Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja tak normalnie nie klnę ale dziś miałam ochotę ich sk....ać.

mieli robić nam tynki i elewację zewnętrzną ale chyba nie weźmiemy ich, no może jak mi przejdzie to się na nich zdecydujemy ale obowiązkowo podpiszemy umowę :evil: :evil:

Daj sobie z nimi spokój - to ewidentnie naciągacze są i tyle, jak tak dalej pójdzie to się dziewczyno nie wypłacisz !

powiedzcie czy któraś z Was stosowała cos takiego? warto kupić?

http://www.allegro.pl/item927620322_silna_glinka_zielona_z_mikrodermabrazja_tradzik.html

Witam, witam................ jakos dzis się do kupy zebrac nie mogę.

Co do glinki to nigdy nie uzywałam :oops: :oops: ale chyba sie skuszę na to co podałas linka................. sporo ludzi kupuje. Może napisz maila do pierwszych osób które kupiły i zapytaj o opinię. Ja czasami tak robię jak czegos nie jestem pewna ..........ostatnio z posciela tak zrobiłam bo wydawała mi sie za TANIA , ale okazała sie super :lol: :lol: :lol:

po wczorajszym kryzysie jaki mnie dopadł nie ma juz śladu, widok dachu poprawił mi humor.

W poniedziałek jeśli pogoda pozwoli będą wstawiane okna :D

Do końca tygodnia musimy posprzątać domek bo zaraz w przyszłym tygodniu wchodzi mąż z elektryką :lol: i hydraulik.

Chcemy też zrobić przyłącza jak tylko będzie można wjechać koparką na działkę.

Kolejne plany to zrobić wylewki, zacząć ocieplać poddasze i trzeba myśleć o tynkach.

Doszliśmy do wniosku że na poddaszu nie będziemy robić tynków, wszystko zabudujemy płytami karton gips. Na szczęście robocizna nic nie będzie kosztować bo mąż z bratem będą robić.

Orientujecie się ile będą kosztowały materiały na poddasze?

po wczorajszym kryzysie jaki mnie dopadł nie ma juz śladu, widok dachu poprawił mi humor.

W poniedziałek jeśli pogoda pozwoli będą wstawiane okna :D

Do końca tygodnia musimy posprzątać domek bo zaraz w przyszłym tygodniu wchodzi mąż z elektryką :lol: i hydraulik.

Chcemy też zrobić przyłącza jak tylko będzie można wjechać koparką na działkę.

Kolejne plany to zrobić wylewki, zacząć ocieplać poddasze i trzeba myśleć o tynkach.

Doszliśmy do wniosku że na poddaszu nie będziemy robić tynków, wszystko zabudujemy płytami karton gips. Na szczęście robocizna nic nie będzie kosztować bo mąż z bratem będą robić.

Orientujecie się ile będą kosztowały materiały na poddasze?

No i juz lepiej się czyta Twoje posty............. weselsze.............. co było niech zostanie zapomniane, wazne że dach śliczny i mozna się nim już cieszyć.

Co do materiałów na poddasze to jak zwykle mogę odpowiedziec jak małz wróci, bo szlifuje teraz ściany :lol:

Mam jedną radę ............ my zupełnie zapomnieliśmy, że trzeba wczesniej zaplanowac jakie będą wisiały lampy na poddaszu.......... tato haki wyciągnął a potem zabudowali, nawalili ocieplenia i desek i teraz kurna nie mogę załozyć platformy tylko cholerne lampy na haki......... nie da rady w tym momencie już wzmacniać płyt od "podniebnej" strony i przebijac sie przez ponad 20 cm warstwy....... platformy sie przykręca do sufitu a u nas tylko płyta i wystający HAK :evil: :evil: :evil:

u nas jedną rzeczą o jaką się nie martwię jest właśnie elektryka, tym zajmie się mąż i wiem że zrobi to solidnie. Tyle instalacji zrobił w swoim życiu że ważnych rzeczy na pewno nie przeoczy.

Agulka ale masz rację, w trakcie wykańczania i tak pewnie wyjdzie sporo spraw o których trzeba myśleć wcześniej.

u nas jedną rzeczą o jaką się nie martwię jest właśnie elektryka, tym zajmie się mąż i wiem że zrobi to solidnie. Tyle instalacji zrobił w swoim życiu że ważnych rzeczy na pewno nie przeoczy.

Agulka ale masz rację, w trakcie wykańczania i tak pewnie wyjdzie sporo spraw o których trzeba myśleć wcześniej.

a u nas wlasnie duzo wyjdzie potem, bo chłopaki sami uczą się na naszym domku wszystkiego :-?