 dni robili w 4 .Jutro ma być hudraulik i zacznie robić kotłownie (rurki )i podłącz do kominka oraz ma pozakładać skrzynki do c.o i podłogówki rurki rozprowadzimy jak styropian poukładamy ale to dopiero jak ocieplimy poddasze a w dwóch warstwach mamy dopiero jedno pomieszczenie .Wylewki może w marcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A my schodów nie wylewamy tylko robimy z kostki jesienią nawieżliśmy ziemi ,żeby się ubiła teraz na to kamyki i kosteczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 17.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A my schodów nie wylewamy tylko robimy z kostki jesienią nawieżliśmy ziemi ,żeby się ubiła teraz na to kamyki i kosteczka. My tak robimy z tarasem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 17.01.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Sylwia dzięki, własnie takie zdjęcia są najlepsze bo u nas mąż będzie sam robił więc strona techniczna bardzo go interesuje. Teraz jak wyrównaliśmy działkę to okazało się że z 3 planowanych schodków jest miejsce tylko na jeden, musimy to jeszcze przemyśleć, mam nadzieję że po zimie ziemia trochę opadnie i da się to zrobić. Jakie drzwi w końcu wybraliście? Przegrzebię kolekcję fotek, może coś się jeszcze znajdzie z przebiegu pracy nad schodami. Drzwi zamówiliśmy PCV w Łukplaście. W sobotę był pomiar a na 1 lutego wyznaczyli montaż. Szybciutko prawda? Koszt drzwi 3.500zł, bo podobno zamówiliśmy droższy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A dziś poszłam sobie na działkę bo piękna pogoda ,okna otwarłam ,pochodziłam w koło domu 3 worki śmieci nazbierałam, roślinki zaczeły kiełkować wschodzą już krokusy.Tata do mnie dzwoni ,że 2 kurierów u mnie było przyszłam do domu a tu makarony dla córy są boskie i abażur ze spidermanem dla synka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 my też taras planujemy z kostki, ale to jeszcze daleka droga, schody mają być betonowe i czymś obłożone. Chcemy w tym roku koniecznie porobić te drobniejsze rzeczy żeby została już tylko wykończeniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 My tak robimy z tarasem:) My taras też A schody dla tego bo kafle śliski po 2 wszystkich co znami i mają schody czy balkony z kafli to po 3-4 latach odchodzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 my też taras planujemy z kostki, ale to jeszcze daleka droga, schody mają być betonowe i czymś obłożone. Chcemy w tym roku koniecznie porobić te drobniejsze rzeczy żeby została już tylko wykończeniówka. A kiedy planujecie przeprowadzkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 czee, witam po imprezowym wekkendzie, Kinga miała urodziny więc okazja do świętowania była. Trzeba mi rozwiać szybko pewne wątpliwości, ile metrów podbitki nam trzeba??? I ile metrów płyt do zabudowy poddasza?? U nas mąż obliczył ,że ok 120-130 metrów chcemy zamówić płyty bo teraz są tańsze 5,50-5.90 za metr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Nie planujemy, nie mamy jakiejś daty do której musimy się wynieść. Zobaczymy co się uda zrobić w tym roku i ile nam trzeba na dokończenie. Wszystko musimy zrobic tak, żeby przez kilka lat do domu nie dokładać. Jak będzie rok nie gorszy od poprzedniego to może na Święta się przeprowadzimy, a jak nie to w przyszłym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.01.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 U nas mąż obliczył ,że ok 120-130 metrów chcemy zamówić płyty bo teraz są tańsze 5,50-5.90 za metr . Ciekawe jak u nas wyjdzie, do płyt dochodzą stelaże chyba nawet sporo droższe, mam nadzieję że w 5 tys zabudujemy poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 17.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Sa kamienie, ktore kladzie sie na zaprawe cementowa zamiast plytek na schodach lub tarasach. Nie sa sliskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 17.01.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Sa kamienie, ktore kladzie sie na zaprawe cementowa zamiast plytek na schodach lub tarasach. Nie sa sliskie. O i właśnie takie rozwiązanie mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.01.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Ciekawe jak u nas wyjdzie, do płyt dochodzą stelaże chyba nawet sporo droższe, mam nadzieję że w 5 tys zabudujemy poddasze. My na razie kupiliśmy część profili i stelaży starczy na 2 pokoje i przedpokój wiem ,że jedne profile były po 7,50 sztuka 4 m długie a te przy ścianie co idą to nie wiem ale koło 6 zł mąż obliczył ,że tych podstawowych potrzeba ok 100 sztuk .Wydaje mi się ,że w 5 tys my też się zmieścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 czee, witam po imprezowym wekkendzie, Kinga miała urodziny więc okazja do świętowania była. Oooo wszystkiego najlepszego dla jubilatki:D:D:D http://i107.photobucket.com/albums/m282/pure100/com2/happy-birthday/0099.gif Moja Gwiazdeczka też urodzinki miała i w weekend imrezowaliśmy:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts