Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas kominek będzie pełnił funkcje typowo dekoracyjną obudowa tez musi byc prosta bo nie lubię zbednych ozdób, no i ze względu na niewielką powierzchnie salonu tez chce żeby był niewielki, na szczescie posłuchalismy się Kasi 256 i kominek wpuszczamy pod komin, zaoszczedzimy miejsce w salonie

U mnie, tzn u rodziców, gdzie teraz mieszkam jest rozprowadzenie na cały dom. Na górze w pokojach są kratki przez które dochodzi ciepło. Powiem może tak jak palimy w kominku na dole w salonie (ok 30 metrów) jest bardzo ciepło od samej szyby wkładu (są jeszcze 2 kratki które są zawsze zasunięte), a na górze pomimo że na każden pokój przypada jedna kratka jest bardzo ciepło. Również komin się ogrzewa i daje dużo ciepła.

Minus jest taki że mimo wszystko ja nie jestem zwoleniczką kominków i nie lubię zapachu od kominku. No i tego jak się kurzy w domu.

Kominek u nas jest 3 rok mimo wad i zalet sprawuje się super. Drzewa idzie nie wiele na opał, a w domu się szybko robi ciepło.

Witam i w końcu ja.

Karolinka pozazdrościłam Ci wiosny to wrzuciłam lato a dokładnie maj w Ustce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Własnie dzis rozmawialismy o podłogach............... podobnie jak u Karolinki podłogówka w wiatrołapie, holu, kuchni i łazienkach, oraz trochę w salonie, będzie taki łuk zrobiony. Dalej w salonie panele, w pokoju goscinnym też a u dzieci u u nas w sypialni wykładziny.

mąż mnie pyta co chciałabym mieć w domu sterowane na pilota?? hmm oprócz niego to chyba nic :roll: :wink: :lol:

dziewczyny pchnęłyście temat elektryki więc zmobilizowałam mojeg osobistego elektryka do zaprojektowania instalacji dla nas bo jeszcze na to nie bylo czasu i trzeba zaczać robic jakieś zakupy budowlane.

Agulka jakie bedziesz robiła wykładziny?

ja nie wiem dlaczego jestem do wykładzin negatywnie nastawiona, mąż też wspominal żeby u małej i w sypialni zrobić ale narazie mnie nie przekonał, podłoga a na niej mały dywanik narazie na 1 miejscu.

nie za bardzo z grubego włosa. A dlaczego???? Przytulniejsze dla dzieci, sprawiają wrażenie jak na nich się siedzi cieplejszych, panele są takie "surowe"

Moje dzieci jeszcze sporo czasu spędzą na podłodze - na zabawach :roll: Wole wykładziny dlatego tez w sypialni będzie, z grubego, miękkiego włosa ( juz mam kupioną :wink: ).

I ja się witam, trochę miałam do nadrobienia.... :lol:

Co do kominków jest cały dłuuuuugi wątek w kategorii Wnętrza - sporo fajnych rozwiązań.

U nas podłogówka w wiatrołapie, kuchni, wc, i na górze w łazience. Na dole parkiet planujemy, choć gres imitujący drewno bardzo mi się podoba i myslę że super by w salonie wyglądał http://www.modnalazienka.pl/allegro_big_foto/woodentic1.jpg -woodentic paradyż

(ale że zimny jak juz pisałam wcześniej to będzie parkiet :D )

W salonie centralny żyrandol plus kinkiety nad kanapą i oświetlenie nad stołem. O kuchni już pisałam.

Kominek zwykły, bez płaszcza wodnego, obudowany w sposób prosty - nie mogę jakoś znaleźć tego zdjęcia, zastanawiam się tylko nad półeczkami podświetlanymi z boku kominka (jak na zdjęciu powyżej), czy może przedłużyc ściankę i postawić komodę jak u Darizy :roll: (wklejane przez sylwia&radek)