Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam w mroźny poranek:)

my wczoraj przy absolutnej ciszy chcielismy wysłuchać huczenia sowy która się zadomowiła na pobliskim drzewie i chyba ok 22 we troje zasneliśmy w jednym łóżku :lol:

troche ciasno ale jakoś sie wyspalismy.

Okien chyba nie bedą dzis montować, za duzy mrozisko. :evil:

hej, hej.

Przynajmniej ciepło Wam było w nocy.

U mnie w łóżku dziś mróz :wink:

A i rano było -10 stopni.

u nas tez -10 :evil: :evil: :evil:

my w domku mamy cały czas gorąco, dziadek na noc dokłada do pieca żeby małej było cieplo :D

pod tym względem gaz jest super. Mamy w domu taką temperature jaką ustawimy: 21,5 stopnia. Tez jest cieplutko. :D

W następnym roku, jak Ł. będzie już na stałe to pewnie weglem tez będziemy palić. Jak jestem sama to wygoda jednak taki gaz. Tym bardziej, ze przed 6-ta wychodze i nie musze się martwić, ze będzie zimno.

Jeden jedyny raz w trakcie całej budowy cieszyłam się z opóźnienia wykonawcy - montaż kuchni przesunął mi się o miesiąćc, bo frontów nie było :) Żałowałam, że tylko o miesiąc, bo nie wyrobiliśmy się z robota i ostatnie dni przed montażem kuchni były straszne.

Na budowie niestety juz tak jest - raz wykonawca opóźnia przyjście innym razem nie wyrabia sie w załozonym czasie i trzeba przesuwać kolejnych wykonawców.

Następny dom będę budowała co najmniej 3 lata - powoli bez pośpiechu i nerwów :)

Kasiu świete słowa, jak sie buduje szybciej to jest sie narażonym na więcej niedopatrzeń i błędów. My niby mamy czas na przemyslenia bo kolejne etapy sa sporo rozciągnięte w czasie a i tak człowiek nie jest w stanie uniknąć błędów.

dopiero budując 3 dom wiedziałabym co i jak.

No no no fajną niespodziankę mąż Ci sprawił :) Mój mąż niestety z tych co prezentów nie uznają - ubolewam nad tym, bo chyba jak każda kobieta lubię czasem dostać jakiś drobiazg. Szkoda, że mój mąż tego nie rozumie :( Ostatnio stwierdził, że przecież mamy wspólne konto i sama z pewnościa kupię sobie lepszy prezent. I tak dzisiaj właśnie zrobię - kupie sobie nowe karnisze :) Ależ ja się ostatnio praktyczna zrobiłam :)