anetina 25.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 u mnie koszt elektryki nie wyszedł ogólnie duży kwestia przyłącza z ZE, to było jakieś chyba 2,5 tys. ale słup stoi blisko a u was jeszcze blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.01.2010 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 no właśnie to i u nas wyjdzie 2500 plus coś tam więc ok 3 tys trzeba szykować, a słup jest blisko domku więc i te koszty nie są duże, w planach jest robienie instalacji ziemnej więc ten słup mam nadzieje że zniknie niebawem sprzed domu. Ale ale z przodu centralnie obok drzwi wejściowych będzie skrzynka elektr. tak nam architekt zaprojektował jak ja to składałam do zakładu energetycznego to nie zwróciłam uwagi na ten szczegół mąż mówi że po odbiorze budynku przeniesie skrzynke gdzieś na tyły domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.01.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 skrzynka elektryczna musi być przed domema chyba powinna nie być nawet w ogrodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.01.2010 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 niby powinna, jakby zakład na robił to by była ale koszt byłby ok 8 tys więc stwierdzilismy że zrobimy pod domem, zawsze o ta kase sie rozchodzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.01.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 ale skrzynka powinna być w miejscu dostępnym dla pracownika ZE gdy ją umieścisz z tyłu domu, będzie musiał wchodzić na twoje podwórkoja mam w ogrodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.01.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 http://img134.imageshack.us/img134/2569/ficus19.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.01.2010 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 no wiem, beda musieli wlazic za plot, no chyba ze zrobia nam linie ziemna i sami na swoj koszt przeniosa skrzynke pod płot, ale kiedy bedzie ogrodzenie to trudno powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.01.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 a teraz będziecie mieć linie napowietrzną?to jest o wiele tańsze niż podziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.01.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 tak, teraz mamy słup na działce i linie ida górą, troche nam to psuje wygląd działki, ale nie marudzimy bo to prezent od babci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 słup? właściwie darowanemu koniowi nie patrzy się w zębyale pewnie bez słupa byłoby ładniej, no i chyba zdrowiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 właśnie dlatego nie narzekamy, słup zniknie jak zaczną robić sieć ziemna.a ja wczoraj spędziłam na allegro, upatrzyłam mnóstwo fajnych rzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 właśnie dlatego nie narzekamy, słup zniknie jak zaczną robić sieć ziemna. a ja wczoraj spędziłam na allegro, upatrzyłam mnóstwo fajnych rzeczy:) a kalku;lowało się robić słup, a póxniej podziemne przyłącze? co ciekawego sobie upatrzyłaś? dawaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 no bo od słupa to taniej a potem jak beda ziemne robili to sami energetycy finansuja:)a najwięcej to upatrzyłam dodatków do kuchni i lazienki, bezpieczne to moje oglądanie bo i tak z tych rzeczy nie bardzo co mogę kupić bo nie mam jeszcze ostatecznej koncepcji na urzadzenie tych pomieszczeńArtykułami pierwszej potzreby są sokowirówka i parowar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.01.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 czyli po prostu trzeba życzyć miłych i utrafionych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.01.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Ja też często przeglądam mnóstwo fajnych rzeczy na allegro, ale boję się że nim wprowadzimy się do naszego domku koncepcja zmieni się lub będzie podobało mi się co innego. Dlatego na razie tylko oglądam i planuje. Mi się marzy ekspres do kawy, ale jest taki wybór, że nie potrafię się zdecydować. Też nie wiem czy nie którymi potrafiłabym się obsługiwać Pozdrawiam ze słonecznej chociaż bardzo mroźnej Lubelszczyzny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 ja mam to samo, ostatnio znalazłam zlew do kuchni który mi sie baardzo podoba i powiedziałam mężowi że do niego bedziemy szukać mebli a nie odwrotnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Widzieliśmy z mężem zestaw kuchenny. Który nas bardzo zauroczył jak byliśmy w sklepie. W domu jak rozmawialiśmy o tych melach to stwierdziliśmy, że na jego wybór wpłynęło najbardziej to że miał super dodatki. Meble były w brązie, blat w kolorze brązu z przewagą wanilia. Poza tym, że był bardzo funkcjonalny i użyteczny (min fajne zastosowanie szafki narożnej itp) to był prosty i niczym się nie wyróżniał. Pierwsza rzecz jaka mi się najbardziej spodobała przy tych meblach to był okap. Na pierwszy rzut oka wyglądał jak lampa. Zewnątrz był w paski w kolorach podobnych jak blat. Zlew też był cudny. Plus wazon i inne dodatki stwierdziłam, że jest najładniejszy. Pomimo, że inne też był ładne, miały ładniej wykonane drzwiczki, ale bez dodatków odsunęłam je na bok. Żałuje że nie zrobiłam zdjęcia to by mogła wszystkim na forum pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.01.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 masz rację Sylwia,dodatki bardzo zmieniaja wygląd i mebli i pomieszczenia, mnie kiedyś zauroczyły meble BRW wklejone gdzieś w dzienniku i może nie chodzi o safe szafki co teraz stwierdziałm, co o szare płytki i błyszczące listewki nad blatem.Ja też myslę o meblach kuchennych brązowo waniliowych, zastanawiam sie tylko nad tym czy robic je na wymiar- to kosztuje, czy szukać zwykłych i stworzyc z nich odpowiedni zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.01.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Te co oglądaliśmy były pod zabudowę. I kosztowały około 8 tysięcy. Mi się wydaje, że warto szukać i mieć jakoś wizję. Bo czym dłużej zastanawiam się to dostrzegam więcej szczegółów. Czasami tak jak wcześniej pisałam proste, zwykłe szafki można przyozdobić różnymi dodatkami, że nasza kuchnia nabierze uroku. Dla mnie poza meblami jest równie ważna ładna firanka, oświetlenie (ładny żyrandol, zegar itp). A czasami pomimo, że meble są drogie, gustowne, ale bez dodatków to nie oddaj właściwego efektu.Przecież najważniejsza też jest funkcjonalność i żeby nam się podobały. Przecież to my będziemy najdłużej spędzać czasu w naszych kuchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 26.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 masz rację Sylwia,dodatki bardzo zmieniaja wygląd i mebli i pomieszczenia, mnie kiedyś zauroczyły meble BRW wklejone gdzieś w dzienniku i może nie chodzi o safe szafki co teraz stwierdziałm, co o szare płytki i błyszczące listewki nad blatem. Ja też myslę o meblach kuchennych brązowo waniliowych, zastanawiam sie tylko nad tym czy robic je na wymiar- to kosztuje, czy szukać zwykłych i stworzyc z nich odpowiedni zestaw. My w tej chwili w mieszkaniu mamy waniliowe szafki z brązowymi korpusami, do tego grafitowy blat, szare duże płytki gresowe nad blatem i waniliowa podłoga - jak dla mniesuper zestawienie kolorystyczne podpatrzone właśnie w katalogu brw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts