Karollinka 08.02.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 raz na jakiś czas narzeka na brzuszek, boli ją, ma biegunke, nie zauwazyłam żeby to nastepowalo po jakims wiekszym obzarstwie czegokolwiek tym bardziej trudno powiedziec co sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.02.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Widzę, ze koleżanka już wiosnę poczuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 08.02.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dzień Dobry - nie odzywałam się kilka dni bo zmogło mnie choróbsko - nawet nie wiem kiedy mnie przewiało. Najgorsze, że nawet leków żadnych wziąść nie mogłam i tylko babcine sposoby mi zostały. Dzisiaj jest już lepiej, ale cos czuję, że to nie koniec Karollinko mam kalendarz - niestety mam zapisane tylko koszty robocizny i przy tynkach materiały jakie poszły, ale bez cen. TYNKI - robocizna 7 000 zł. Do tego posżło 1,5 palety wapna super białe, 1 paleta cementu, 2 paczki narożników 3 m, 1 paczka narożników 2,5 m, 4 opakowania folii do zabezpieczenia okien, 4 rolki taśmy PVC, 5l cemplastu i wywrotka piacu sianego (piach kosztował 300 zł) POSADZKI - robiliśmy mixokretem - robocina 1900 zł, żwir 450 zł, i niestety nie wiem ile cementu. Kosztów instalacji nie znam w ogóle, bo większość rzeczy bralismy na WZtki i potem wielkie zbiorcze fakturym na których nie wiadomo co jest do czego. Robocizne natomiast płaciłam na dniówki więc też ceny mało miarodajne. Moge policzyć koszty łazienek, koszty farb i wszystko to co zrobił stolarz. No właśnie stolarz: Parapety dębowe - 150 zł/m2 u mnie wyszło 1720 zł Drzwi wewnętrzne sosnowe - po 1000 zł za sztukę (drzwi, ościeżnica, zamek i klamka) Schody dębowe klasa I - stpnie i podstopnie 3500 zł + 500 zł barierka (+85 zł pręty z nierdzewki) parkiet dębowy - 1920 zł robocina z materiałem za 30m2, ale bez lakierowania - lakierowaliśmy sami. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania postaram się pomóc. schody - 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.02.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dzień Dobry - nie odzywałam się kilka dni bo zmogło mnie choróbsko - nawet nie wiem kiedy mnie przewiało. Najgorsze, że nawet leków żadnych wziąść nie mogłam i tylko babcine sposoby mi zostały. Dzisiaj jest już lepiej, ale cos czuję, że to nie koniec Zdrówka życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.02.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Kasiu tak myslałam że pewnie w domku siedzisz. Zdrowiej i nabieraj sił. dziekuje Ci za zestawienie kosztów, to tak jak liczyłam tynki 10 tys, wylewki ze 3 tys, drzwi wew i schody miaałs w fajnej cenie. Wczoraj byli u nas nowi koniczynkowce, podobno i Was odwiedzali, zachwyceni waszymi wnetrzami więc i ja mam prośbe Kasiu jak znajdziesz czas to wrzuć jakieś zdjęca bo nie pokazałaś całego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 08.02.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No nie pokazałam całego domu, bo cały czas jest jeszcze wiele rzeczy do zrobienia, a takie niewykończone wnętrza nie wyglądają zbyt reprezentatywnie. Właściwie to my chyba jeszcze nie wykończyliśmy żadnego pomieszczenia do końca W najbliższą sobotę będę siedziała w domu więc przy naturalnym świetle zrobię kilka zdjęć, bo niestety teraz jak wracam do domu to jest już ciemno i zdjęcia wychodzą kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 W najbliższą sobotę będę siedziała w domu więc przy naturalnym świetle zrobię kilka zdjęć, bo niestety teraz jak wracam do domu to jest już ciemno i zdjęcia wychodzą kiepsko. Niecierpliwie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.02.2010 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Kasiu ile ja bym dala żeby mieszkac juz u siebie nawet majac duzo drobiazgów do wykonczenia.Wiadomo że teraz Twoje- Wasze zdrowie jest najwazniejsze, na dopieszczanie i dokańczanie masz czas. A jak Twoja Ola odnalazła sie w nowej sytuacji bo i przeprowadzka i Twoja ciąża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 08.02.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Cześć, czesć leniuch ze mnie to wiem Co do pieczenia ciastt to ja tez mam dwie lewe ręce i nie odziedziczyłam zamiłowania i talentu od mamy, ale piekę te łatwe a marchewkowiec zawsze wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.02.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 dziewczyny ja to mysle, mam nadzieje:) ze jak pojdziemy na swoje to co sobote upieke ciasto, nagotuje pyszności:) tak mi sie marzy,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 08.02.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 dziewczyny ja to mysle, mam nadzieje:) ze jak pojdziemy na swoje to co sobote upieke ciasto, nagotuje pyszności:) tak mi sie marzy,,, ja na początku jak zamieszkalismy razem też piekłam, pichciłam.................potem mi sie odechciało.............. ale po sobotnim widoku mojej całej trójki ( małż też) siedzącej przy stole i nie mogącej doczekac się kawałka placka zacznę od nowo wprowadzać to w życie. Moja mama co tydzień piecze i zawsze podrzuci, ale to nie to Cudnie jest usłyszeć ................ mamuś Twoje cista są najlepsze Córcia mi tak w sobote powiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.02.2010 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 zmykam zaraz do domu, głowa mnie znowu boli a mam jeszcze napiete plany na popołudnie.Echhh...co można brac na migrene żeby normalnie funkcjonować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.02.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 zaczynamy intensywne poszukiwanie pieca!nie wiem wogóle jakie funkcje ma spełniać, na co zwracac uwagę, co jest ważne w takim piecu.myslicie że cos takiego bedzie dobre?http://www.allegro.pl/item900524641_kociol_kotly_z_podajnikiem_25kw_piec_pompa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 08.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Karolinko ja w sprawie okien tarasowych - Wy będziecie mieli ze słupkiem ruchomym dwa skrzydła otwierane i jedno stałe, czy dwa stałe i środkowe otwierane tak jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 08.02.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 zaczynamy intensywne poszukiwanie pieca! nie wiem wogóle jakie funkcje ma spełniać, na co zwracac uwagę, co jest ważne w takim piecu. myslicie że cos takiego bedzie dobre? http://www.allegro.pl/item900524641_kociol_kotly_z_podajnikiem_25kw_piec_pompa.html nie wiem jaki ten Wasz domek duzy będzie ale to jest piec na conajmniej 200m2 powierzchni użytkowej. Za duże ma kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.02.2010 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 cześć Laski te spiace i te pracujace od samego rana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.02.2010 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Karolinko ja w sprawie okien tarasowych - Wy będziecie mieli ze słupkiem ruchomym dwa skrzydła otwierane i jedno stałe, czy dwa stałe i środkowe otwierane tak jak w projekcie? Wiesz, wydaje mi sie że wybralismy dwa skrzydła otwierane ale po tylu rozmowach, analizach i zmianach decyzji musze sie zajrzeć w zestawienie tych okien i napisze jak bede w domu bo moze sie okaze ze jednak wybraliśmy inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.02.2010 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 nie wiem jaki ten Wasz domek duzy będzie ale to jest piec na conajmniej 200m2 powierzchni użytkowej. Za duże ma kW Agukla nasz domek ma 133 mkw więc jak tak mówisz to pewnie piec 19kw bedzie wystarczajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 09.02.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Dzieńdoberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 09.02.2010 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 cześć Sylwia, widze że jak narazie to aby my na stanowiskach pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts