sylwiaradek 11.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Co do kominka zaraz coś poszukam, ale nie mam jeszcze takiego co bym go była pewna na 99%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.02.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Może coś takiego, na pewno będzie prosty i chciałabym żeby zajmował jak najmniej miejsca http://www.kominki.net/images/produkty/big/S13_V1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 u nas kominek będzie pełnił funkcje typowo dekoracyjną obudowa tez musi byc prosta bo nie lubię zbednych ozdób, no i ze względu na niewielką powierzchnie salonu tez chce żeby był niewielki, na szczescie posłuchalismy się Kasi 256 i kominek wpuszczamy pod komin, zaoszczedzimy miejsce w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.02.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mój kuzyn robi kominki. Ma świetne pomysły, ma mnóstwo zdjęć, kominków które już zrobił. Po prostu jak wchodzi do domu, wie co będzie tam ładnie wyglądało. Pokazywał mi już różne projekty, ale jeszcze nie wybrałam nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.02.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A czy będziecie robili rozprowadzenie z kominka na cały dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 właśnie tacy fachowcy są najlepsi, mają swoje wizje, potrafią coś doradzić, dopasować wymyśleć, ja jeszce nie wiem dokladnie jaka chce miec obudowę ale wiem ze prosta i w czesci wyłozona kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A czy będziecie robili rozprowadzenie z kominka na cały dom? nie, my bedziemy mieli zwykly kominek ogrzewający jedynie salon. A wy jaki planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.02.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 U mnie, tzn u rodziców, gdzie teraz mieszkam jest rozprowadzenie na cały dom. Na górze w pokojach są kratki przez które dochodzi ciepło. Powiem może tak jak palimy w kominku na dole w salonie (ok 30 metrów) jest bardzo ciepło od samej szyby wkładu (są jeszcze 2 kratki które są zawsze zasunięte), a na górze pomimo że na każden pokój przypada jedna kratka jest bardzo ciepło. Również komin się ogrzewa i daje dużo ciepła. Minus jest taki że mimo wszystko ja nie jestem zwoleniczką kominków i nie lubię zapachu od kominku. No i tego jak się kurzy w domu. Kominek u nas jest 3 rok mimo wad i zalet sprawuje się super. Drzewa idzie nie wiele na opał, a w domu się szybko robi ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 moja koleżanka też ogrzewa dodatkowo cały dom kominkiem, niby zadowolona ale mowi że malowanie trzeba by robić po kazdej zimie.ja nie bede cala zime palila i w piecu i w kominku, wiec dlatego bedzie tylko raz na jakis czas uzywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.02.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 My używam go również kiedy np rano kiedy jeszcze w piecu się nie pali, a w domu nie jest mocno zimno. Lub jesienią bardzo często. Chociaż jak dla mnie jest to tylko zbędny wydatek, dość duży wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.02.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Jeszcze mam pytanie odnośnie podłóg. Jaką deskę się kładzie na podłogówkę? Jakie podłogi planujecie w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 nie wiem jakie podłogi na podłogówkę, my robimy ogrzewanie w wiatrołapie, kuchni i łazienkach i tam dajemy gres albo płytki, w salonie parkiet a w pokojach panele.[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 11.02.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam i w końcu ja. Karolinka pozazdrościłam Ci wiosny to wrzuciłam lato a dokładnie maj w Ustce Własnie dzis rozmawialismy o podłogach............... podobnie jak u Karolinki podłogówka w wiatrołapie, holu, kuchni i łazienkach, oraz trochę w salonie, będzie taki łuk zrobiony. Dalej w salonie panele, w pokoju goscinnym też a u dzieci u u nas w sypialni wykładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Agulka jakie bedziesz robiła wykładziny?ja nie wiem dlaczego jestem do wykładzin negatywnie nastawiona, mąż też wspominal żeby u małej i w sypialni zrobić ale narazie mnie nie przekonał, podłoga a na niej mały dywanik narazie na 1 miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.02.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 mąż mnie pyta co chciałabym mieć w domu sterowane na pilota?? hmm oprócz niego to chyba nic dziewczyny pchnęłyście temat elektryki więc zmobilizowałam mojeg osobistego elektryka do zaprojektowania instalacji dla nas bo jeszcze na to nie bylo czasu i trzeba zaczać robic jakieś zakupy budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 11.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Agulka jakie bedziesz robiła wykładziny? ja nie wiem dlaczego jestem do wykładzin negatywnie nastawiona, mąż też wspominal żeby u małej i w sypialni zrobić ale narazie mnie nie przekonał, podłoga a na niej mały dywanik narazie na 1 miejscu. nie za bardzo z grubego włosa. A dlaczego???? Przytulniejsze dla dzieci, sprawiają wrażenie jak na nich się siedzi cieplejszych, panele są takie "surowe" Moje dzieci jeszcze sporo czasu spędzą na podłodze - na zabawach Wole wykładziny dlatego tez w sypialni będzie, z grubego, miękkiego włosa ( juz mam kupioną ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 12.02.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 cześć Laski, ja dziś w robocie zapracowana, zamiast w piątek więcej luzu to wszystko na raz musi byc zrobione.dziś mamy mieć wycenę materiałow na elektryke i jutro ma wpaść hydraulik popatrzec, doradzic, wycenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 12.02.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam i w końcu ja. Karolinka pozazdrościłam Ci wiosny to wrzuciłam lato a dokładnie maj w Ustce wow, cudne. I ten piracki statek. Kiedys płynęłam. A teraz nie pojade na wiosnę Dzien Dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 12.02.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 I ja się witam, trochę miałam do nadrobienia.... Co do kominków jest cały dłuuuuugi wątek w kategorii Wnętrza - sporo fajnych rozwiązań. U nas podłogówka w wiatrołapie, kuchni, wc, i na górze w łazience. Na dole parkiet planujemy, choć gres imitujący drewno bardzo mi się podoba i myslę że super by w salonie wyglądał http://www.modnalazienka.pl/allegro_big_foto/woodentic1.jpg -woodentic paradyż (ale że zimny jak juz pisałam wcześniej to będzie parkiet ) W salonie centralny żyrandol plus kinkiety nad kanapą i oświetlenie nad stołem. O kuchni już pisałam. Kominek zwykły, bez płaszcza wodnego, obudowany w sposób prosty - nie mogę jakoś znaleźć tego zdjęcia, zastanawiam się tylko nad półeczkami podświetlanymi z boku kominka (jak na zdjęciu powyżej), czy może przedłużyc ściankę i postawić komodę jak u Darizy (wklejane przez sylwia&radek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 12.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 U nas podłogówka w wiatrołapie, kuchni, wc, i na górze w łazience. Na dole parkiet planujemy, Czyli podłogówki w salonie nie robicie? Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts