Karollinka 30.03.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ja jakos wogóle nie czuje nadchodzacych Świąt, moze jak zacznie pachnieć pysznosciami w domu to bedzie wiadomo że ida świeta. jest u was zwyczaj w lany poniedziałek oblewania woda kogo popadnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.03.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Czytałam wczoraj w najnowszym newsweeku artykuł o kościele w Twoich stronach – w Wąwolnicy. Jakieś egzorcyzmy tam odprawiają na specjalnych mszach...ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.03.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Aaaa, jakoś tak w biegu ostatnio. W sobotę impreza Olki, w najbliższą sobotę święta, nie mogę się już doczekać długiego weekendu żeby można było odpocząć a u nas dopiero w długi weekend będzie sie działo. Komunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.03.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 jest u was zwyczaj w lany poniedziałek oblewania woda kogo popadnie?? A jest taki głupi zwyczaj choć w zeszłym roku buło nadspodziewanie spokojnie, no ale i dość zimno było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.03.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 a u nas dopiero w długi weekend będzie sie działo. Komunia No to spore wyzwanie a i przeżycie ogromne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.03.2010 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Czytałam wczoraj w najnowszym newsweeku artykuł o kościele w Twoich stronach – w Wąwolnicy. Jakieś egzorcyzmy tam odprawiają na specjalnych mszach...ciekawe tak, w Wąwolnicy jest ksiądz egzorcysta i można pójść na taką mszę, ja jakoś nie mam odwagi, ale Wąwolnica słynie też z cudów uzdrowień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.03.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 No to spore wyzwanie a i przeżycie ogromne.. tak to prawda, przeżycie i dla dziecka i dla rodziców. Anetko przyjecie robicie w domu czy w lokalu? prezenty Alicja wymysliła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.03.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 tak, w Wąwolnicy jest ksiądz egzorcysta i można pójść na taką mszę, ja jakoś nie mam odwagi, ale Wąwolnica słynie też z cudów uzdrowień. artykuł przeczytałam, wszystko to brzmi ciekawie ale na odległość. Ja również odwagi bym nie miała na taką "imprezę" zawitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.03.2010 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ten ksiadz egzorcysta prowadzi raz w miesiacu msze uzdrawiajace i jak zacznie sie moment błogosławieństwa chorych to ludzie mdleja, raz byłam na takiej mszy i ciarki po plecach przechodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.03.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 No to spore wyzwanie a i przeżycie ogromne.. tak to prawda, przeżycie i dla dziecka i dla rodziców. Anetko przyjecie robicie w domu czy w lokalu? prezenty Alicja wymysliła? robimy w domu. Będzie mniej wiecej tyle osób co w Święta. Od nas ALija juz stwierdziła, ze dostała psa To nie wyprowadzam jej z błędu. Poza tym jak czytałam co teraz ludzie wymyślaja na prezenty Próbowałam ALicje podpytac, co mówią dzieci w szkole bo ona chyba nie wiedziała o prezentach. Nie wiem jak sie uchowała. I mówię jej, ze to wazne wydarzenie i że rodzice chrzestni, babcie przyniosą jej jakies prezenty. I wymyslam, ze może jakies medalik, Biblię itd. Wymienim drobiazgi. A moje dziecko mówi, ze medalik to ma, Biblię ładna tez. Wiec czekam i mnie strach ogarnia co wymysli. A ona mi mówi, ze chciałaby dużo "plastycznych rzeczy" Wiecie jakies wybajerowane flamastry, brokaty, papiery i inne cuda Fajnie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.03.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 fajnie, no to faktycznie nie ma wielkich wymagań, w naszej rodzinie czy u znajomych to tez nie tyle dziecko wybiera prezent ile chrześni czy dziadkowie przechodzą samych siebie w wymyslaniu coraz to ciekawszych propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.03.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 fajnie, no to faktycznie nie ma wielkich wymagań, w naszej rodzinie czy u znajomych to tez nie tyle dziecko wybiera prezent ile chrześni czy dziadkowie przechodzą samych siebie w wymyslaniu coraz to ciekawszych propozycji No bo co powiedzą inni jak prezent nie będzie odpowiednio wypasiony - będą szeptać że chrzestny/chrzestna to sknera Ale najbardziej złośliwe i tak są dzieci, zawsze jest taki ktoś kto się będzie naśmiewał z normalnych prezentów bo on dostał ps3 albo komputer albo skuter.... Ale co tam komunia ma zupełnie inny przekaz i fajnie że Ala nie jest na tym punkcie zmanierowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.03.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 masz racje tylko ja np. nie chciałabym narażać dziecka na to żeby inne smiały sie z niego że dostało kiepskie prezenty, ale to juz inna kwestia bo prezenty dla Kingi to moja nawet juz nie mała fanaberia:) na urodziny czy inne uroczystosci z okazji których mała dostaje prezenty przewaznie dostaje cos drobnego (lalę, puzzle, grę) + pieniadze które zawsze zbierany i kupujemy cos bardziej wypasionego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.03.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 masz racje tylko ja np. nie chciałabym narażać dziecka na to żeby inne smiały sie z niego że dostało kiepskie prezenty. to moze warto porozmawiac z dzieckiem i tłumaczyć mu co jest w zyciu ważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.03.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 tu nie chodzi o Komunię i zeby dziecko z okazji tego Święta dostało super prezenty, bo jeśli dostanie pieniadze to kupimy np. basen na lato a narty na zime, nie musi miec na dzien po komunii extra rzeczy dlatego zeby wiedziała że w całej uroczystości prezenty nie sa najważniejsze i żeby jej nie przyszło do głowy chwalic sie przed innymi tym co dostała, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 30.03.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Anetko, a tak z zupełnie innej beczki - skąd braliście drut zbrojeniowy, pamiętasz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.03.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Anetko, a tak z zupełnie innej beczki - skąd braliście drut zbrojeniowy, pamiętasz jeszcze? nie wiem, Ł. zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 30.03.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Anetko, a tak z zupełnie innej beczki - skąd braliście drut zbrojeniowy, pamiętasz jeszcze? nie wiem, Ł. zapytam właśnei sobie pomyślałam, ze nam przeciez firma budowała i załatwiała materiały więc drut zbrojeniowy na pewno tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 31.03.2010 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 witam słonecznie:)dzis taka piekna pogoda a ja musze dłużej w pracy posiedzieć, koleżanki na urlopach więc trzeba popracować.Jak nastroje przedświąteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 31.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Czesc A ja zamienilam piekna Polske na deszczowa Wielka Brytanie. Pogoda tutaj typowo londynska. OchMoje swieta wielkanocne juz od kilku lat sa inne. Chociaz przed wyjazdem nie ominely mnie swiateczne porzadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts