sylwiapaweł 03.03.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Cześć kobietko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.03.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witajcie Ja to zasiadam do kompa prawie na Wasz lunch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Sylwia bo Ty Śpioch jestes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.03.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Oj żebyś wiedziała, w nocy spać nie mogę a rano ... spało by się i spało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 my dziś dostaliśmy odpowiedź z zakładu energetyki że koszt przyłącza wyniesie nas 1000 zł a nie jak liczyłam 3 tys bardzo mnie to cieszy to uda sie zrobic hydraulike i wylewki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 my dziś dostaliśmy odpowiedź z zakładu energetyki że koszt przyłącza wyniesie nas 1000 zł a nie jak liczyłam 3 tys bardzo mnie to cieszy to uda sie zrobic hydraulike i wylewki:) No to fajnie. Same dobre wiadomości. A u nas może dziś może jutro będzie już skrzynka z prądem na naszej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 no to i u Was zaczyna sie cos dziać my skrzynke juz mamy, mąż dzis ma ją zainstalować ale tak nam mądrze architekt wymyslił że skrzynka bedzie stała przed domkiem, centralnie z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.03.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 U nas na przeciwko okna z kuchni. Też bardzo mądrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 03.03.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 no to i u Was zaczyna sie cos dziać my skrzynke juz mamy, mąż dzis ma ją zainstalować ale tak nam mądrze architekt wymyslił że skrzynka bedzie stała przed domkiem, centralnie z przodu Szafki gazowe i elektryczne muszą stać w linii ogrodzenia żeby inkasenci mogli sobie swobodnie odczytywać zuzycie prądu/gazu. A co do dokładnej lokalizacji takiej szafki to architekt nie ma nic do gadania tylko projektant który będzie projektował przyłącze. Powinien on ustalić z Inwestorem lokalizację szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 u nas właśnie skrzynka nie bedzie w ogrodzeniu tak zostało zaprojektowane i architekt tak zaadaptował projekt. Mąż był wtedy za granica, ja nie bardzo się znałam na tym i niedopatrzylismy. Mąż mówi że po odbirze domku przeniesie skrzynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 03.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 u nas właśnie skrzynka nie bedzie w ogrodzeniu tak zostało zaprojektowane i architekt tak zaadaptował projekt. Być może w planach macie budowę lub poszerzenie drogi i linia rozgraniczająca jest głębiej w działce, nie zmienia to faktu że architekt nie jest projektantem uzbrojenia a to zo narysował jest tylko rysunkiem poglądowym. Przyłączami zajmie się odpowiedni projektant, choć w przypadku prądu to nie jestem pewna czy rejon zleca projekt czy robią od razu bez dokumentacji, bo ja projektuję branżę sanitarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 no jakby to nie było to mamy źle zaprojektowane i skrzynka bedzie psuła wygląd domku z zwenątrz dopóki jej nie przeniesiemy w ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 03.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Karolinka, jak chcesz to wyslij mi skan mapki czystej albo projekt zagospodarowania od architekta to popatrzę na to i może coś podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Sylwia dziękuje Ci bardzo, spytam męża czy to wogóle jest mozliwe bo kable juz są położone i aby czekają na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 03.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No cóz, skrzynkę gazową na pewno wrzucą wam w linię ogrodzenia, tak nawet gazownia warunki wydaje. A umowę przyłączeniową macie już podpisaną czy tylko warunki wydane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 umowy podpisane, skrzynka gazowa bedzie na pewno w ogrodzeniu ale mam nadzieje że i elektryczna przeniosa jak będą robili kable w ziemi bo takie sa plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 03.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No to tylko czekać aż projektant zapuka do drzwi żeby ustalić szczegóły U nas gazociągu nie ma i marne szanse na taką inwestycję w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.03.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 u nas na szzcęście jest ale my gazu bedziemy uzywali do grzania wody w kuchni i łazience, ogrzewać cały budynek to koszt duzo większy niz ogrzewanie węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 03.03.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 A jeszcze ja się wtrącę planujecie robić oczyszczalnie ścieków czy szambo. Ja się zapisałam w gminie na dofinansowanie do oczyszczalni ścieków jakiś czas temu, projekt ten miał być ukończony do września 2011, a póki co to nie było nawet projektanta i nie ma nawet podpisanych właściwych umów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 03.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dzieki że mnie odwiedziłaś, też życze miłego i udanego dnia Dziewczyny jak się cytuje jakąś wypowiedź? coś mi nie wychodziJa w piątek podpisałam umowę o przyłączenie gazu, ale nie wiem kiedy mi podłączą, bo pierw muszą zrobić projekt. Gazu będziemy używać i do podgrzawania wody i do ogrzewania, do domu przychodzimy przeważnie około 17 więc nie miał by kto w piecu palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts