Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mimo wszystko nie czuję tego klimatu. Lampę wina przy muzyce można wypić i na sofie w salonie i też może być fajnie.

Może dlatego tak myślę, bo mam kominek w domu i wiem jak to jest w realu. Dla takiej jednej chwili to warto się zastanowić i przemyśleć za i przeciw.

a pewnie, że tak.............. ale ja lubie patrzeć jak płomyki się ganiają :wink: :lol:

my też mamy nazwyklejszy.byle był ( jest) :wink:

dokładnie, a romantyczny wieczór można spedzic w sypialni.

Tak sie mówi że przy kominku najfajniej ale jak sie ma male dzieci i babcie za scianą to takich chwil nie byłoby za dużo :wink:

dlatego to jest indywidualna sprawa przyszłego użytkownika............ trzeba obmyslec ZA i PRZECIW............. i wybrac :)

dokładnie, a romantyczny wieczór można spedzic w sypialni.

Tak sie mówi że przy kominku najfajniej ale jak sie ma male dzieci i babcie za scianą to takich chwil nie byłoby za dużo :wink:

nagrać u znajomych widok palacego sie kominka i włączyc w TV :lol: :lol: :lol: :lol: Żatruję :wink: :wink: :wink: :wink:

A tak przy okazji to jesteście za TV w sypialni czy nie???????

Ja odpowiadam, że TAK

A tak przy okazji to jesteście za TV w sypialni czy nie???????

Ja odpowiadam, że TAK

nigdy w życiu, sypialnia jest od spania i innych ciekawszych zajęć :wink: :wink:

a ja mam odmienne zdanie................ wieczorekim mozna juz się wtulić i obejrzeć razem jakis dobry film........... a poza tym nie moge się doczekac kiedy w niedzielny ranek przybiegna moje maluchy i razem w łóżku polezymy, pobuczymy się przy bajeczkach...........

cześć wszystkim, ale zimaaaaaaa :evil: :evil:

u nas spadło ze 30 cm sniegu :o :o z pól ponawiewało na ulice i miejscami sa zaspy, to juz polowa marca, litości.

dzis maja przyjechać panowie od okien, mam nadzieje ze dotrą.

z kominkiem tez sprawa rozwiązana- bedzie obowiązkowo :roll:

Agulka mebelki w sam raz dla mojej królewny :lol: :lol:

Dzień Dobry

Powiem Wam cos odnośnie kominka. Jak szukałam projektu to kominek był jednym z głównych kryteriów wyboru. Teraz załuję, że w ogóle go zrobiliśmy - trzeba było zrezygnowac na etapie fundamentów. Piszecie o koszcie 6-7 tys. - sam wkład i obudowa tak - w takiej kwocie mozna się zmieścić - ja biorę jeszcze pod uwagę koszt komina - kolejne 6-7 tys. I po co mi to było?? Człowiem marzył, że położy się na kominie z lampką wina w ręku i w blasku płomieni będzie się wtulał w ramiona męża. A jak jest? Mieszkamy 2,5 miesiąca - kominek odpaliliśmy 2 razy i to tylko dlatego, że nasi goście nalegali. Wiecie ile radości dał mi ten kominek podczas tych dwóch paleń?? ZERO!! Byłam wściekła, że zrowu szyba się osmali, że znowu będzie syf z drzewa i trzeba będzie popiół sprzątnąć... Gdyby nie to, że tyle kasy to dziadostwo kosztowało to rozwaliłabym go w mgnieniu oka - bo co by tu nie pisać to ten cholerny kominek zabiera strasznie dużo miejsca - taka "szafa trzydrzwiowa" na prawie na srodku salonu.

Co do telewizora w sypialni - mam, nie polecam. Szukam teraz jakiejś szafki lub stolika RTV i wywalam telewizor do salonu. W sypialni mam teraz sajgon - dziecko nie chce spać u siebie, bo bajki tylko w sypailni można oglądać (ma u siebie telewizor i DVD, ale nie ma telewizji i ukochanego programu JimJam). Z łóżka zrobiła się jadalnia, bo kolacja najlepiej smakuje przed telewizorem - horror. Może byłoby inaczej gdybyśmy mieli tez telewizor w salonie, a u Oli byłby ten cholerny JimJam, ale póki co jest tragicznie. Uwielbiam oglądać różne programy i filmy leżąc w łóżku, ale praktycznie nie mam możliwości, bo pilotem rządzi córcia - tatuś ją popiera. A ja codziennie sprzątam okruchy z pościeli.