Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień Dobry

Pamiętam jak sama cieszyłam się z telefonu, że wiozą nam okna. Z oknami dom zaczyna przypominać prawdziwy dom :)

A co do alarmu to u nas podobnie jak z odkurzaczem - instalacja jest, centralę i czujki założymy jak będa pieniądze. Same kable to żaden koszt tak naprawdę - mąż położył je sam. Mamy przygotowane wyjścia pod 8 czujek ruchu, czujki otwierania okien i do tego syrenę zewnętrzna i wewnętrzną. Centrala ma byc z powiadomieniem na telefon. Koszt takiego alarmu to w tej chwili kwota około 2tys. Ja chcę zrobic alarm dla własnego spokoju, myslę, że będę czuła się bezpieczniej w domu kiedy zostanę sama.

Ja chcę zrobic alarm dla własnego spokoju, myslę, że będę czuła się bezpieczniej w domu kiedy zostanę sama.

masz rację. Ja pierwsze trzy tygodnie mieszkałam w nowym domu sama z trójką dzieci. Alarm to spokój wenętrzny.

Ale dalej jestem zdania, ze jak instalowac to w czasie budowy dla bezpieczeństwa wszystkich rzeczy, narzedzi, które na budowie są. Po co nieproszeni goście i nie daj Boże jakas kradzież albo zniszczenia? :-?

a wiadomo juz czy to chłopiec czy dziewczynka?

Jeszcze nie wiadomo, chociaż lekarz ostatnio podczas usg używał rodzaju męskiego, ale jak zapytałam to mi powiedział, że wróżył nie będzie. :) Początkowo miałam przeczucie, że będzie syn, ale teraz coś czuję, że jednak dziewczynka, bo mnie ochota na słodkości dopada. Myśle, że w środę za tydzień się dowiem, bo mam usg 3D.

cześć kobitki :D

Kupiłam sobie dzis sukienkę............ i spódnicę............ a co sobie będę żałowała.......... ostatni zakup dla siebie zrobiłam ( tez sama sobie) gdzieś w wakacje........... a garderoba moja woła o pomstę do nieba

Agulka bardzo dobry prezent sobie zrobiłaś, wiosna idzie wiec garderobę obowiązkowo trzeba uzupełnic. Ja też ostatnio kupiłam sobie kilka rzeczy na poprawe nastroju :wink:

ciekawe czy dzis przyjada z okienkami?? :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

jak okna juz będą to zrobi sie domowo

oj tak, nie moge sie doczekać a podobno już wstawiaja, teścio dzwonił bo wiedział że sie denerwuję. :D :D

teraz zacznie sie najdroższa zabawa w wykańczanie.

e tam jakos to będzie :wink: :wink: :wink: :wink: ale najfajniejsza i tak : TWOJA.......... bo do tej pory małzonek przyłozył reke do domku a teraz Ty możesz sie popisać :lol: