sylwiapaweł 15.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Górna łazienka na szybko: http://img13.imageshack.us/img13/1040/beztytuukg.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Sylwia, to obok kibelka to pralka?u nas jest lustrzane odbicie to odwrotnie mamy ale umywalki i wanna tak samo tylko tu gdzie Ty dałaś pralke to my damy wc a pralka bedzie na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 rysunek w prawdzie bez skali ale to miał być brodzik chcemy mieć w górnej łazience wannę i kabinę, żeby nie trzeba było gonić na dół jak człowiek zechce popluskać się pod prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ahaa my nie robimy prysznica w górnej łazience, pralki tez nie dlatego wydaje sie spora i nie chceiliśmy jej powiekszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No, w takim układzie to faktycznie luźniutko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Sylwia a jakie rozmieszczenie planujecie w łazience na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 15.03.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Cześć wszystkim Tyle się dzieje na forum że dłuższą chwilę mi zajęło żeby nadrobić wszystkie posty. Kuchnia u nas będzie taka jak Kasia narysowała na drugim rysunku. Łazienkę mam inną niż waszych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 dobra, to kuchnię mamy z głowy, takie rozwiązanie wydaje sie najlepsze, teraz aby muszę dopilnować żeby mi rurke do zmywarki w dobre miejsce przenieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 15.03.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Trochę trudno mi się odnależć, boja mam lustrane odbicie, ale spróbuję. Dolna łazienka: pralka - pewnie 60 cm, potem musisz dać przynajmniej 10 cm przerwy do wc, wc i bidet, żeby były funkcjonalne muszą zając minimum 1 - 1,2 m (ja obstaję za 1,2) więc masz już minimum 2 metry zajęte. Na prysznic zostaje Ci 100 sm - jeżeli ścianka bedzie szklana to ok, jeżeli będzie murowana to odpada ci 12-15 cm. Jeżeli prysznic planujesz prostokątny to 90 cm jest ok - ja mam pólokrągły więc będzie jeszcze mniejszy i to już robi sie ciasno. Co do umywalki naprzeciwko prysznica - dużą wnękę macie? Bo jeśli tak jak u mnie około 30 cm to może być problem z wejściem do prysznica. Poza tym ja sobie załozyłam, że zadnych szklanych drzwi nie chcę i mam większą kabinę, żeby jak najmniej się chlapało i nawet gdybym miała jeszcze te dodatkowe 30 cm na przejście to i tak byłoby wg mnie niewygodnie. Początkowo chciałam zrobić umywalkę na przeciwnej ścianie niż wc - tak "na mijanego" tzn, ze najpierw umywalka po jednej stronie, a potem wc po drugiej stronie, ale mąz przywiózł mi na budowe kibelek i szafke z umywalka i pokazał jaki slalom chcę nam zafundować - szybko zrezygnowałam z tego planu. Na Twoim miejscu zrezygnowałabym z bidetu w dolnej łazience, ale ja do dzisiaj w ogóle nie wiem po co mi bidet - w ogóle nie używam, więc może dlatego jestem za wywaleniem tego urządzenia. Górna łazienka - wg mnie ustawienie ok - sama bym tak zrobiła, tyle, że wzięłabym wannę narożną niesymetryczną - dłuższy bok oczywiście na ścianę z oknem, któtszy na scianie na której będzie wc i do tego bez problemu zmieści się bidet. Skoro już ma być bidet to widzę go raczej na górze I po raz kolejny powtórzę - bądźcie rozsądni przy kupnie wanny - ja durma marzyłam o gorących kąpielach w ogromnej wannie - może nawet o kąpielach we dwoje, a co mam. Wannę która dla siebie napełniam na raty - zlewam cały zasobnik gorącej wody, czekam godzinę i zlewam drugi zasobnik wody - woda w wannie nie jest wcale taka goraca, no i niestety nie ma jej tyle ile bym chciała. Ola uwielbia naszą duża wannę, ale dla niej wystarczy jeden zasobnik, tylko, że szybko woda stygnie i dziecko nie może kąpać się tyle ile by chciało. Teraz kupiłabym wanną prostokątną, albo narożną, ale bez siedziska. coś takiego np. http://www.grifo.pl/img/p/754-1772-thickbox.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 U nas tak:http://img535.imageshack.us/img535/6623/21596544.png albo tak:http://img686.imageshack.us/img686/8664/90757965.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Teraz kupiłabym wanną prostokątną, albo narożną, ale bez siedziska. coś takiego np. http://www.grifo.pl/img/p/754-1772-thickbox.jpg My planujemy właśnie prostokątną. Teraz mamy asymetryczną z siedziskiem i uważam że to siedzisko to strata cennego miejsca. Nam siedzisko przydaje się jedynie jako miejsce na mydelniczkę a wanna choć zajmuje pół łazienki wcale przestronna nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 15.03.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Sylwia wersja 2 jest wg mnie lepsza, bo w pierwszej siedząc na kibelku będziesz miała kolana przy samej umywalce. Na rysunkach masz nie uwzględnione 20 cm zabudowy zestawu podtynkowego, a jeżeli planujesz kompakt to będzie on większy niż ten kibelek na obrazku. Ja szukałam jak najmniejszego bibelka, bo mało miejsca mi na przejście zostawało i powiem Wam, że to jest bardzo trudne. dlatego też zrobiłabym wersję 2. I jeszcze jedno - starałabym sie upchnąć kabinę 90tkę, bo dla mnie w 80tce jest za ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Rysunki generalnie nie są w skali, ot tak na szybko coś nabazgrane ale faktycznie 2 wersja bardziej rozsądna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 I jeszcze jedno - starałabym sie upchnąć kabinę 90tkę, bo dla mnie w 80tce jest za ciasno 90 nie wejdzie z uwagi na okienko, ale można pomyśleć o prostokątnej, np.80/100 Choć właściwie ta łazienka to raczej dla gości będzie a oni mogą się troszkę pomęczyć w 80-ce My będziemy mieli swoją większą kabinke na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 15.03.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Zmykam kobitki już do domciu -pa i do jutra zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 dziewczyny zobaczcie jak mamy zrobioną łazienkę na dole, nie mogłam znaleźć lepszych zdjęć ale mam nadzieję że coś uda się zobaczyć.http://images49.fotosik.pl/273/53fc5654dd4a1e24med.jpg http://images44.fotosik.pl/272/698bd600ff072c27med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.03.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 o i znalazłam jeszcze takie zdjęciehttp://images50.fotosik.pl/273/33b1d5a53cea50cemed.jpgtu widać ta wymurowaną wnękę na prysznic.My zrobiliśmy wnękę 90 cm kosztem kotłowni więc ona już więcej miejsca nie zabierze, a na tej ścianie po stronie wnęki powinna się zmieścić pralka, wc i bidet.Wydaje mi się że jek zrobimy umywalkę na przeciw prysznica to bedzie dość miejsca, nie bedzie ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 16.03.2010 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 cześć dziewczynki:) może dziś bedzie wreszcie ładny dzień, co? Panowie od okienek wczoraj przybyli, poprawili i wszystko jest jak należy. Założyli złote klameczki ale jeszcze ich nie wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 16.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ajajaj, no to okienka w komplecie. U nas będą srebrne klamki i okucia, jakoś złote dodatki nigdy do mnie nie przemawiały. Pani w oknoplaście była szczerze zdziwiona, podobno byliśmy trzecimi klientami z takim nietypowym zamówieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts