sylwiaradek 07.04.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witajcie Ja wczoraj spedzilam 5 godzin na silowni, basenie, saunie i dzakuzi. No i jeszcze solarium Polecam Po swietach to super sprawa. A co do elektryki tez chetnie bym zobaczyla wasz plan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 ooo Kochana to Ty sie relaksowałaś:D ja tylko basen i jaskinia solna:cool: co do elektryki to wysłałam drugiej Sylwii meila ale w sumie można to wkleic do komentarzy moze komuś pomoże, ja wkleję plan Sylwii&Pawła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 to mój plan na rozmieszczenie elektryki:D:cool:1. wiatrołap: wchodząc do domu włącznik światła po prawej stronie drzwi, oswietlenie wiarrołapu halogenami2. kotłownia: włącznik światła po prawej stronie w srodku i obok gniazdko, na ścianie z piecem 2 gniazdka do podłączania pomp i różnych takich. 3.łazienka: mąż mówi że w przepisach włącznik robi się w środku pomieszczenia, ja myślę ze lepiej na zewnatrz po prawej stronie (przy kominie)bo jak bedzie wchodzil gość to nie koniecznie musi wiedziec gdzie w srodku jest wlacznik i bedzie szukal po scianach( chyba moja opcja przejdzie) dalej gniazdko na pralkę, nad prysznicem oświetlenie 4 halogenami no i nad umywalką gniazdko na suszarkę i włącznik do oświetlenia lustra i halogenów nadprysznicowych. 4 gabinet: włącznik w środku po prawej stronie do lampy głównej sufitowej, gniazdka na ścianach przy oknach, to bedzie pokoj babci więc obok łóżka bedzie wyłącznik światła żeby babcia nie musiała wstawać jak bedzie chciala wyłączyć światło. 5. korytarz: na scianie kominkowej będzie włącznik oświetlenia schodów i lampy na klatce schodowej 6.salon: na ścianie od wiatrołapu będą włączniki światła głównego w salonie, oświetlenia nad stołem, halogenów w wykuszu(nad tymi sie zastanawiamy) i (chyba oswietlenie nad barkiem) nie wiem czy obok zrobic włącznik światła w kuchni bo z jednej strony troche sporo tych włączników na kupie ale z drugiej lepsze takie niz porozrzucane po całej scianie??? nie wiem sama... w salonie na ścianie przy schodach będzie gniazdko TV, internet (gniazdko TV bedzie w każdym pokoju oprócz sypialni, internet bedzie w każdym pokoju) na ścianie gdzie będzie kanapa będzie gniazdko i gdzies przy wykuszu, nie wiem gdzie dać telefon stacjonarny i domofon?? 7. Kuchnia: oswietlenie halogenami, w wnęce gniazdko do lodówki i piekarnika (mąż chce do mikrofali, ja nie ale pewnie zrobi) na scianie przy oknie gniazdko do zmywarki, na przeciw logówki gnaizdko do okapu i do kuchni elektrycznej (my bedziemy mieć płytę gazową ale to na przyszłość no i gdzieś gniazdko na mikser bądź toster.8. Schody: oswietlenie halogenami i zupełnie nie mam pomysłu na oświetlenie klatki schodowej.... 9. Na górze w korytarzu wyłącznik oświetlenia schodowego i światła na klatce schodowej i włącznik światła na korytarzu, gdzieś nisko gniazdko do podłaczenia odkurzacza. 10. Sypialnia: włącznik światła głównego po prawej stronie, łóżko bedzie pod oknem i po obu stronach łóżka będa gniazdka na lampki nocne i na internet, gniazdko na odkurzacz. 11. garderoba: włącznik światła w sypialni, w środku gniazdko na żelazko 12.łazienka: wiem tylko że podswietlone lustro i obok gniazdko na suszarkę a zupełnie nie wiem jakie zrobic oświetlene główne. 13. Pokój z oknem trójkątnym: przy wejściu włącznik oświetlenia głównego, we wnęce przy oknie gniazdko na lampkę, sprzęt muzyczny, internet, tv,gniazdka jeszcze na dwóch ścianach, przy łózku na lampke nocna no i jeszcze gdzieś na odkurzacz. 14. Pokój ostatni: taka samo jak w pokoju z trójkatem. całe centrum dowodzenia bedzie w schowku pod schodami, na zewnątrz bedzie po 6 halogenów w podbitce z każdej strony, i dwie lampy przy drzwiach.to tak z grubsza, napisz Sylwia jakie Ty masz pomysly i co bys zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 no i pomysły Sylwii: 1.WIATROŁAP: lampa centralna włącznik po prawej stronie drzwi. 2. KOTŁOWNIA: u nas pralnia więc trochę inaczej ale lampa centralna co do gniazdek i włączników jeszcze nie rozmieszczałam. 3.ŁAZIENKA: włącznik światła zdecydowanie na zewnątrz – tu zgadzam się z Twoją argumentacją. Co do oświetlenia to trzy duże halogeny/plafony/oczka świetlne (nie wiem jeszcze) rozmieszczone wzdłuż pomieszczenia (na suficie rzecz jasna) plus jakiś kinkiet nad umywalką. To małe pomieszczenie więc zdecydowanie wystarczy. 4.GAMINET: lampa centralna i gniazdka do ewentualnych lampek – to pomieszczenie gabinetem zostanie 5.KORYTARZ: tu nie wiem czy halogeny czy lampa centralna. Na ścianie pod schodami ma stac komoda – nad komodą dwa kinkiety. 6.SALON: dwie lampy wiszące nad stołem, lampa centralna i może kinkiety nad kanapą ? 7.KUCHNIA: oświetlenie halogenami w kształcie litery „L”. Co ile cm. Rozmieszczacie te halogeny? Za gęsto to będzie dziwnie wyglądało :/ . Poza tym obowiązkowo lampa centralna i dwie lampy wiszące nad barkiem. Do użytku ciągłego przewiduję lampę centralna a halogeny mają spełniać role doświetlenia blatu w porach wzmożonej wieczorowej pracy 8.SCHODY: Nie robimy oświetlenia schodów natomiast przewidujemy kinkiet na ścianie klatki schodowej pod oknem (tak jak u Kasi) 9.KORYTARZYK: jest tak malutki że nie wiem czy tam dawać lampkę/kinkiet/halogeny czy nie? 10.SYPIALNIA: Łóżko pod oknem i obok łózka będą lampki nocne. Dodatkowo lampa centralna i dwa kinkiety na ścianie po stronie drzwi wejściowych – tam planujemy niskie komody więc nad tymi komodami taki oświetleniowy akcent. 11.GARDEROBA: lampa centralna i tyle 12.ŁAZIENKA: równiez nie mam pomysłu na oświetlenie. Pewnie jak w dolnej łazience coś w suficie i zdecydowanie kinkiet nad lusterem ale nie oszukujmy się – jak się nie ma gotowej dostatecznej koncepcji rozstawienia sprzętów w pomieszczeniu to ciężko jest no bo skąd wiedzieć gdzie będzie kinkiet jak nie wiadomo gdzie będzie umywalka????? 13.POKÓJ Z TRÓJKĄTEM: tylko lampa centralna i gniazdka do ewentualnych lampek 14.POKÓJ OLI ))) : jak wyżej Oświetlenie zewnętrzne: halogeny w podbitce tylko w rogach dachu, przy drzwiach wejściowych dwa kinkiety, na ścianie zewn od strony tarasu kinkiet lub dwa miłej lektury:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.04.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ooo, dziękuję koleżance za wyręczenie Jak naniosę to wszystko na rzuty (jeśli będzie czs) to wkleję - może tak będzie łatwiej to ogarnąć. Przykładowe lampy sufitowe do łazienek zamieściłam w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Po szalalam troche. Jeszcze nie bylam na takiej silowni. Super sprawa. Wyszlam z domu zmeczona i przejedzona. A wrocilam zrelaksowana. HeheZaraz przeanalizuje ten plan. Dziekuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2010 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Sylwia masz racje że jak umieścisz to na rzutach to będzie bardziej przejrzyste, myslałam że przy elektryce bedzie mniej myślenia i planowania.powiedzcie czy w salonie oprócz głownej lampy, oswietlena barku, stołu i kominka można zrobić podświetloną ścianę? czy to już przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.04.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Oświetlona ściana? Co kto lubi - jak dla mnie to przesada ale jak już kiedys pisałam ja lubię oszczędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Oświetlona ściana? Co kto lubi - jak dla mnie to przesada ale jak już kiedys pisałam ja lubię oszczędnie Ja tez uwazam za przesde. Uwazam to tylko za ozdobe, bez ktorej ja moge sie obejsc. Ale jak ktos lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A czy przychodza Wam powiadomienia o nowych wpisach w dzienniczkach i komentarzach? Bo mi nie. I nie wiem czy mozna to jakos ustawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A no i dopiero zauwazylam ze znow jestem Sylwia&Radek Ktos to naprawil. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.04.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A no i dopiero zauwazylam ze znow jestem Sylwia&Radek Ktos to naprawil. Super i Sylwia &Paweł tez juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.04.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A no i dopiero zauwazylam ze znow jestem Sylwia&Radek Ktos to naprawil. Super HURA My też się normalnie nazywamy. Pisałam o tym do admina, widać się zlitował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Nie myslalam ze kiedys to napisze, ale zaczyna mi sie podobac to forum:yes: Chyba dla tego ze zaczynam sie w nim odnajdywac:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.04.2010 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 to tak jak ja, jak mi Anetka napisze jak ściągnęła inna przegladarke i forum bedzie szybciutko hulać to tez je polubie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.04.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 juz napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 07.04.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ja mam Mozille i nawet niezle mi dziala. Tylko nadal mi nie przychodza powiadomienia o nowych postach. Hmm nie wiem gdzie to ustawic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 07.04.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 to tak jak ja, jak mi Anetka napisze jak ściągnęła inna przegladarke i forum bedzie szybciutko hulać to tez je polubie:) Więc to w ogóle jest możliwe??? ;D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.04.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ja mam Mozille i nawet niezle mi dziala. Tylko nadal mi nie przychodza powiadomienia o nowych postach. Hmm nie wiem gdzie to ustawic:( w domu mam mozille. Jest w miarę, jedynie łącze mam słabe. Co do powiadomień to w skrócie: *wchodzisz w swój profil * moje ustawienia *zaawansowane ustawienia - tu jest zakładka ustawienia subskrybcji postów- wybierasz powiadamianie na maila i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.04.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Więc to w ogóle jest możliwe??? ;D:D mi działa zupełnie przyzwoicie, naprawdę. Na chrome Wcześniej był explorer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts