Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

macie racje, jak chcą pomóc to lepiej teraz na bieżąco.

Sylwia ja powiem moje zdanie na temat prezentów, ja nigdy nie przywiązywałam zbytnio wagi do pamiatek, nie lubie takich rzeczy i tyle, lubie prezenty praktyczne, które sie przydadza i przyniosa radośc.

Moje dziecko dostało na chrzest kilka srebrnych pamiatek i teraz leża w pudełku na dnie szafy.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam takie samo zdanie jak Sylwia, pamiatki bardziej ciesza w wieku dorosłym gdy wiecej się rozumie. Ja np. jak dostane cos od mojej babci to bedzie dla mnie swiętość, ale tylko od niej albo od mamy. Pamiatki od innych osób nie sa mi potrzebne bo nawet dobre mysli o darczyńcach by z nimi nie przychodziły :roll:

Oj to sie pewnie wkurzyłaś ...

A my ciągle czekamy na wiosnę...

Co do prezentów, że tak się dołączę, na Komunię rodzice moijego chrześniaka poprosili o playstation. Jak zapytałam dziecka czy będzie na tym grał to zapytał "a co to?". No i juz wiedziałam dla kogo ten prezent. Kupiłam więc wymarzone lego z gwiezdnych wojen i po Komunii wspólnie się bawiliśmy :)

Jestem wreszcie i ja, ale niestety tylkona chwilkę, bo zarobiona jestem :(

Karolinka - folia z okien precz - maksymalnie za miesiąc o ile nie będzie wielkiego słońca i upału, inaczej natychmiast. Co do drzwi wejściowych to powiem Ci, że jeśli bym teraz miała wstawiac jeszcze raz, to drzwi właściwe wstawiłabym dopiero po wylewkach posadzek. Takie obsadzanie drzwi "w powietrzu" nie jest wcale dobre - my uważalismy na drzwi, ale nasze ekipy jz wcale i np. posadzkarze pogieli nam próg.

Co do trójkątów to uprzedzałam, że jest problem z montażem, ale dziwię się, ze ekipa wzięła od was kasę - u nas w pierwszej wersji obsadzili sami bez dodatkowej dopłaty, a później jak montowali drugie okna po reklamacji tomąż zrobił konstrukcję sam, bo uwazał, że tak bedzie lepiej - co nie oznacza, ze ekipa zrobiła to źle.

Zwróć koniecznie uwagę, czy zostało Wam miejsce na ocieplenie - czyli wełna + płyta. Czasem lepiej podciąć murłatę i obniżyć okno niż miec problem z ociepleniem tak jak u nas to było.

Co do zakupów na raty - ja bym nie kupiła po pierwsze ze wzgledu, że za kilka miesięcy będzie taniej, beda nowsze modele i co by tu nie mówić - gwarancja będzie od daty zakupu, a nie od daty rozpoczecia uzytkowania.

witaj Kasiulka :D

Karolinka - folia z okien precz - maksymalnie za miesiąc o ile nie będzie wielkiego słońca i upału, inaczej natychmiast

tak zrobię, dziś jeszcze wszystkich nie zamontowali, jutro pościągam folie i wreszcie będzie widać okienka.

Co do drzwi wejściowych to powiem Ci, że jeśli bym teraz miała wstawiac jeszcze raz, to drzwi właściwe wstawiłabym dopiero po wylewkach posadzek. Takie obsadzanie drzwi "w powietrzu" nie jest wcale dobre - my uważalismy na drzwi, ale nasze ekipy jz wcale i np. posadzkarze pogieli nam próg.

u nas tak wyjdzie że drzwi będą zamontowane po wylewkach bo dziś dwiedziałam się że montaż będzie najwcześniej po świętach a może i później więc wylewki zdążymy zrobić a tynków nie bedzie więc mam nadzieję że drzwi się nie uszkodzą.

Co do trójkątów to uprzedzałam, że jest problem z montażem, ale dziwię się, ze ekipa wzięła od was kasę - u nas w pierwszej wersji obsadzili sami bez dodatkowej dopłaty, a później jak montowali drugie okna po reklamacji tomąż zrobił konstrukcję sam, bo uwazał, że zytak bedzie lepiej - co nie oznacza, ze ekipa zrobiła to źle.

Zwróć koniecznie uwagę, czy zostało Wam miejsce na ocieplenie - czyli wełna + płyta. Czasem lepiej podciąć murłatę i obniżyć okno niż miec problem z ociepleniem tak jak u nas to było.

pamiętam Kasiu jak było u Ciebie, dziś jeszcze przewertowałam Twoje wpisy żeby o niczym nie zapomnieć. Okazało się że jednak Panowie tego nie obrobią bo nie bardzo wiedzą jak, zrobił to mąż z bratem a panowie tylko wstawili trójkąty, ja jeszcze nie widziałam bo dopiero przed chwilą skończyli.

mam nadzieję że pamiętaliśmy o wszystkich radach.

W temacie pralni - w koniczynce kopertowej o pralni można myśleć wyłącznie w opcji kotła gazowego, wówczas pralka do kotłowni i już. Przy opalaniu węglem niestety kotłownia będzie pomieszczeniem brudnym więc pralka musi wylądować

a) w kuchni - niektórzy wstawiają choć dla mnie to dziwne rozwiązanie

b) w łazience na dole

c) w łazience na górze