Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się wczoraj zabrałam za projektowanie pokoju Olki, miałam jakąś tam wizję w głowie która oczywiście w trakcie poległa bo się okazało, że jedyne miejsce na wysoką szafę jest na tej ścianie przy kominie (chodzi mi o pokój z oknami dachowymi a nie ten z trójkątnym) bo reszta to skosy a i jeszcze na ścianie od drzwi wejściowych do balkonowych, ale tam to ni w ząb szafa nie pasuje :-?

ja jeszcze nad pokojem dla małej nie myślałam, pierwszy problem to taki że zupełnie nie wiem jakie mebelki. Nie chce takich zbyt dziecinnych te młodzeżowe chyba beda zbyt poważne, nie mam sensownej koncepcji. my ustalilismy że pokój Kingi to bedzie ten z trójkątnym oknem, tam przy oknie jest fajne miejsce na biurko.

U nas tez córcia dostała pokój z trójkątem, ale faktycznie jest on deko ciemniejszy - trójkąt jest od wschodu. Moim zdaniem strony świata nie maja tu jednak znaczenia - przez okna dachowe wpada znacznie więcej światła. Niemniej jednak różnica w doświetleniu pokoi nie jest jakas tam znacząca i teraz nie zamieniłabym Oli pokoju na ten z dachowymi oknami. Tylko, że nasza Ola woli przebywac w naszej sypialni niz u siebie :( nawet spi z nami. Juz niedługo się to zmieni (mam nadzieję) telewizor dostanie eksmisję z sypialni, a pewnie w ślad za nim zniknie i Ola :)

Ola jest przyzwyczajona do tego, że ma własny pokój, bo nawet jak mieszkalismy u babci to miała swój pokoik. Teraz problem polega na tym, ze u nas jest telewizor a własciwie nie tyle telewizor co telewizja z jej ulubionym programem bajkowym. Mama zazwyczaj na dole, a tatus pozwala ogladać do woli i stąd dziecko woli sypialnię rodziców niz swój piękny pokoik. Zresztą jak nie ma taty i mama daje szlaban na telewizor to dziecko woli siedzieć z mamą w kuchni lub salonie niż w swoim pokoju.

a wiecie że mojemu dziecku znudziły sie bajki :o :o :o

tak to zwykle jak trzeba mi było pół godz na zrobienie obiadu to włączałam mini mini a teraz Kinga nie ogląda wogóle.

Zazdroszczę, bo ja walczę z moim bajkomaniakiem, ale mam wrażenie, że walka jest nierówna. Teraz nie najlepiej się czuję i czasem odpuszczam dla własnego świętego spokoju.

No moja rozpieszczona jak dziadowski bicz - wszystko przez budowę. Ostatnie półtora roku właściwie wychowywała ją babcia i jak to bacia - pozwalała na wszystko i wnusia była na pierwszym miejscu. Babcia mogła obiadu nie ugotować, ale z wnusia na huśtawki lub rolki zawsze poszła. A my zreszta nie byliśmy lepsi - żeby wynagrodzić Oli to, że ciągle nas nie ma pozwalaliśmy jej na wszystko. Teraz msci się to na nas niestety.

babcie sa od rozpieszczania a rodzice od wychowywania. My mieszkajac z rodzicami nie możemy wyegzekwować od Kingi zbyt wielkiego posłuszeństwa bo dziadki pozwalaja na wszystko i nie daj boze żeby mała łezke uroniła albo z jakiegos powodu była nieszczęśliwa.

Z drugiej strony tak jak piszesz, nie mamy dla niej zbyt wiele czasu wiec każdą chwila razem chcemy jej to wynagrodzic.

Ale temacik o alarmach. My nie będziemy zakładać....... kasy na to brak......... a w ogóle na około nas juz wszyscy pobudowani tylko my tyle lat ciągniemy naszą budowlę :-? co nie znaczy, że "swoi" nas nie okradną :o

Co do bajek to moja córcia wszystko by za nie oddała a Adaśko się znudził

W dniu dziesiejszym NASZYM składam życzenia

witam wieczornie:)

pustki na forum pewnie dziewczyny świętują :lol:

u nas jako że panowie zapracowani to świętowały same kobitki- 4 pokolenia Kinga, ja, mama i babcia :lol: :lol:

z najnowszych wieści budowlanych- mamy prawie podłogę na strychu. Już 2 dzień mąż ze szwagrem układają deski które zostały z szalowania, lada dzień kurier przyniesie schody na strych i ten etap będzie można szczęśliwie zakończyć. :D

Witam wieczorowo.

My byliśmy u mamy .................. chłopaki na budowie............. a teraz maluchy juz dawno spią a ja sama świętuję.

Czekoladki dostałam od małża i taty, brata spotkałam u mamy........ przyszedł na kawkę z kwiatkiem a mi nawet życzeń nie złozył :( a mam go gdzieś :lol:

Kupiłam sobie dzis sukienkę............ i spódnicę............ a co sobie będę żałowała.......... ostatni zakup dla siebie zrobiłam ( tez sama sobie) gdzieś w wakacje........... a garderoba moja woła o pomstę do nieba :o :oops: :oops: :oops: :oops:

cześć kobitki :D

Kupiłam sobie dzis sukienkę............ i spódnicę............ a co sobie będę żałowała.......... ostatni zakup dla siebie zrobiłam ( tez sama sobie) gdzieś w wakacje........... a garderoba moja woła o pomstę do nieba

Agulka bardzo dobry prezent sobie zrobiłaś, wiosna idzie wiec garderobę obowiązkowo trzeba uzupełnic. Ja też ostatnio kupiłam sobie kilka rzeczy na poprawe nastroju :wink:

ciekawe czy dzis przyjada z okienkami?? :roll: