Karollinka 01.03.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ooo, czyli na wiosne sie nie zanosi. U nas rano było słonko, teraz zaczęło się chmurzyc. Niech wytrwa jeszcze ze 2 dni żeby mi dach skończyli robić. Zbrakło nam blachy ale skoro mąż bedzie musiał jechać dokupic to weźmie więcej arkuszy to od razu zrobimy parapety z tego samego materiału, myślicie że to dobry pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 01.03.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Pamietam jedna cenę ............. na zdjęciu jest taka skrzyneczka w kolorze i wyglądzie jak cegła ( zdjęcie-prawy górny róg) i ona kosztowała 180zł Potem powiedziałam, małzonkowi, ale więcej nie mi nie mówił co ile kosztuje na tej ścinanie ............... bo najmnijesze pierdoły wychodziły najdrożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 01.03.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ooo, czyli na wiosne sie nie zanosi. U nas rano było słonko, teraz zaczęło się chmurzyc. Niech wytrwa jeszcze ze 2 dni żeby mi dach skończyli robić. Zbrakło nam blachy ale skoro mąż bedzie musiał jechać dokupic to weźmie więcej arkuszy to od razu zrobimy parapety z tego samego materiału, myślicie że to dobry pomysł?? a nie będzie Wam stukać jak deszcz będzie padał........... ja pamiętam u moich rodziców w bloku robili parapety z blachy........... to spac nie mozna było...... tylko, kap, kap, kap................ Ja bym się nie zdecydowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 no własnie tak jest zawsze, jak kupujesz cos dużego i płacisz sporo to przynajmniej to widać a takie małe niepozorne urządzenie a tyle kasy zżera. Na tym etapie trzeba sie przygotować że małe rzeczy kosztuja najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 hmmm, no właśnie widzisz nad tym się nie zastanawiałam zbytnio, teraz u rodziców też są parapety z blachy ale dach jest sporo wysuniety i nie słychać jak pada, chyba że porządnie zacina.A Wy z czego macie parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bara311 01.03.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dzieńdoberek czy mogę wtrącić się do dyskusji odnośnie pieców. Nie ukrywam że na bieżąco śledzę Wasze opinie, dylematy itp. Czy nie bardziej opłaca się kupić Tobie Karolinko piec ekologiczny (taki z podajnikiem)? iI wyciągnąć z gminy dofinansowanie do tego pieca? Moi rodzice kilka lat temu wymienili swój stary piec na taki właśnie ekologiczny i są bardzo zadowoleni. Tylko że nie wiem czy wszędzie gmina dofinansowuje takie piece. Może spróbuj się dowiedzieć o takie dofinansowanie w Twojej gminie (a może już się dowiadywałaś???) bo chyba warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Bara powiem Ci że nawet sie nad czyms takim nie zastanawialismy czym sie pali w takim piecu? jaki jest orientacyjny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bara311 01.03.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Nie mam pojęcia jakie są aktualne ceny, ale wiem że moi rodzice płacili troszkę ponad połowę a resztę gmina....U nas jest ten piec na miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 na miał to mógłby być, musze się dowiedziec czy w naszej gminie cos takiego dofinansowuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bara311 01.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a różne są rodzaje pieców, np. moi znajomi mają piec z podajnikiem na eko pelet czy coś takiego, i wiesz co oni w kotłowni mają czyściuteńko, bo można to wziąć do reki i się nie pobrudzisz, tak że ten cały syf z kotłowni co jest przy węglu itp nie nosi się po całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bara311 01.03.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 właśnie popytałam tatę o to dofinansowanie i różnie to z tym bywa, właśnie zapytaj w gminie o dofinansowanie i walcz o każdgy grosz bo nawet do 80% dofinansowują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 o widzisz, zainteresowałas mnie tym tematem, podpytam dzis w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 01.03.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 hmmm, no właśnie widzisz nad tym się nie zastanawiałam zbytnio, teraz u rodziców też są parapety z blachy ale dach jest sporo wysuniety i nie słychać jak pada, chyba że porządnie zacina. A Wy z czego macie parapety? jeszcze nie mamy, ale chciałbym miec takie........................ http://www.allegro.pl/item933487728_parapet_parapety_klinkier_plytki_najwyzsza_jakosc.html ale jak zobaczyłam cenę to chyba cofnę to co Ci wczesniej napisałam, że na blaszane bym się nie zdecydowała................ kurna ale to wszystko jest drogie............. ale znalazłam też takie.............i chyba cos takiego bedziemy wstawiqc, bo na moje wymarzone nas nie stać http://www.allegro.pl/item933697010_parapet_stalowy_powlekany_drewnopodobny_nakladka.html to jeszcze trzeba przedyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 01.03.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dzieńdoberek czy mogę wtrącić się do dyskusji odnośnie pieców. Nie ukrywam że na bieżąco śledzę Wasze opinie, dylematy itp. Czy nie bardziej opłaca się kupić Tobie Karolinko piec ekologiczny (taki z podajnikiem)? iI wyciągnąć z gminy dofinansowanie do tego pieca? Moi rodzice kilka lat temu wymienili swój stary piec na taki właśnie ekologiczny i są bardzo zadowoleni. Tylko że nie wiem czy wszędzie gmina dofinansowuje takie piece. Może spróbuj się dowiedzieć o takie dofinansowanie w Twojej gminie (a może już się dowiadywałaś???) bo chyba warto... a czy te dofinansowanie nie dotyczy wymiany starych pieców na nowe.......... bo cos mi tak własnie świta................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bara311 01.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ...kurcze nie mam pojęcia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 zmykam do domku, pa dziewczyny, do wieczora!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bara311 01.03.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.03.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 O to nie musisz się bać, jak dobrze pójdzie będziesz siedziała na tarasie i zapomnisz, że przez chwile myślałaś, że go nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 01.03.2010 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 O to nie musisz się bać, jak dobrze pójdzie będziesz siedziała na tarasie i zapomnisz, że przez chwile myślałaś, że go nie będzie. a no nie wiem, dopadł mnie ogromny ogromniasty kryzys budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 01.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mnie dopadnie w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts