sylwiapaweł 22.04.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Okna wstawiają pod koniec kwietnia, chyba 28 Elektryka się robi ale za budowie będę dopiero w sobotę. Nie mam czasu nic powrzucać bo mąż okupuje komputer aż do późnych godzin nocnych w sprawach ważniejszych niż moje forum Mam nadzieję że w weekend coś tam jednak uda się pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.04.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 mnie strasznie denerwuja takie bezsensowne przestoje i uciekający dzień za dniem, nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będą drzwi, mąż nie wie kiedy zabierze sie za elektryke więc nie wiadomo na kiedy umawiać hydraulika:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.04.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Pewnie nie możesz się doczekać kiedy okna dojadą? Przez te kilka dni kiedy było ciepło też nie mogłam się doczekać kiedy coś się i u nas zacznie dziać. Ale dziś jak jest tak zimno to nawet się cieszę że nie muszę tam jechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.04.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 No niestety, ciężko to wszystko zsynchronizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.04.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Sylwia a macie okna zabite dechami?? u nas w okolicy w ostatnich dniach 3 budowy zostały okradzione i ja sie boje zostawić tam cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.04.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Pewnie nie możesz się doczekać kiedy okna dojadą? Szczera prawda, to chyba kolejny etap po dachu który cieszy najbardziej, no i najbardziej zmienia wygląd domu z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.04.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Sylwia a macie okna zabite dechami?? u nas w okolicy w ostatnich dniach 3 budowy zostały okradzione i ja sie boje zostawić tam cokolwiek. Deski już pozdejmowane, mamy nadzieję że się nic nie przydarzy takiego bo my w spokojnej okolicy budujemy a po sąsiedzku mamy rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 22.04.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 To ja dodam coś od siebie, skoro temat okien się zaczął. U nas będą wstawiać okienka w tę sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.04.2010 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 masz racje, domek nabiera fajnego wyglądu.ja zupełnie nie mam koncepcji co kupować dalej, czy najpierw piec czy kominek, co robic w pierwszej kolejności po instalacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.04.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 U nas będą wstawiać okienka w tę sobotę Ajajaj, no to się pieknie u Was zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Angie83 22.04.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 masz racje, domek nabiera fajnego wyglądu. ja zupełnie nie mam koncepcji co kupować dalej, czy najpierw piec czy kominek, co robić w pierwszej kolejności po instalacjach jestem w tej dobrej sytuacji, że takie decyzje podejmuje mąż bo się na tym zna i w ogóle (jest inżynierem budownictwa), ja sobie tym głowy nie zaprzątam. Mąż wszystko organizuje, ustala. Ja mam się zająć aranżacją wnętrz Ajajaj, no to się pieknie u Was zrobi ...budowa będzie przypominać już domek jako taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.04.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Deski już pozdejmowane, mamy nadzieję że się nic nie przydarzy takiego bo my w spokojnej okolicy budujemy a po sąsiedzku mamy rodzinę. u nas niby tez spokojnie ale nie ma co być za bardzo pewnym, jak bedą porzadne drzwi na klucz to nie będę sie tak bała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 22.04.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 U nas drzwi ciągle nie zamówione chociaż właściwie to jesteśmy zdecydowani na te Juwenty. No ale Wasze miały być po świętach wielkanocnych zdaje się, skąd takie opóźnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.04.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 a bo ciężko im zrobic te górne doświetlenia a pani z oknoplasta też nie wykazuje zainteresowania naszymi drzwiami no i czekamy tez na wymiane ramy okiennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.04.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam kilka pytań: 1) Chcem zrobić zlew w kuchni pod oknem. Mam pytanie czy zmywarka po prawej stronie zlewu to lepszy pomysł niż jak by zrobić po lewej stronie. Jak robicie u siebie? 2) W końcu zdecydowaliśmy się że podłogówki nie będziemy robić na całości na dole. Stąd moje pytanie czy zrobić ją tylko w samej kuchni, wiatrołapie i na korytarzu + WC? Wcześniej myśleliśmy żeby zrobić też w jadalni, ale to chyba nie najlepszy pomysł. 3) Na korytarzu na górze będziecie robili podłogówkę czy tylko w łazience na górze? 4) Nasza łazienka na górze jest nie wielka. Czy jak zrobię wannę 160 to czy nie będzie za mała? 5) I proszę o jakieś pomysły na pralnię? Ja myślę żeby zrobić oprócz pralki jeszcze zlew, tak żeby można było w nim umyć np brudne buty itp. A o czym jeszcze warto pamiętać DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI BUŹKA :* Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 22.04.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) masz racje, domek nabiera fajnego wyglądu. ja zupełnie nie mam koncepcji co kupować dalej, czy najpierw piec czy kominek, co robic w pierwszej kolejności po instalacjach My chcemy kupić piec w następnej kolejności. Kominek można zrobić w każdej chwili. A jak będziemy mieli piec to będzie można sprawdzić ogrzewanie. Czy jesteście już zdecydowani konkretnie jaki piec? Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez sylwia&radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.04.2010 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) 1 – u nas zlewozmywak pod oknem zmywarka po prawej stronie. Ja sobie inaczej nie wyobrażam, teraz tak mam i stojąc przy zlewie mam otwartą zmywarkę i prawą ręką ładuję gary. Jak komuś wygodniej lewą to proszę bardziej, nic nie stoi na przeszkodzie.2 i 3 – podłogówka na dole: wiatrołap, hol, kuchnia, wc, kotłownia (u nas pralnia), na górze: łazienka i korytarzyk. Jeśli dajecie gres w wykuszu to aż się prosi o podłogówkę. U nas zwykły grzejnik tylko niziutki – 30cm.4 - My robimy wannę 170 do tego kabina 90 miska ustępowa i umywalka i uważam że się wszystko zmieści. Mam to rozrysowane i w niedzielę postaram się uzupełnić dziennik.5 – My kotłownię zamieniliśmy na pralnię. Szczegółowych planów pomieszczenia nie robię, na pewno zabudowa będzie pod ścianą z oknem bo na przeciwległej ścianie będzie szafa. Zlew lub uwywalka w pralni moim zdaniem bardzo przydatny element, czasem coś trzeba namoczyć, czasem ręce opłukać. Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez sylwia&paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.04.2010 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 1) u nas identycznie jak u Sylwii, zastanawiam się jeszcze czy zmywarke mozna dać pod zlewem, czy tak się robi i czy jest funkcjonalnie?2,3) podłogówka w wiatrolapie, korytarzu, łazience i kuchni, w salonie ma byc parkiret więc podółogówka odpada, na górze bedzie w łazience i korytarzu- jest malutki wiec tez zrobimy4) my w łazience na górze wstawiamy tylko wannę, wc i umywalki wiec mysle że wszystko sie pomieści5) u nas pralni nie bedzie nad czym bardzo ubolewam:( ale w kotłowni zlew roboczy bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.04.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 1) u nas identycznie jak u Sylwii, zastanawiam się jeszcze czy zmywarke mozna dać pod zlewem, czy tak się robi i czy jest funkcjonalnie? chyba nie można. Gdzie zmieściłby się syfon od baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.04.2010 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 nawet się nie przywitałam z rana, siedzę jak na szpilkach bo wczoraj podobno były wywieszone listy przyjetych dzieci do przedszkola, koleżanka mówiła że jej córci nie przyjeli i wogóle w tym roku dla 40 dzieci nie ma miejsc:mad: jako że listy miały byc od przyszłego tyg to nawet mi nie przyszlo do głowy żeby sprawdzic, pojechałam późnym popołudniem zobaczyć ale nawet pań sprzątających nie było i nie wiem nic, czekam do 8 i bedę dzwonić, mam nadzieje że moja będzie przyjęta bo jak nie to bedziemy mieli duuzy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts