Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my dziś dostaliśmy odpowiedź z zakładu energetyki że koszt przyłącza wyniesie nas 1000 zł a nie jak liczyłam 3 tys :lol:

bardzo mnie to cieszy to uda sie zrobic hydraulike i wylewki:)

No to fajnie. Same dobre wiadomości.

A u nas może dziś może jutro będzie już skrzynka z prądem na naszej działce.

no to i u Was zaczyna sie cos dziać :D

my skrzynke juz mamy, mąż dzis ma ją zainstalować ale tak nam mądrze architekt wymyslił że skrzynka bedzie stała przed domkiem, centralnie z przodu :evil: :evil:

Szafki gazowe i elektryczne muszą stać w linii ogrodzenia żeby inkasenci mogli sobie swobodnie odczytywać zuzycie prądu/gazu. A co do dokładnej lokalizacji takiej szafki to architekt nie ma nic do gadania tylko projektant który będzie projektował przyłącze. Powinien on ustalić z Inwestorem lokalizację szafki.

u nas właśnie skrzynka nie bedzie w ogrodzeniu :evil: tak zostało zaprojektowane i architekt tak zaadaptował projekt.

Być może w planach macie budowę lub poszerzenie drogi i linia rozgraniczająca jest głębiej w działce, nie zmienia to faktu że architekt nie jest projektantem uzbrojenia a to zo narysował jest tylko rysunkiem poglądowym. Przyłączami zajmie się odpowiedni projektant, choć w przypadku prądu to nie jestem pewna czy rejon zleca projekt czy robią od razu bez dokumentacji, bo ja projektuję branżę sanitarną.

A jeszcze ja się wtrącę planujecie robić oczyszczalnie ścieków czy szambo. Ja się zapisałam w gminie na dofinansowanie do oczyszczalni ścieków jakiś czas temu, projekt ten miał być ukończony do września 2011, a póki co to nie było nawet projektanta i nie ma nawet podpisanych właściwych umów.

Dzieki że mnie odwiedziłaś, też życze miłego i udanego dnia

Dziewczyny jak się cytuje jakąś wypowiedź? coś mi nie wychodzi

Ja w piątek podpisałam umowę o przyłączenie gazu, ale nie wiem kiedy mi podłączą, bo pierw muszą zrobić projekt. Gazu będziemy używać i do podgrzawania wody i do ogrzewania, do domu przychodzimy przeważnie około 17 więc nie miał by kto w piecu palić.