Karollinka 11.03.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 hej hej dziewczyny, jestem dziś zapracowana i nie bardzo mogę poklikać z Wami. Powiem Wam że dom z oknami jest przytulniejszy i cieplutko w środku dziś przed pracą zajechaliśmy zobaczyć okno trójkątne, super wygląda no i zerwaliśmy folię z wykusza bo już nie mogłam wytrzymać Bez folii to dopiero jest efekt- okienka są śliczne, dziś zerwiemy reszte folii. Wczoraj pani z Oknoplasta powiedziała że folię trzeba zerwać w ciągu 3 miesięcy bo później nie ma gwarancji, jeśli folia poprzylepia się do okien pod wpływem słońca to nie podlega reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Z ta folią to jest tak jak z taśmą malarską - im dłużej siedzi to trudniej ją usunąć, ale przy niskich temperaturach mamy troche więcej czasu. Spokojnie możesz poczekać nawet z miesiąc. Poza tym (przynajmniej u mnie tak było) - folia nie zakrywała szczelnie ram do tynkowania oraz ocieplania trzeba było okna zabezpieczyć. W srodku można folię potrzymać nieco dłużej niż na zewnątrz. Powiem Wam, że do dzisiaj na niektórych oknach mam niezmyty klej z taśmy malarskiej, którą zabezpieczali tynkarze okna. Mycie tego to koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 my zerwiemy tylko foilę zewnątrz, w środku niech jeszcze będzie, jak będą brudne roboty to i tak będziemy oklejać całe okna z ramami bo ta folia i tak szczelinie nie przykrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 dziś po pracy jedziemy zamówić grzejniki, zastanawiam się jakie wziąć do lazienek? podpowiedzcie bo wiem jedynie jaki kolor ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 11.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 dziś po pracy jedziemy zamówić grzejniki, zastanawiam się jakie wziąć do lazienek? podpowiedzcie bo wiem jedynie jaki kolor ma być. pytasz w sensie drabinka czy zwykły? czy w innym kontekście....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 11.03.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 dziś po pracy jedziemy zamówić grzejniki, zastanawiam się jakie wziąć do lazienek? podpowiedzcie bo wiem jedynie jaki kolor ma być. pytasz w sensie drabinka czy zwykły? czy w innym kontekście....? ja mam tylko zwykłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 grzejnik ma być drabinkowy ale czy powinien mieć jakieś funkcje czy tak jak w przypadku grzejników pokojowych trzeba aby wybrać odpowiednią moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 11.03.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 To zależy na czym Ci zależy - można wybraż grzejniki z mozliwością grzania elektrycznego - np. latem włączasz żeby wysuszyć ręczniki. Ja mam zwykłe, bez grzałki elektrycznej - zamawiałąm przez internet, bo nawet u męża w hurtowni było drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 a no widzisz a nawet o czymś takim nie pomyślałam zobaczymy co zaproponuje pan w sklepie, zajrzę zaraz jeszcze do jakiś sklepów internetowych żeby zobaczyć po ile są grzejniki żeby przypadkiem nie przepłacić. Co do tej funkcji włączania w lecie to wydaje mi sie zbędna bo suszarkę z ręcznikami będę mogla wynieść za domek i mi pięknie pranie wyschnie na słonku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 11.03.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam. Okna sie pieknie prezentują Musiam obleciec zdjęcia i folie na zewnątrz mamy zerwane a od środka jeszcze są................ufffffffffffffff bo juz 2 lata sa osadzone. Co do grzejnika w łazience . na dole mamy drabinkowy z dwoma szczebelkami na ręczniki a na górze PO ŚCIANKA stojący i bedzie słuzył tez jako suszarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.03.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Okna super. Fajnie uczucie patrzeć jak coś się dzieje w domku, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 no super, teraz to takie bardzo widoczne zmiany były bo w ciągu miesiąca dach i okna są. Fajnie już się w domku robi, kto by pomyślał że właściwie to dopiero teraz najtrudniejszy etap się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 11.03.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 no super, teraz to takie bardzo widoczne zmiany były bo w ciągu miesiąca dach i okna są. Fajnie już się w domku robi, kto by pomyślał że właściwie to dopiero teraz najtrudniejszy etap się zacznie. teraz tez nie będzie widac tych wydawanych pieniędzy a tak okna, drzwi dach mozna podziwiać Sylwia&Radek piękny avatar................. miło pomarzyc o takim widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.03.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Agulka mi też się marzy krótki wypad w góry.Myślimy o wyjeździe do Szkocji, kiedyś byłam w stolicy, a teraz byśmy zwiedzili inne miasto. Ale to na razie tylko mały plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 nie mamy już sił do tych montażystów okien te proste udało im się wstawić no ale to raczej nie był problem, trójkąt jest tak wstawiony że nie mam teraz pojęcia jak to obrobić no ale to już przebolalam, mąż mówi że to zrobi więc aż tak sie nie martwię. Dziś mieli wstawić drzwi z lukiem, przyjechali po południu, wstawili oczywiście ale tak że nie da się ich otworzyć do środka jak mąż im zwrócił delikatnie uwagę to popatrzyli na niego zdziwieni że się czepia i mówią "a to se pan podkuje ten łuk i bedzie dobrze" ale jak im kazał demontować te okna to się wściekli, no i oczywiście telefon do szefowej no i nie wiem czy chłopcy długo tam popracują. No cholera dla nas to średnia przyjemność tak załatwiać sprawę ale za duzo płaci się za wszystko żeby pozwolić na takie fuszerki no i zła jestem bo na zakupy nie pojechaliśmy i w dodatku jutro też trzeba bedzie ich znowu pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Agulka mi też się marzy krótki wypad w góry. Myślimy o wyjeździe do Szkocji, kiedyś byłam w stolicy, a teraz byśmy zwiedzili inne miasto. Ale to na razie tylko mały plan. jechać jechać, mnie juz tak wszystko dobija że też najchętniej spakowałabym się szybciutko i wyjechała gdzieś gdzie jest gorąco. Nie myslę o meblach, płytkach, myślę o gorącym lecie. Ja rezerwuję miejsca nad morzem na lipiec, za 2 tyg placę zaliczke i niech się wali, pali- jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 11.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Karolinka to ich praca i powinni ją dobrze wykonać jak chcą nadal pracować. Wogólę się dziwię że coś im dopłacaliście. U nas przez dzień wstawili wszystkie okna i odjechali. Jedynie maja przyjechać wiosną sprawdzić, czy przez zimę nic się nie stało i czy się dobrze otwierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 no widzisz, a ja się sugerowałam renoma oknoplasta i o ile jestem spokojna o jakość okien to ten montaż jest tragiczny, to jacys chłopcy z łapanki, proste okna wstawią ale z tymi bardziej skomplikowanymi to problem. To rzutuje na całą moja opinie nt. puławskiego oknoplasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 11.03.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Noż kurka.......... czyżby oni dopiero się uczyli na Waszych oknach? A dopłaciliście in czy szefowej wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.03.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 nie, nic w końcu nie dopłacaliśmy bo okazalo się ze oni tego nie potrafią zrobić, cały stelaż wykonał mąż z bratem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts