Karollinka 23.02.2010 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 cześć dziewczynki:) ano nie było mnie bo wczoraj całe popołudnie spedzilismy na zakupach, wieczorem padłam. Dach sie robi, wczoraj zrobili obróbki i uchwyty do rynien, dziś mieli zacząć kłaśc blache i wstawiać okna dachowe. My zrezygnowalismy z 2 okien w pokoju i zrobilismy jedno większe, wszystko miało byc ok a dzis sie okazało że okno ma 114 cm szerokości a odstep miedzy krokwiami 112 i okno sie nie mieści Krokwie trzeba podcinać, dorabiac jakieś mocowania, ogólnie dużo roboty z tym wyszło i chłopcy sie troche zdenerwowali trudno, nie zawsze jest łatwo i szybko, czasem trzeba cos poprawiać. Dzwoniła kobitka z Oknoplasta- maja nam wstawiać okienka na początku przyszłego tygodnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.02.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Kurcze lipa wyszła z tym oknem - upewnij się, że bedzie wystarczając dużo miejsca na zrobienie rozglifienia okna na boki. My nie mielismy pojęcia, że trzeba tego pilnować i potem przy karton gipsach wyszło kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 23.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 cześć dziewczynki:) ano nie było mnie bo wczoraj całe popołudnie spedzilismy na zakupach, wieczorem padłam. Dach sie robi, wczoraj zrobili obróbki i uchwyty do rynien, dziś mieli zacząć kłaśc blache i wstawiać okna dachowe. My zrezygnowalismy z 2 okien w pokoju i zrobilismy jedno większe, wszystko miało byc ok a dzis sie okazało że okno ma 114 cm szerokości a odstep miedzy krokwiami 112 i okno sie nie mieści Krokwie trzeba podcinać, dorabiac jakieś mocowania, ogólnie dużo roboty z tym wyszło i chłopcy sie troche zdenerwowali trudno, nie zawsze jest łatwo i szybko, czasem trzeba cos poprawiać. Dzwoniła kobitka z Oknoplasta- maja nam wstawiać okienka na początku przyszłego tygodnia:) no widzisz jak super, dach i okna prawie za jednym zamachem i domek nabierze wyglądu własciwego ( prawie ). Co do podcięcia krokwi to u nas tez musielismy to zrobić, na szczęście mamy tylko jedno okno dachowe Zakupy udane??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Kasiu panowie mówią że zrobia tak zeby było dobrze, my sie na tym nie znamy wiec trzeba im zaufać że wiedza co robia, mysleliśmy żeby jednak wymienic to okno na 2 małe ale tam gdzie zamawialismy trzeba by czekac z tydzień a my niechcemy wstrzymywac roboty. Troche sie obawaim jak to wyjdzie ale mam nadzieje że zrobia dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Zakupy udane??????? ooo Kochana chcielismy kupic styropian bo panowie chcieli ocieplac boki lukarn i dopiero w 7 skladzie budowlanym mieli 1 paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Odkurzacz centralny to naprawdę super sprawa - ubolewam, że nie mam teraz kasy na jednostkę centralną, ale instalację mam. Kasiu wiesz że chyba też sie zastanowimy nad tym odkurzaczem. Rozłożenie instalacji to nie jest skomplikowana sprawa, pewnie mąż by dał radę a lepiej zrobic niz potem żałować że sie nie zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 23.02.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Odkurzacz centralny to naprawdę super sprawa - ubolewam, że nie mam teraz kasy na jednostkę centralną, ale instalację mam. Kasiu wiesz że chyba też sie zastanowimy nad tym odkurzaczem. Rozłożenie instalacji to nie jest skomplikowana sprawa, pewnie mąż by dał radę a lepiej zrobic niz potem żałować że sie nie zrobiło. ja tam moge latam z odkurzaczem w ręku............... nie jestem jakos napalona czy zachwycona tym wynalazkiem pewnie, że ułatwia życie ,a le mozna sie obejść.................... jakbym miała kasy full to nie zmieniłabym zdania, że szkoda na to kasy............ ot takie moje skromne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Grzejnik kanałowy - ja nie chciałam właśnie ze względu na ten gromadzący się brud - zasuwane roletki - dobra do środka nic nie wpadnie, ale na roletkach zatrzymuje się wszystko, bo nie są idealnie płaskie. Ja mam oprócz podłogówki niski grzejnik w wykuszu, wysoki grzejnik obok okna tarasowego i jeszcze jeden w holu między drzwiami od wiatrołapu i łazienki. W te największe mrozy (jak już opanowalismy piec) odkręcony był tylko grzejnik w wykuszu i podłogówka - pozostałe dwa grzejniki chyba wywalimy, bo nie są potrzebne. widzisz Kasiu musisz częściej wpadać do nas z dobrymi radami:) grzejnika kanałowego nie zrobimy właśnie ze wzgledu na gromadzący sie kurz. Grzejniki planujemy w tych samych miejscach co u was ale podłogówki w salonie nie robimy. Do tej pory byłam za parkietem, teraz zaczyna mi sie podobać gres, napomknęłam o tym mężowi ale on niezbyt pozytywnie nastawiony do tego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja tam moge latam z odkurzaczem w ręku............... nie jestem jakos napalona czy zachwycona tym wynalazkiem pewnie, że ułatwia życie ,a le mozna sie obejść.................... jakbym miała kasy full to nie zmieniłabym zdania, że szkoda na to kasy............ ot takie moje skromne zdanie my nie planujemy dywanów w domu, najwyżej jakieś małe ze względu na alergie Kingi więc i tak codzień muszę zmywac podłogi na mokro, jeśli chodzi o montaz odkurzacza to sie zorientujemy bo skoro rurki nie kosztuja duzo to można zrobic a jednostke napędową dokupic jak bedzie przypływ pieniedzy, muszę porozmawiać z mężem bo do tej pory tez jakos nie byłam za tym żeby robić OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Co do lodówek - ja miałam wymieniać swoją lodówkę na taką pod zabudowę, ale mnie szwagier(sprzedawca agd od lat) wyśmiał - podobno te pod zabudowę są mniej trwale i gorzej wyposażone - ciężko znaleźć model z systemem no frost w rozsądnej cenie, a ja nie miałam wolnych 7 tys więc zostałam przy mojej lodówce wolnostojącej. Zmywarkę wolałabym zabudowaną, ale moja stara jest prawie nowa i szkoda mi jej było wyrzucić ja tez tak słyszałam nt. lodówek w zabudowie. Mi sie podobaja te wolnostojace i najprawdopodobniej taka bedziemy mieć. Co do szczegółów jaką to nic nie powiem bo jeszcze nie mam sprecyzowanych planów, jak przyjdzie czas na kupowanie to sie zdecyduje zmywarka bedzie zabudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Karolinko co do barka - ja zrobiłam taki otwierany od strony salonu i jestem z tego bardzo zadowolona, w jednej częsci stoja alkohole i akcesoria do nich, a w drugiej są słodycze, filiżanki i talerzyki, których używam od święta. Jak kupie karnisz i umyję onko to pokaże Wam moją zagospodarowaną kuchnię - może już nawet w najbliższy poniedziałek Kasiu jestem bardzo ciekawa jak wygląda Wasz urządzony domek, mam nadzieje że pokażesz jakieś zdjęcia pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dopiero zauważyłam przyznany mi zaszczytny tytuł: ELITA FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 23.02.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dopiero zauważyłam przyznany mi zaszczytny tytuł: ELITA FORUM GRATKI gaduło Widziałam nowe fotki............ tak niedawno my mielismy taki stan.......... szybko czas zleci i tez będziesz urządzać swoje gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 No kochana, ale postów nastukałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 http://img691.imageshack.us/img691/8631/beztytuudw.png Kochana, trzeba to uczcichttp://meaningless.blox.pl/resource/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dzięki laski:) to dzięki wam taka ilość postów mąż dziś będzie chyba nocował na budowie bo boi sie że blachę ukradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dzięki laski:) to dzięki wam taka ilość postów mąż dziś będzie chyba nocował na budowie bo boi sie że blachę ukradną wiesz, nie ma się co dziwic. Tyle się juz na forum słyszało o złodziejstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.02.2010 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 hej dziewczynki bylismy rano na budowie, wszystko jest na miejscu, dziś mąż zamontyje fotokomórkę i już nie bedzie jeździł co godzinę. 2 okna dachowe już są, dziś wstawią trzecie i zaczną kłaść blachę jak będzie coś widać to pokaże fotki. miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.02.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 jak będzie coś widać to pokaże fotki. miłego dnia to czekamy Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 24.02.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 No to gratuluję szybkiego postępu prac. Trzymam kciuki za dobrą pogodę, niech się dach szczęśliwie robi - no i czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts