Karollinka 10.03.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 macie racje, jak chcą pomóc to lepiej teraz na bieżąco.Sylwia ja powiem moje zdanie na temat prezentów, ja nigdy nie przywiązywałam zbytnio wagi do pamiatek, nie lubie takich rzeczy i tyle, lubie prezenty praktyczne, które sie przydadza i przyniosa radośc.Moje dziecko dostało na chrzest kilka srebrnych pamiatek i teraz leża w pudełku na dnie szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 10.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Moje dzieci dostały złote łańcuszki z medalikami.......... będą miały na Komunię świętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Moja chrześnica to już duża panna i wiem że bardziej będzie się cieszyć z bluzki niż z tej pamiątki. No ale się zastanawiam czy jako matka chrzestna nie powinnam coś w tym stylu jej dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 10.03.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 No nic ja na razie uciekam. Miło z Wami się gawędzi ale obowiązki wzywają. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 nie podpowiem Ci bo sama znasz ją najlepiej i wiesz z czego sie ucieszy.Ja moge wypowiedziec tylko swoje zdanie, ja idąc na komunie czy chrzciny kupuje zawsze prezent pratkyczny, pieniędzy nie daje bo zawsze sie rozejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.03.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ja chrześniakowi kupiłam mini wieżę z głośniczkami - był przeszczęśliwy. Wydetek rzędu 350-500zł w zależności od wymagań a prezent konkretny i dla młodego człowieka jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 no pewnie że tak, mojej Kingi chrześni to młodzi ludzie i nie w głowie im pamiatki, kupuja bajeranckie prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 10.03.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Ja nawet nie wiem jaki jest koszt takiej pamiątki. Jeśli nie jakiś ogromny, to można kupić dodatkowo ale jeśli rzędu 200zł to może faktycznie szkoda kasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 mam takie samo zdanie jak Sylwia, pamiatki bardziej ciesza w wieku dorosłym gdy wiecej się rozumie. Ja np. jak dostane cos od mojej babci to bedzie dla mnie swiętość, ale tylko od niej albo od mamy. Pamiatki od innych osób nie sa mi potrzebne bo nawet dobre mysli o darczyńcach by z nimi nie przychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 dzwoniła kobitka z Oknoplasta, drzwi wejsciowe będą po Świetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.03.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Oj to sie pewnie wkurzyłaś ... A my ciągle czekamy na wiosnę... Co do prezentów, że tak się dołączę, na Komunię rodzice moijego chrześniaka poprosili o playstation. Jak zapytałam dziecka czy będzie na tym grał to zapytał "a co to?". No i juz wiedziałam dla kogo ten prezent. Kupiłam więc wymarzone lego z gwiezdnych wojen i po Komunii wspólnie się bawiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 a bo to tak jest że rodzice decyduja co dziecko ma dostać bo wiedzą że prędzej czy później sami będą musieli sfinansowac taki zakup dziewczyny powiedzcie gdzie mogę zrobic pralnie (kotłownia odpada) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataWojtek 10.03.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 U mnie stanęło na tym że pralka będzie w łazience na górze a suszarnia.... chwilowo jest nigdzie Czyli mam z tym problem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 10.03.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Jestem wreszcie i ja, ale niestety tylkona chwilkę, bo zarobiona jestem Karolinka - folia z okien precz - maksymalnie za miesiąc o ile nie będzie wielkiego słońca i upału, inaczej natychmiast. Co do drzwi wejściowych to powiem Ci, że jeśli bym teraz miała wstawiac jeszcze raz, to drzwi właściwe wstawiłabym dopiero po wylewkach posadzek. Takie obsadzanie drzwi "w powietrzu" nie jest wcale dobre - my uważalismy na drzwi, ale nasze ekipy jz wcale i np. posadzkarze pogieli nam próg. Co do trójkątów to uprzedzałam, że jest problem z montażem, ale dziwię się, ze ekipa wzięła od was kasę - u nas w pierwszej wersji obsadzili sami bez dodatkowej dopłaty, a później jak montowali drugie okna po reklamacji tomąż zrobił konstrukcję sam, bo uwazał, że tak bedzie lepiej - co nie oznacza, ze ekipa zrobiła to źle. Zwróć koniecznie uwagę, czy zostało Wam miejsce na ocieplenie - czyli wełna + płyta. Czasem lepiej podciąć murłatę i obniżyć okno niż miec problem z ociepleniem tak jak u nas to było. Co do zakupów na raty - ja bym nie kupiła po pierwsze ze wzgledu, że za kilka miesięcy będzie taniej, beda nowsze modele i co by tu nie mówić - gwarancja będzie od daty zakupu, a nie od daty rozpoczecia uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 10.03.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 witaj Kasiulka Karolinka - folia z okien precz - maksymalnie za miesiąc o ile nie będzie wielkiego słońca i upału, inaczej natychmiast tak zrobię, dziś jeszcze wszystkich nie zamontowali, jutro pościągam folie i wreszcie będzie widać okienka. Co do drzwi wejściowych to powiem Ci, że jeśli bym teraz miała wstawiac jeszcze raz, to drzwi właściwe wstawiłabym dopiero po wylewkach posadzek. Takie obsadzanie drzwi "w powietrzu" nie jest wcale dobre - my uważalismy na drzwi, ale nasze ekipy jz wcale i np. posadzkarze pogieli nam próg. u nas tak wyjdzie że drzwi będą zamontowane po wylewkach bo dziś dwiedziałam się że montaż będzie najwcześniej po świętach a może i później więc wylewki zdążymy zrobić a tynków nie bedzie więc mam nadzieję że drzwi się nie uszkodzą. Co do trójkątów to uprzedzałam, że jest problem z montażem, ale dziwię się, ze ekipa wzięła od was kasę - u nas w pierwszej wersji obsadzili sami bez dodatkowej dopłaty, a później jak montowali drugie okna po reklamacji tomąż zrobił konstrukcję sam, bo uwazał, że zytak bedzie lepiej - co nie oznacza, ze ekipa zrobiła to źle. Zwróć koniecznie uwagę, czy zostało Wam miejsce na ocieplenie - czyli wełna + płyta. Czasem lepiej podciąć murłatę i obniżyć okno niż miec problem z ociepleniem tak jak u nas to było. pamiętam Kasiu jak było u Ciebie, dziś jeszcze przewertowałam Twoje wpisy żeby o niczym nie zapomnieć. Okazało się że jednak Panowie tego nie obrobią bo nie bardzo wiedzą jak, zrobił to mąż z bratem a panowie tylko wstawili trójkąty, ja jeszcze nie widziałam bo dopiero przed chwilą skończyli. mam nadzieję że pamiętaliśmy o wszystkich radach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 11.03.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Cześć, widziałam okienka - ech, jak się na to miło patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 11.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 W temacie pralni - w koniczynce kopertowej o pralni można myśleć wyłącznie w opcji kotła gazowego, wówczas pralka do kotłowni i już. Przy opalaniu węglem niestety kotłownia będzie pomieszczeniem brudnym więc pralka musi wylądować a) w kuchni - niektórzy wstawiają choć dla mnie to dziwne rozwiązanieb) w łazience na dolec) w łazience na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.03.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Domek od razu wygląda inaczej z oknami. Pewnie wewnątrz już jest bardziej przytulnie. To teraz bierz się za zrywanie foli i czekamy na nowe fotki okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 11.03.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Domek od razu wygląda inaczej z oknami. Pewnie wewnątrz już jest bardziej przytulnie. To teraz bierz się za zrywanie foli i czekamy na nowe fotki okien ja bym folii nie zrywała. U nas była ponad rok i nic złego się nie stało A chroniła okna w czasie tynkowania, malowania itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Z tego co wiem to folię powinno się zerwać, jeżeli są upały. A całe okna i tak trzeba zabezpieczyć przed tynkowanie, żeby później nie szorować ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts