Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

hej hej dziewczyny, jestem dziś zapracowana i nie bardzo mogę poklikać z Wami.

Powiem Wam że dom z oknami jest przytulniejszy i cieplutko w środku :)

dziś przed pracą zajechaliśmy zobaczyć okno trójkątne, super wygląda no i zerwaliśmy folię z wykusza bo już nie mogłam wytrzymać :lol: Bez folii to dopiero jest efekt- okienka są śliczne, dziś zerwiemy reszte folii.

Wczoraj pani z Oknoplasta powiedziała że folię trzeba zerwać w ciągu 3 miesięcy bo później nie ma gwarancji, jeśli folia poprzylepia się do okien pod wpływem słońca to nie podlega reklamacji

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z ta folią to jest tak jak z taśmą malarską - im dłużej siedzi to trudniej ją usunąć, ale przy niskich temperaturach mamy troche więcej czasu. Spokojnie możesz poczekać nawet z miesiąc. Poza tym (przynajmniej u mnie tak było) - folia nie zakrywała szczelnie ram do tynkowania oraz ocieplania trzeba było okna zabezpieczyć. W srodku można folię potrzymać nieco dłużej niż na zewnątrz. Powiem Wam, że do dzisiaj na niektórych oknach mam niezmyty klej z taśmy malarskiej, którą zabezpieczali tynkarze okna. Mycie tego to koszmar.

a no widzisz a nawet o czymś takim nie pomyślałam :roll:

zobaczymy co zaproponuje pan w sklepie, zajrzę zaraz jeszcze do jakiś sklepów internetowych żeby zobaczyć po ile są grzejniki żeby przypadkiem nie przepłacić.

Co do tej funkcji włączania w lecie to wydaje mi sie zbędna bo suszarkę z ręcznikami będę mogla wynieść za domek i mi pięknie pranie wyschnie na słonku.

Witam. Okna sie pieknie prezentują

Musiam obleciec zdjęcia i folie na zewnątrz mamy zerwane a od środka jeszcze są................ufffffffffffffff bo juz 2 lata sa osadzone.

Co do grzejnika w łazience . na dole mamy drabinkowy z dwoma szczebelkami na ręczniki a na górze PO ŚCIANKA stojący i bedzie słuzył tez jako suszarka

no super, teraz to takie bardzo widoczne zmiany były bo w ciągu miesiąca dach i okna są. Fajnie już się w domku robi, kto by pomyślał że właściwie to dopiero teraz najtrudniejszy etap się zacznie.

teraz tez nie będzie widac tych wydawanych pieniędzy :evil: a tak okna, drzwi dach mozna podziwiać

Sylwia&Radek piękny avatar................. miło pomarzyc o takim widoku

nie mamy już sił do tych montażystów okien :evil: :evil:

te proste udało im się wstawić no ale to raczej nie był problem, trójkąt jest tak wstawiony że nie mam teraz pojęcia jak to obrobić :evil: :evil:

no ale to już przebolalam, mąż mówi że to zrobi więc aż tak sie nie martwię. Dziś mieli wstawić drzwi z lukiem, przyjechali po południu, wstawili oczywiście ale tak że nie da się ich otworzyć do środka :o :o :evil: :evil:

jak mąż im zwrócił delikatnie uwagę to popatrzyli na niego zdziwieni że się czepia i mówią "a to se pan podkuje ten łuk i bedzie dobrze" ale jak im kazał demontować te okna to się wściekli, no i oczywiście telefon do szefowej no i nie wiem czy chłopcy długo tam popracują. No cholera dla nas to średnia przyjemność tak załatwiać sprawę ale za duzo płaci się za wszystko żeby pozwolić na takie fuszerki :evil: :evil: :evil: no i zła jestem bo na zakupy nie pojechaliśmy i w dodatku jutro też trzeba bedzie ich znowu pilnować :roll:

Agulka mi też się marzy krótki wypad w góry.

Myślimy o wyjeździe do Szkocji, kiedyś byłam w stolicy, a teraz byśmy zwiedzili inne miasto. Ale to na razie tylko mały plan.

jechać jechać, mnie juz tak wszystko dobija że też najchętniej spakowałabym się szybciutko i wyjechała gdzieś gdzie jest gorąco.

Nie myslę o meblach, płytkach, myślę o gorącym lecie.

Ja rezerwuję miejsca nad morzem na lipiec, za 2 tyg placę zaliczke i niech się wali, pali- jedziemy :lol:

Karolinka to ich praca i powinni ją dobrze wykonać jak chcą nadal pracować. Wogólę się dziwię że coś im dopłacaliście.

U nas przez dzień wstawili wszystkie okna i odjechali. Jedynie maja przyjechać wiosną sprawdzić, czy przez zimę nic się nie stało i czy się dobrze otwierają.