Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karollinka my staralismy sie o Olę prawie 4 lata, a o drugie maleństwo 2,5 roku.

Miałam Was nie smucić, ale musze się z kimś podzielić, bo sama odchodzę już od zmysłów. Wczoraj potwierdzono u mnie toksoplazmozę ciężarnych :( Do zakażenia doszło w pierwszym trymestrze więc jeżeli zachoruje dziecko to rokowania są tragiczne. We wtorek mam konsulatację w przychodni chorób zakaźnych w Siedlcach u pani ordynator Witek - dziewczyny z Siedlec - słyszałyście coś o niej?

Kasiu nie wiem co napisać bo wyobrażam sobie co teraz przeżywacie, najważniejsze to porobic wszelkie badania i skonsultowac sie z dobrym lekarzem który poprowadzi leczenie.

Ja w 24 tyg ciązy robiłam USG i wyszło ze dziecko ma wade płodu i pani ginekolog powiedziała że w tym momencie możemy jeszzce przerwać ciążę, świat nam sie zawalił, rozpacz ogromna a na USG u innego lekarza okazało się że wszystko ok.

Nie wiele wiem o toksoplazmozie, natomiast z tego co pamietam to zarażenie we wczesnym okresie ciąży jest najmniej inwazyjne dla dzieciaczka

Kasiu, strasznie mi przykro, wyobrażam sobie jak się musisz denerwować. O toksoplazmozie wiem niewiele, czytałam o niej swego czsu i pamiętam jedno, że nawet z tą chorobą biorąc odpowiednie antybiotyki można doczekać się zdrowego bobasa. O wspomnianej przez Ciebie pani dr nic nie wiem, wiem jednak, ze w Warszawie jest dwóch doskonałych specjalistów w tej dziedzinie:

dr Piotr Kajfasz - Warszawski Uniwersytet Medyczny I Wydział Lekarski Instytut Chorób Zakaźnych i Pasożytniczych Klinika Chorób Odzwierzęcych i Tropikalnych

Wolska 37, 01-201 Warszawa

22 335 52 88‎

prof. Zdzisław Dziubek

http://209.85.129.132/search?q=cache:XEyxv3tSX-wJ:forum.styl.fm/prof-dziubek-toksoplazmoza.t69978.htm+prof+Dziubek&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl

Sylwia ma racje, nawet chorujac na toksoplazmozę dzieciaczek urodzi sie zdrowy Wy muiscie tak mysleć.

Podpytałam pania doktor która pracuje u nas i też twierdzi że odpowiednie leczenie jest najważniejsze a maluszek wogóle może nie zachorować, choroba może rozwijać sie w Twoim organizmie a do dziecka wogóle nie dojdzie.

Teraz musisz dostać sie do dobrego lekarza który ustawi prawidłowe leczenie.

szukam grzejników do łazienki, maja byc drabinkowe chromowane, macie juz jakieś upatrzone?

u mnie już wisza :lol: :lol: :lol:

Kasiu bardzo mi przykro, ja nic więcej nie dodam, dziewczyny juz wszystko powiedziąły, najwazniejsze jest dostać się po opiekę dobrego lekarza.

Karollinka współczuje oprzezyć

Agulka, to fakt takich przeżyc nie życzy sie nawet wrogowi, na szczęście było minęło ale nie zapomnielismy i teraz mysląc o drugim dzieciaczku strach pozostaje.

Sylwia no i ja chce dłuższy ten grzejnik, musze popatrzeć w sklepach internetowych bo w puławach wybór niewielki i tylko te najzwyklejsze.

tani nie oznacza zły :roll:

Nie do końca się zgodzę. Nie jestem zwolennikiem zakupu towarów z najwyższej półki, ale jeśli coś firmowego kosztuje 1.5 do 2 tys. , coś normalnego w granicach 1 tys. to co jest wart produkt tych samych gabarytów/parametrów w cenie 300zł? Jak dla mnie to trochę podejrzane.

zgadzam sie z Sylwią, ja wole zapłacic więcej, kupić cos firmowego bo potem w razie problemów to wiem gdzie udać się z reklamacja i taka firma nie może pozwolic sobie na lekceważenie klienta, natomiast kupując coś tańszego w zwykłym sklepie to w razie problemów nie mozna doprosic sie o pomoc.