Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

cześć dziewczynki:)

ano nie było mnie bo wczoraj całe popołudnie spedzilismy na zakupach, wieczorem padłam.

Dach sie robi, wczoraj zrobili obróbki i uchwyty do rynien, dziś mieli zacząć kłaśc blache i wstawiać okna dachowe. My zrezygnowalismy z 2 okien w pokoju i zrobilismy jedno większe, wszystko miało byc ok a dzis sie okazało że okno ma 114 cm szerokości a odstep miedzy krokwiami 112 i okno sie nie mieści :evil: :evil: Krokwie trzeba podcinać, dorabiac jakieś mocowania, ogólnie dużo roboty z tym wyszło i chłopcy sie troche zdenerwowali :evil: :evil:

trudno, nie zawsze jest łatwo i szybko, czasem trzeba cos poprawiać.

Dzwoniła kobitka z Oknoplasta- maja nam wstawiać okienka na początku przyszłego tygodnia:)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć dziewczynki:)

ano nie było mnie bo wczoraj całe popołudnie spedzilismy na zakupach, wieczorem padłam.

Dach sie robi, wczoraj zrobili obróbki i uchwyty do rynien, dziś mieli zacząć kłaśc blache i wstawiać okna dachowe. My zrezygnowalismy z 2 okien w pokoju i zrobilismy jedno większe, wszystko miało byc ok a dzis sie okazało że okno ma 114 cm szerokości a odstep miedzy krokwiami 112 i okno sie nie mieści :evil: :evil: Krokwie trzeba podcinać, dorabiac jakieś mocowania, ogólnie dużo roboty z tym wyszło i chłopcy sie troche zdenerwowali :evil: :evil:

trudno, nie zawsze jest łatwo i szybko, czasem trzeba cos poprawiać.

Dzwoniła kobitka z Oknoplasta- maja nam wstawiać okienka na początku przyszłego tygodnia:)

no widzisz jak super, dach i okna prawie za jednym zamachem i domek nabierze wyglądu własciwego ( prawie :wink: ).

Co do podcięcia krokwi to u nas tez musielismy to zrobić, na szczęście mamy tylko jedno okno dachowe :lol:

Zakupy udane???????

Kasiu panowie mówią że zrobia tak zeby było dobrze, my sie na tym nie znamy wiec trzeba im zaufać że wiedza co robia, mysleliśmy żeby jednak wymienic to okno na 2 małe ale tam gdzie zamawialismy trzeba by czekac z tydzień a my niechcemy wstrzymywac roboty. Troche sie obawaim jak to wyjdzie ale mam nadzieje że zrobia dobrze.

Odkurzacz centralny to naprawdę super sprawa - ubolewam, że nie mam teraz kasy na jednostkę centralną, ale instalację mam.

Kasiu wiesz że chyba też sie zastanowimy nad tym odkurzaczem. Rozłożenie instalacji to nie jest skomplikowana sprawa, pewnie mąż by dał radę a lepiej zrobic niz potem żałować że sie nie zrobiło.

Odkurzacz centralny to naprawdę super sprawa - ubolewam, że nie mam teraz kasy na jednostkę centralną, ale instalację mam.

Kasiu wiesz że chyba też sie zastanowimy nad tym odkurzaczem. Rozłożenie instalacji to nie jest skomplikowana sprawa, pewnie mąż by dał radę a lepiej zrobic niz potem żałować że sie nie zrobiło.

ja tam moge latam z odkurzaczem w ręku............... nie jestem jakos napalona czy zachwycona tym wynalazkiem :oops: :oops: :oops: pewnie, że ułatwia życie ,a le mozna sie obejść.................... jakbym miała kasy full to nie zmieniłabym zdania, że szkoda na to kasy............ ot takie moje skromne zdanie :o :o :-? :-? :-? :-? :-?

Grzejnik kanałowy - ja nie chciałam właśnie ze względu na ten gromadzący się brud - zasuwane roletki - dobra do środka nic nie wpadnie, ale na roletkach zatrzymuje się wszystko, bo nie są idealnie płaskie. Ja mam oprócz podłogówki niski grzejnik w wykuszu, wysoki grzejnik obok okna tarasowego i jeszcze jeden w holu między drzwiami od wiatrołapu i łazienki. W te największe mrozy (jak już opanowalismy piec) odkręcony był tylko grzejnik w wykuszu i podłogówka - pozostałe dwa grzejniki chyba wywalimy, bo nie są potrzebne.

widzisz Kasiu musisz częściej wpadać do nas z dobrymi radami:)

grzejnika kanałowego nie zrobimy właśnie ze wzgledu na gromadzący sie kurz. Grzejniki planujemy w tych samych miejscach co u was ale podłogówki w salonie nie robimy.

Do tej pory byłam za parkietem, teraz zaczyna mi sie podobać gres, napomknęłam o tym mężowi ale on niezbyt pozytywnie nastawiony do tego pomysłu :evil:

ja tam moge latam z odkurzaczem w ręku............... nie jestem jakos napalona czy zachwycona tym wynalazkiem pewnie, że ułatwia życie ,a le mozna sie obejść.................... jakbym miała kasy full to nie zmieniłabym zdania, że szkoda na to kasy............ ot takie moje skromne zdanie

my nie planujemy dywanów w domu, najwyżej jakieś małe ze względu na alergie Kingi więc i tak codzień muszę zmywac podłogi na mokro, jeśli chodzi o montaz odkurzacza to sie zorientujemy bo skoro rurki nie kosztuja duzo to można zrobic a jednostke napędową dokupic jak bedzie przypływ pieniedzy, muszę porozmawiać z mężem bo do tej pory tez jakos nie byłam za tym żeby robić OC.

Co do lodówek - ja miałam wymieniać swoją lodówkę na taką pod zabudowę, ale mnie szwagier(sprzedawca agd od lat) wyśmiał - podobno te pod zabudowę są mniej trwale i gorzej wyposażone - ciężko znaleźć model z systemem no frost w rozsądnej cenie, a ja nie miałam wolnych 7 tys więc zostałam przy mojej lodówce wolnostojącej. Zmywarkę wolałabym zabudowaną, ale moja stara jest prawie nowa i szkoda mi jej było wyrzucić

ja tez tak słyszałam nt. lodówek w zabudowie. Mi sie podobaja te wolnostojace i najprawdopodobniej taka bedziemy mieć. Co do szczegółów jaką to nic nie powiem bo jeszcze nie mam sprecyzowanych planów, jak przyjdzie czas na kupowanie to sie zdecyduje :wink:

zmywarka bedzie zabudowana.

Karolinko co do barka - ja zrobiłam taki otwierany od strony salonu i jestem z tego bardzo zadowolona, w jednej częsci stoja alkohole i akcesoria do nich, a w drugiej są słodycze, filiżanki i talerzyki, których używam od święta. Jak kupie karnisz i umyję onko to pokaże Wam moją zagospodarowaną kuchnię - może już nawet w najbliższy poniedziałek

Kasiu jestem bardzo ciekawa jak wygląda Wasz urządzony domek, mam nadzieje że pokażesz jakieś zdjęcia pomieszczeń:)