sylwiaradek 27.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ależ jestem zła.............................................. dachowcy odnieśli cenę robocizny o 3 tys mówią że dach skomplikowany tak jakby nie widzieli tego wcześniej Projekt na pewno widzieli i wiedzieli ze dach nie jest łatwy. Nam dużo fachowców odmówiło, właśnie ze względu, że dach jest trudny, no i że w naszym wypadku dachówka ciężka i dużo roboty było by przy tym. Moim zdaniem trochę za późno podnosić cenę i jeszcze o 3 tysiące. A tak swoją drogą ja też mam pecha do cieśli!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Karolcia ja na Twoim miejscu by im na tym etapie podziękowała i nie płaciła tych 3 tyś.................... znając życie cwaniacy wrócą do ceny poprzedniej. a no właśnie tak się nie robi, ale my nie mamy wyjścia, zapłacimy. Mąż bedzie się targował, może z tysiąc opuszczą. Kierownik tych dachowców to nasz dobry znajomy i ze względu na to że czasem współpracują z moim mężem trzeba zachować w miarę dobre relacje. Tak poza tym to jesteśmy z nich zadowoleni, z dachu, z murowania i chcemy ich jeszcze do tynków i elewacji zewnetrznej. Jestem wściekła jak diabli bo 3 tys to dla nas sporo ale i tak za takie pieniądze nie znaleźlibyśmy innej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Projekt na pewno widzieli i wiedzieli ze dach nie jest łatwy. Nam dużo fachowców odmówiło, właśnie ze względu, że dach jest trudny, no i że w naszym wypadku dachówka ciężka i dużo roboty było by przy tym no właśnie, dach widzieli, więźbę robili a tu taki numer Sylwia a Was ile kosztowała robota dachu (całość- więźba, przykrycie folią i blachą)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 27.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Karolcia ja na Twoim miejscu by im na tym etapie podziękowała i nie płaciła tych 3 tyś.................... znając życie cwaniacy wrócą do ceny poprzedniej. a no właśnie tak się nie robi, ale my nie mamy wyjścia, zapłacimy. Mąż bedzie się targował, może z tysiąc opuszczą. Kierownik tych dachowców to nasz dobry znajomy i ze względu na to że czasem współpracują z moim mężem trzeba zachować w miarę dobre relacje. Tak poza tym to jesteśmy z nich zadowoleni, z dachu, z murowania i chcemy ich jeszcze do tynków i elewacji zewnetrznej. Jestem wściekła jak diabli bo 3 tys to dla nas sporo ale i tak za takie pieniądze nie znaleźlibyśmy innej ekipy. Tym bardziej swój swojemu nie powinien ŚWINI podkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 otóż to, ja tez jestem wściekła nie tyle o pieniądze ale o to że swoje chłopaki i tak postępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Projekt na pewno widzieli i wiedzieli ze dach nie jest łatwy. Nam dużo fachowców odmówiło, właśnie ze względu, że dach jest trudny, no i że w naszym wypadku dachówka ciężka i dużo roboty było by przy tym no właśnie, dach widzieli, więźbę robili a tu taki numer Sylwia a Was ile kosztowała robota dachu (całość- więźba, przykrycie folią i blachą)??? My kryliśmy dachówką. Jak zliczyliśmy to nas całość wyniosła około 45 tyś ze wszystkich (materiały + robocizna + okna itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 otóż to, ja tez jestem wściekła nie tyle o pieniądze ale o to że swoje chłopaki i tak postępują. Tak się nie robi. Z obcym jest łatwiej rozmawiać na takie tematy. Bo mówisz nie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 no to nas dokładnie tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Tak się nie robi. Z obcym jest łatwiej rozmawiać na takie tematy. Bo mówisz nie i tyle wiesz do pewnego momentu broniłam się rękami i nogami przed znajomymi fachowcami, z takim inaczej się rozmawia niż z obcym. Ale jak zaproponowali 10 tys za murowanie to była cena 3 razy niższa niż inne firmy proponowały no i tu kasa przeważyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Tyle że ja mam jakieś 10 tysięcy zapłacić za dach, ale póki co dachowców nie ma i nie było. A ile ogólnie oni u Was biorą za robociznę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 a no to będzie różnica. My za więźbę, pokrycie folią, obsadzenie okien dachowych, wszystkie obróbki, rynny, i pokrycie blachą mieliśmy płacić 10 tys, teraz 13 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 To u nas za te same rzeczy tyle że kryjemy dachówką, mamy zapłacić 14 tysięcy. A mówi się że przy dachówce jest więcej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 a no widzisz, nasi to od razu mowili że dachówką nie kryją nigdzie, zresztą my i tak byliśmy zdecydowani na blachę.ten dach bardzo dużo nas kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Wcześniej mi się wydawało że jeżeli kryjesz blachą to was dużo taniej wyniesie a tak wychodzi na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 27.02.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 a no widzisz, nasi to od razu mowili że dachówką nie kryją nigdzie, zresztą my i tak byliśmy zdecydowani na blachę. ten dach bardzo dużo nas kosztuje. kochana nie chcę tu czarować, ale "schody" dopiero się zaczynają teraz dolicz do każdej zaplanowanej roboty dodatkowe , nieplanowane koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 za robociznę wyszło podobnie, my za blachę zapłaciliśmy 16 tys i więźbę zrobiliśmy o mniejszych przekrojach to kosztowała nas 5 tys.Blacha we wszystkich innych kolorach była 5 zł/mkw tańsza niż grafit a ja się uparłam ale teraz jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Materiały naszej dachówki antracytowej były droższe jakieś 5 tysięcy od innych kolorów standardowych. Ale co do koloru byliśmy z mężem zgodni jednoznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Sylwia a dowiadywałaś się ile będzie kosztować zabudowa i ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 27.02.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 jeszcze nie, na razie się skupiłam na instalacjach i ogrodzeniu. A poddasze będzie nam robił nasz murarz i on zazwyczaj nam nie robi wycen. Na bieżąco nam mówi co i ile mu czego trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.02.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ja to już się zastanawiam kiedy my wykończymy ten dom??czy my pierwsi jego czy on nas.kasa ucieka jak woda a tak właściwie to mało zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts