Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no właśnie to i u nas wyjdzie 2500 plus coś tam więc ok 3 tys trzeba szykować, a słup jest blisko domku więc i te koszty nie są duże, w planach jest robienie instalacji ziemnej więc ten słup mam nadzieje że zniknie niebawem sprzed domu.

Ale ale z przodu centralnie obok drzwi wejściowych będzie skrzynka elektr. tak nam architekt zaprojektował jak ja to składałam do zakładu energetycznego to nie zwróciłam uwagi na ten szczegół :evil: mąż mówi że po odbiorze budynku przeniesie skrzynke gdzieś na tyły domku.

no bo od słupa to taniej a potem jak beda ziemne robili to sami energetycy finansuja:)

a najwięcej to upatrzyłam dodatków do kuchni i lazienki, bezpieczne to moje oglądanie bo i tak z tych rzeczy nie bardzo co mogę kupić bo nie mam jeszcze ostatecznej koncepcji na urzadzenie tych pomieszczeń

Artykułami pierwszej potzreby są sokowirówka i parowar

Ja też często przeglądam mnóstwo fajnych rzeczy na allegro, ale boję się że nim wprowadzimy się do naszego domku koncepcja zmieni się lub będzie podobało mi się co innego. Dlatego na razie tylko oglądam i planuje.

Mi się marzy ekspres do kawy, ale jest taki wybór, że nie potrafię się zdecydować. Też nie wiem czy nie którymi potrafiłabym się obsługiwać :roll:

Pozdrawiam ze słonecznej chociaż bardzo mroźnej Lubelszczyzny:)

Widzieliśmy z mężem zestaw kuchenny. Który nas bardzo zauroczył jak byliśmy w sklepie. W domu jak rozmawialiśmy o tych melach to stwierdziliśmy, że na jego wybór wpłynęło najbardziej to że miał super dodatki. Meble były w brązie, blat w kolorze brązu z przewagą wanilia. Poza tym, że był bardzo funkcjonalny i użyteczny (min fajne zastosowanie szafki narożnej itp) to był prosty i niczym się nie wyróżniał. Pierwsza rzecz jaka mi się najbardziej spodobała przy tych meblach to był okap. Na pierwszy rzut oka wyglądał jak lampa. Zewnątrz był w paski w kolorach podobnych jak blat. Zlew też był cudny. Plus wazon i inne dodatki stwierdziłam, że jest najładniejszy. Pomimo, że inne też był ładne, miały ładniej wykonane drzwiczki, ale bez dodatków odsunęłam je na bok. Żałuje że nie zrobiłam zdjęcia to by mogła wszystkim na forum pokazać.

masz rację Sylwia,dodatki bardzo zmieniaja wygląd i mebli i pomieszczenia, mnie kiedyś zauroczyły meble BRW wklejone gdzieś w dzienniku i może nie chodzi o safe szafki co teraz stwierdziałm, co o szare płytki i błyszczące listewki nad blatem.

Ja też myslę o meblach kuchennych brązowo waniliowych, zastanawiam sie tylko nad tym czy robic je na wymiar- to kosztuje, czy szukać zwykłych i stworzyc z nich odpowiedni zestaw.

Te co oglądaliśmy były pod zabudowę. I kosztowały około 8 tysięcy.

Mi się wydaje, że warto szukać i mieć jakoś wizję. Bo czym dłużej zastanawiam się to dostrzegam więcej szczegółów. Czasami tak jak wcześniej pisałam proste, zwykłe szafki można przyozdobić różnymi dodatkami, że nasza kuchnia nabierze uroku. Dla mnie poza meblami jest równie ważna ładna firanka, oświetlenie (ładny żyrandol, zegar itp). A czasami pomimo, że meble są drogie, gustowne, ale bez dodatków to nie oddaj właściwego efektu.

Przecież najważniejsza też jest funkcjonalność i żeby nam się podobały. Przecież to my będziemy najdłużej spędzać czasu w naszych kuchniach.

masz rację Sylwia,dodatki bardzo zmieniaja wygląd i mebli i pomieszczenia, mnie kiedyś zauroczyły meble BRW wklejone gdzieś w dzienniku i może nie chodzi o safe szafki co teraz stwierdziałm, co o szare płytki i błyszczące listewki nad blatem.

Ja też myslę o meblach kuchennych brązowo waniliowych, zastanawiam sie tylko nad tym czy robic je na wymiar- to kosztuje, czy szukać zwykłych i stworzyc z nich odpowiedni zestaw.

My w tej chwili w mieszkaniu mamy waniliowe szafki z brązowymi korpusami, do tego grafitowy blat, szare duże płytki gresowe nad blatem i waniliowa podłoga - jak dla mniesuper zestawienie kolorystyczne podpatrzone właśnie w katalogu brw :wink: