Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień Dobry - nie odzywałam się kilka dni bo zmogło mnie choróbsko - nawet nie wiem kiedy mnie przewiało. Najgorsze, że nawet leków żadnych wziąść nie mogłam i tylko babcine sposoby mi zostały. Dzisiaj jest już lepiej, ale cos czuję, że to nie koniec :(

Karollinko mam kalendarz - niestety mam zapisane tylko koszty robocizny i przy tynkach materiały jakie poszły, ale bez cen.

TYNKI - robocizna 7 000 zł. Do tego posżło 1,5 palety wapna super białe, 1 paleta cementu, 2 paczki narożników 3 m, 1 paczka narożników 2,5 m, 4 opakowania folii do zabezpieczenia okien, 4 rolki taśmy PVC, 5l cemplastu i wywrotka piacu sianego (piach kosztował 300 zł)

POSADZKI - robiliśmy mixokretem - robocina 1900 zł, żwir 450 zł, i niestety nie wiem ile cementu.

Kosztów instalacji nie znam w ogóle, bo większość rzeczy bralismy na WZtki i potem wielkie zbiorcze fakturym na których nie wiadomo co jest do czego. Robocizne natomiast płaciłam na dniówki więc też ceny mało miarodajne.

Moge policzyć koszty łazienek, koszty farb i wszystko to co zrobił stolarz.

No właśnie stolarz:

Parapety dębowe - 150 zł/m2 u mnie wyszło 1720 zł

Drzwi wewnętrzne sosnowe - po 1000 zł za sztukę (drzwi, ościeżnica, zamek i klamka)

Schody dębowe klasa I - stpnie i podstopnie 3500 zł + 500 zł barierka (+85 zł pręty z nierdzewki)

parkiet dębowy - 1920 zł robocina z materiałem za 30m2, ale bez lakierowania - lakierowaliśmy sami.

Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania postaram się pomóc.

schody - 3

Kasiu tak myslałam że pewnie w domku siedzisz.

Zdrowiej i nabieraj sił.

dziekuje Ci za zestawienie kosztów, to tak jak liczyłam tynki 10 tys, wylewki ze 3 tys, drzwi wew i schody miaałs w fajnej cenie.

Wczoraj byli u nas nowi koniczynkowce, podobno i Was odwiedzali, zachwyceni waszymi wnetrzami więc i ja mam prośbe Kasiu jak znajdziesz czas to wrzuć jakieś zdjęca bo nie pokazałaś całego domku. :D

No nie pokazałam całego domu, bo cały czas jest jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, a takie niewykończone wnętrza nie wyglądają zbyt reprezentatywnie. Właściwie to my chyba jeszcze nie wykończyliśmy żadnego pomieszczenia do końca :)

W najbliższą sobotę będę siedziała w domu więc przy naturalnym świetle zrobię kilka zdjęć, bo niestety teraz jak wracam do domu to jest już ciemno i zdjęcia wychodzą kiepsko.

dziewczyny ja to mysle, mam nadzieje:) ze jak pojdziemy na swoje to co sobote upieke ciasto, nagotuje pyszności:)

tak mi sie marzy,,, :roll: :lol:

ja na początku jak zamieszkalismy razem też piekłam, pichciłam.................potem mi sie odechciało.............. ale po sobotnim widoku mojej całej trójki ( małż też) siedzącej przy stole i nie mogącej doczekac się kawałka placka zacznę od nowo wprowadzać to w życie.

Moja mama co tydzień piecze i zawsze podrzuci, ale to nie to :-?

Cudnie jest usłyszeć ................ mamuś Twoje cista są najlepsze :lol: :lol: :lol: :lol: Córcia mi tak w sobote powiedziała :D :D :D :D :D

zaczynamy intensywne poszukiwanie pieca!

nie wiem wogóle jakie funkcje ma spełniać, na co zwracac uwagę, co jest ważne w takim piecu.

myslicie że cos takiego bedzie dobre?

http://www.allegro.pl/item900524641_kociol_kotly_z_podajnikiem_25kw_piec_pompa.html

nie wiem jaki ten Wasz domek duzy będzie ale to jest piec na conajmniej 200m2 powierzchni użytkowej. Za duże ma kW

Karolinko ja w sprawie okien tarasowych - Wy będziecie mieli ze słupkiem ruchomym dwa skrzydła otwierane i jedno stałe, czy dwa stałe i środkowe otwierane tak jak w projekcie?

Wiesz, wydaje mi sie że wybralismy dwa skrzydła otwierane ale po tylu rozmowach, analizach i zmianach decyzji musze sie zajrzeć w zestawienie tych okien i napisze jak bede w domu bo moze sie okaze ze jednak wybraliśmy inne :roll: :o