Karollinka 04.03.2010 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 przedrzeć to się przedrę ale narazie wszystko pokryte śniegiem, mam nadzieje że koło południa troche stopnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 04.03.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 przedrzeć to się przedrę ale narazie wszystko pokryte śniegiem, mam nadzieje że koło południa troche stopnieje. Karolinka, a czy Ty w sandałkach sie wybierasz, ze tak śnieg przeszkadza? Przeciez jest 4 marca- taka pogoda to norma. Zrób fotkę bo piszesz jakby z pół metra było A w to nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 04.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam z rana życzę weny do sprzatania o nawet się zrymowało, ja siedze w pracy i o 13 mam adyt zewnetrzny, mam nadzieje, że o nic mnie nie będą pytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 04.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam z rana życzę weny do sprzatania o nawet się zrymowało, ja siedze w pracy i o 13 mam adyt zewnetrzny, mam nadzieje, że o nic mnie nie będą pytac powodzenia na audycie. U nas tez niedługo na pewno bedzie. Co 3 m-ce jest Ale taki wewnętrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 04.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dzien Dobry U nas tez znowu zima Aż się człowiekowi wszystkiego odechciewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 04.03.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 A w temacie parapetówek to powiem Wam, że nie jest tak kolorowo. Rodzinie powiedziałam co jest mi potrzebne - dostałam dwa prześcieradła na nasze oogroomne łóżko, suszarkę na naczynia, śmietniczkę do łazienki, obrus, komplet szklanek i kieliszków, żyrandol - to zamówione prezenty i nawet trafione w mój gust. Natomiast znajomym nie miałam odwagi powiedzieć co bym chciała i w efekcie dostałam 5 storczyków i 2 jakies inne kwiatki (po 2 dniach zwiedły) i 3 świece zapachowe no i do tego oczywiście każdy z flaszką przyszedł. Tylko wiecie co - wydałam na parapetówki tyle kasy, że te wszystkie rzeczy kupiłabym sobie sama i jeszcze pewnie na karnisz by zostało. Może byłoby inaczej gdybym odbębniła wszystko za jednym zamachem, ale nie mam warunków na zaproszenie więcej niż 6 osób jednocześnie. Ja generalnie lubie parapetówki i to co powyżej napisałam zabrzmiało bardzo materialistycznie, ale odkąd mieszkam w koniczynce musze podchodzić do wszystkiego z kalkulatorem w ręku. Przypomniały mi się czasy kiedy wprowadziliśmy się z mężem do naszego pierwszego mieszkanka i nagle oboje straciliśmy pracę - przez dwa miesiące mieliśmy tylko jeden zasiłek dla bezrobotnych i gdyby nie pomoc moich rodziców to nie mielibyśmy co jeść. Teraz nie jest aż tak źle, ale poza koniecznymi wydatkami nie zostaje nam nic. A najbardziej dołujące jest to, że w tym roku musze zdobyć pieniądze na ogrodzenie, bo mąż w każdej chwili może wyjechać na szkółkę i zostanę na tym odludziu sama. O niczym nowym do domu nie mam co marzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 04.03.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam i melduję się na stanowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.03.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja właśnie jestem na etapie kupowania materiałów na ogrodzenie. My też póki co mamy domek na odludziu no i często przychodzą do nas nieproszeni gości.I muszę ci Kasiu powiedzieć, że my pomimo że jeszcze nie mieszkamy w domku, też mamy różne dylematy. Chcielibyśmy jak najszybciej zamieszkać, mieć pięknie umeblowane pokoje itd, ale wciąż musimy wybierać co jest dla nas najważniejsze w danej chwili a co możemy kupić później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilla_1980 04.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 kasia256powiem Ci, że chyba wiekszość osób budujących dom, lub Ci którzy już mieszkają w nowym domu od razu na wszystko ich nie stać.ja też zdaje sobie sprawę, że na wszystko od razu mnie nie bedzie stać i jeszcze kredyt bedę musiała spłacać i będzie musiało starczyć na bieżace wydatki. Trzeba mysleć optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 04.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Zawsze byłam optymistką, a teraz zmienia mi się tok myslenia - mąż mówi, że to humory ciążowe Ale jak sobie pomyślę, że będę musiała całe lato patrzec na ten bajzel dookoła domu, na glinę zamiast trawki i beton zamiast gresu na tarasie to tylko pesymistyczne myśli mnie nachodzą.... Ale z drugiej strony jak sobie pomyślę jak usiądę na tarasie na leżaku z pyszna mrożoną kawą w ręku to znika cała ta wizja niezagospodarowanego podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 04.03.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ale z drugiej strony jak sobie pomyślę jak usiądę na tarasie na leżaku z pyszna mrożoną kawą w ręku to znika cała ta wizja niezagospodarowanego podwórka. O i to jest własciwe podejście do sprawy. Nie ważne że taras bez płytek, ważne że leżaczek wygodny, kawka pyszna, towarzystwo miłe i to wszystko na własnej działce!! Pozdrawiam i USZY DO GÓRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 04.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Kasia za bardzo wystawna tą parapetówę zrobiłaś............. ja zapcham wszystkich bigosem, kiełbachą i zaleje "wodą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.03.2010 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 wróciłam na popołudniową drzemkę małej rano ugotowałam pyszny obiadek, upiekłyśmy z babcią szarlotke i poszłam zrzucać kalorie na budowę, pokręciłam się trochę, rozpaliłam ognisko żeby uprzątnąć papiery i reszta robót dla mnie za ciężka, po południu pojedziemy z mężem dalej porządkować Co do parapetówy to zgadzam się z Kasią, ciężko narzucić komuś co ma przynieść idąc z wizytą a zrobienie imprezy kosztuje nie mało. Ludziom się wydaje że jak ktoś buduje dom to nie wiadomo jak mu się powodzi. Ja zaproszę gości jak będzie ciepło, na grilla, będą swoje warzywka, dokupi się kiełbasy i impreza na dworze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dzień dobry w piękny, piątkowy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.03.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Echo tylko słychać. Hmm czyżby weekend zaczął się wcześniej??? Dzzzień doooooobryyyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.03.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Ano, coś się nam gospodyni zagubiła na łączach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 05.03.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dzień Dobry piątkowo Karolina mam fakturę a na niej: wełna Rockmin PLUS gr. 15/3 6m2 - 42 szt. za 2520 zł wełna Rockmin PLUS gr. 5/10 8m2 - 10 szt. za 600 zł Wełna MEGAROCK gr. 10 6m2/op. - 4 op. za 240 zł folia Antivil 110 srebrna - 150 m2 za 54,1 zł Folia paroizolacyjna zółta 2x50mb - 200 m2 za 160 zł Profil UD 28x7 4mb - 52 szt. za 218,4 zł Profil CD 60x27 4mb - 94 szt. za 582,8 zł Element do łączenia profili ES60/125 - 200 szt. za 70 zł Element do łączenia profili ES60/75 - 200 szt. za 70 zł Element do łączenia profili ES60/175 - 200 szt. za 150 zł Narożnik aluminiowy 2,5 m - 30 szt za 36 zł Wkręt TEX 3.9x9.5 - 2000 szt. - za 40 zł wkręt metalowy 3.5x25 - 2400 szt. za 35,2zł łącznik wzdłużny 60/100 - 100 szt. za 40 zł płyta GKB 12,5 mm 1.2x2.6 - 49 szt. za 833 zł płyta GKBI (zielona) 12,5 mm 1.2x2.6 - 5 szt. za 132,5 zł taśma dwustronna - 8 szt. za 24 zł inne taśmy samoprzylepne w tym z włókna szklanego - 20 szt za 98 zł tynk maszynowy gipsowy - 30 kg za 18 zł tynk ręczny golband 30 kg - 5 szt. za 160 zł Uniflot - masa szpachlowa 5kg - 15 szt. za 390 zł AcrylPutz - szpachla sypka 20 kg - 20 szt. za 720 zł Do tego kupilismy jeszcze wełnę mineralną w innej hurtowni za niewiele ponad 800 zł. - bez faktury taniej o VAT. było jeszcze wiele pierdół takich jak papier scierny, sznurek rolniczy, paczka styropianu do zabudowy okien trójkątnych, gwozdzie do mocowania sznurka, ale to mieliśmy z poprzednich etapów budowy, albi jak np. w przypadku papieru ściernego brałam bez faktury. Wg tego co spisałam powużej zabudowa poddasza kosztowała nas około 8000 zł. Do tego doliczyć mozna schody na strych - nas kosztowały 480 zł. Nie znam tez kosztu podłogi na strychu - my mamy zrobiona ja z desek, które zostały z wcześniejszych etapów budowy. Dodam tylko, że nie skończylismy jeszcze ocieplać dachu na strychu - będziemy musieli dokupić jeszcze kilka opakowań wełny- reszta jest. Podejrzewam, że nie będzie to kosztowało więcej niż 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Kasia jak zwykle skarbnicą wiedzy wszelakiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 05.03.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 cześć cześć, tak, ja już wekkenduje od wczoraj:)dziś od rana ranie, sprzątanie, gotowanie.Kasiu bardzo Ci dziękuję za szczegółowe zestawienie, hm przyznam szczerze że liczyłam że to troche taniej wyjdzie. Dobrze że chociaż za robociznę nie będziemy płacić. U nas dojdą jeszcze płyty i profile na ściany bo tynków na poddaszu nie robimy no i uzbiera się całkiem pokaźna sumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 05.03.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Hej Karolcia Kupiłaś już te kalosze o których wcześniej wspominałaś? Po dzisiejszej wizycie stwierdziłam, że też muszę kupić jakieś kalosze. Zalało przez noc całą piwnicę i studzienką. Wczoraj nie zajechałam na działkę i dziś musiałam za wczoraj i dziś walczyć z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts