Karollinka 15.02.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 znalazłam wreszcie sedes i bidet który mnie urzekł narazie wstawie link bo z tego kompa nie moge zdjec, ale dodam i fotke zeby mi nie umknęlo http://www.allegro.pl/item909861774_villeroy_boch_wc_omnia_arch_desk_wolnoopad.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 WitajKolejne pomysły do domku widzę. I jak decyzja w sprawie grzejników podjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 chyba beda te regulusy, jak sami obliczylismy to cena spadła do 6 tys a hydraulik ma jeszcze upusty więc mam nadzieje ze jeszcze z 500 zł utarguje.zrezygnowalismy z dodatkowych grzejników w łazienkach więc i cena sie obnizyła.Dziewczyny a dajecie grzejniki w korytarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Wow cena dużo spadła To z ilu grzejników zrezygnowaliście? Ja jestem umówiona w tym tygodniu z hydraulikiem, więc dopiero będę wiedzieć więcej w tej sprawie. W tym momencie nadal się zastanawiamy czy zrobić podłogówkę w salonie czy nie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 zrezygnowalismy z grzejników w łazience tzn ich tam wogóle miało nie byc, hydraulik je uwzglednil, jednak my zrezygnowalismy, bedą jedynie drabninkowe.Zrobimy jednak grzejnik w korytarzu na dole i na górze.Nie bedzie grzejnika w kuchni bo nie ma miejsca na niego, mam nadzieje że podłogówka wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja w kuchni też tylko podłogówkę. Pewnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 mam nadzieje, bo ja co jak co ale w domku musze miec cieplutko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja też chciałabym mieć ciepły, przytulny domek, do którego chciałoby się wracać po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 otoż to:) piec tez juz wybralismy więc to juz z głowy bo rurki czy kabelki to wiadomo ze trzeba kupic i nie ma znacznie różniacych sie.Hydraulika i elektryka to jedne z ważniejszych robót w domku wiec trzeba wszystko dokładnie przemyslec.Ciekawa jestem co Wam powie hydraulki, mąż ostatnio rozmawiał z sasiadem który hydraulike robił w lecie i nikt mu nie powiedział że do ogrzewania podłogowego trzeba kupić jakies kolektory i teraz podłogówka bardzo słabo grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja właśnie tego najbardziej się boję - hydrauliki i elektryki. Elektryka mam super, jest jednym z najlepszych fachowców w mieście. Mimo tego to i tak muszę sama zdecydować jak bym chciała oświetlać swój domek.A co do hydraulika to jestem tak zielona, że mało wiem co do czego. Dostałam namiary na kogoś z wieloletnim doświadczeniem, więc może będzie to osoba godna zaufania. Wiem, że wykonuje swoją pracę dobrze i że inni są z niego zadowoleni. Ale po doświadczeniu z cieślą, boję się już tych niby fachowców. Okaże się co nam zaproponuje hydraulik - relację zdam jak do mnie dojedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 no własnie, jak tez sie przekonałam ze fachowców na każdym kroku trzeba sprawdzac i pilnować. Jak robilismy rozprowadzenie kanalizacji przed pierwszymi wylewkami to teść wynajął hydraulika od siebie z miejscowosci bo niby taki dobry. Po skonczonej pracy pojechalismy sprawdzic a tam bidet nie uwzgledniony (bo zapomniał, za jego czasów takich sie nie robiło , zlew nie pod oknem bo w zimie woda badzie zamarzać ) no i podziekowalismy panu i w dwie godziny z mężem sami ułozylismy rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Hehe znam ten ból. Mój cieśla, po pewnym czasie w ogóle nie odbierał telefonów ode mnie. Do dzisiaj jeszcze nie jesteśmy rozliczeni. Zostało mu kilka rzeczy dokończyć, a on tego nie zrobił. Nie dzwoni i nic nie mówi, więc nie wiem co on tam sobie myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 a zapłaciłas mu za całość?my nauczeni doswiadczeniem placimy po skończonej robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 No nie dostał kasy, tylko zaliczkę po położeniu krokwi. A później się dopiero zaczęły problemy. Żeby z nim pogadać musiałam jechać na inną budowę bo inaczej nie szło się z nim dogadać. Później nas unikał. A jak byłam na budowie, to nie wiele co mówił. Po prostu nie wiem jak to się stało, że wzięliśmy kogoś takiego. Dlatego teraz już nie wierzę w takich tam znajomych i inaczej załatwiam sprawę. Mam nauczkę, żeby nikomu nie wierzyć na słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 jak kasy nie dostał to nie martw się, dobrze że nie przychodzi bo mogłaby ci cos zrobic nie tak i poprawianie po partaczu drozej by Cie kosztowało. tak sobie policzyłam że pieniędzy wystarczy nam jeszcze na przyłącza, elektryke, hydraulikę, tynki i wylewki i moze elewacje zewnetrzną a potem trzeba rozejrzec sie za kredytem, ale ile trzeba na wykończenie???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.02.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A elewację kiedy chcesz zrobić? Mi proponowali, że jak zrobię na wiosnę tynki, posadzki to żebym z elewacją poczekała do jesieni. A przez lato domek niech osusza się. Czy to prawda nie wiem, tak mi tylko doradzają. My też z wiosny mam takie same plany jak wy + ogrodzenie. A wykończeniówka to zależy od potrzeb indywidualnych. Trudno powiedzieć - cena podłóg (panele, parkiet, gres - wszystkie się różnią od siebie), drzwi, kuchnia (meble + urządzenia AGD), łazienki... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 15.02.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Karolinka dobrze, że zrezygnowaliście z tych dodatkowych grzejników w łazience. My mamy tez podłogówkę i drabinkę a w łazienkach jest ciepło a przeciez teraz nie palimy tak mocno, tylko tyle by nie ochłodzic domku. A podłogówka w kuchni całkowicie wystarczy.............. kuchni nie macie w koniczynkach ( u mnie zresztą też) dużej................. zawsze jak będzie Ci za chłodno to ukręcisz jakis placuszek , wrzucisz do piekarnika i zapach i ciepło bedzie sie roznosić milutko po całym domku Co do zdjęć to może jakies wkleję, choć duzo nowego na nich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 elewacje zewnetrzna nie wiem czy zrobimy w tym roku trudno powiedzieć jak to wyjdzie. Co do wykonczeniówki to nie wiem ile zakładac na łazienki, ile na podłogi, ile na meble, tak odwlekam ten kredyt żeby jeszcze miedzy czasie troche zarobic i jak na ta chwile zrobimy to co mamy w planach, uzbieramy przez nastepna zime pieniedzy i dopiero weźmiemy kredyt także przeprowadzka może bedzie w lecie przyszłego roku nie wiem czy to dobre rozwiazanie ale jakos ten kredyt mimo ze nie ogromny jakos mnie przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 15.02.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A elewację kiedy chcesz zrobić? Mi proponowali, że jak zrobię na wiosnę tynki, posadzki to żebym z elewacją poczekała do jesieni. A przez lato domek niech osusza się. Czy to prawda nie wiem, tak mi tylko doradzają. My też z wiosny mam takie same plany jak wy + ogrodzenie. A wykończeniówka to zależy od potrzeb indywidualnych. Trudno powiedzieć - cena podłóg (panele, parkiet, gres - wszystkie się różnią od siebie), drzwi, kuchnia (meble + urządzenia AGD), łazienki... itd Prawda, prawda............... my tez na jesień elewację. A co do wykończeniówki to właśnie zalezy od indywidualnych potrzeb................. na na niektóre rzeczy zabraknie tego kredytu................ chcąc jeszcze coś wycyckać muszę dziś skompletować fakturki, zrobic Pit-a i dac do rozliczenia............. zawsze jakis "grosz" wpadnie.. może na ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.02.2010 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Karolinka dobrze, że zrezygnowaliście z tych dodatkowych grzejników w łazience. My mamy tez podłogówkę i drabinkę a w łazienkach jest ciepło a przeciez teraz nie palimy tak mocno, tylko tyle by nie ochłodzic domku. no widzisz Agulka jak dobrze że wpadłaś z dobra radą my sobie możemy gdybac a jak ty masz u siebie tak zrobione i wystarczy to znaczy ze tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts