Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czytałam wczoraj w najnowszym newsweeku artykuł o kościele w Twoich stronach – w Wąwolnicy. Jakieś egzorcyzmy tam odprawiają na specjalnych mszach...ciekawe

tak, w Wąwolnicy jest ksiądz egzorcysta i można pójść na taką mszę, ja jakoś nie mam odwagi, ale Wąwolnica słynie też z cudów uzdrowień.

No to spore wyzwanie a i przeżycie ogromne..

tak to prawda, przeżycie i dla dziecka i dla rodziców.

Anetko przyjecie robicie w domu czy w lokalu?

prezenty Alicja wymysliła?

robimy w domu. Będzie mniej wiecej tyle osób co w Święta. :wink:

Od nas ALija juz stwierdziła, ze dostała psa :o To nie wyprowadzam jej z błędu.

Poza tym jak czytałam co teraz ludzie wymyślaja na prezenty :o :o :o

Próbowałam ALicje podpytac, co mówią dzieci w szkole bo ona chyba nie wiedziała o prezentach. Nie wiem jak sie uchowała. :wink:

I mówię jej, ze to wazne wydarzenie i że rodzice chrzestni, babcie przyniosą jej jakies prezenty. I wymyslam, ze może jakies medalik, Biblię itd. Wymienim drobiazgi. A moje dziecko mówi, ze medalik to ma, Biblię ładna tez. Wiec czekam i mnie strach ogarnia co wymysli. A ona mi mówi, ze chciałaby dużo "plastycznych rzeczy" Wiecie jakies wybajerowane flamastry, brokaty, papiery i inne cuda :lol: :wink:

Fajnie, nie? :wink:

fajnie, no to faktycznie nie ma wielkich wymagań, w naszej rodzinie czy u znajomych to tez nie tyle dziecko wybiera prezent ile chrześni czy dziadkowie przechodzą samych siebie w wymyslaniu coraz to ciekawszych propozycji

No bo co powiedzą inni jak prezent nie będzie odpowiednio wypasiony - będą szeptać że chrzestny/chrzestna to sknera :roll:

Ale najbardziej złośliwe i tak są dzieci, zawsze jest taki ktoś kto się będzie naśmiewał z normalnych prezentów bo on dostał ps3 albo komputer albo skuter....

Ale co tam komunia ma zupełnie inny przekaz i fajnie że Ala nie jest na tym punkcie zmanierowana :wink:

masz racje tylko ja np. nie chciałabym narażać dziecka na to żeby inne smiały sie z niego że dostało kiepskie prezenty, ale to juz inna kwestia bo prezenty dla Kingi to moja nawet juz nie mała fanaberia:)

na urodziny czy inne uroczystosci z okazji których mała dostaje prezenty przewaznie dostaje cos drobnego (lalę, puzzle, grę) + pieniadze które zawsze zbierany i kupujemy cos bardziej wypasionego.

tu nie chodzi o Komunię i zeby dziecko z okazji tego Święta dostało super prezenty, bo jeśli dostanie pieniadze to kupimy np. basen na lato a narty na zime, nie musi miec na dzien po komunii extra rzeczy dlatego zeby wiedziała że w całej uroczystości prezenty nie sa najważniejsze i żeby jej nie przyszło do głowy chwalic sie przed innymi tym co dostała,