Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

Okna wstawiają pod koniec kwietnia, chyba 28 :D Elektryka się robi ale za budowie będę dopiero w sobotę. Nie mam czasu nic powrzucać bo mąż okupuje komputer aż do późnych godzin nocnych w sprawach ważniejszych niż moje forum :razz::-x

Mam nadzieję że w weekend coś tam jednak uda się pokazać ;)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Angie83
masz racje, domek nabiera fajnego wyglądu.

ja zupełnie nie mam koncepcji co kupować dalej, czy najpierw piec czy kominek, co robić w pierwszej kolejności po instalacjach

jestem w tej dobrej sytuacji, że takie decyzje podejmuje mąż bo się na tym zna i w ogóle (jest inżynierem budownictwa), ja sobie tym głowy nie zaprzątam. Mąż wszystko organizuje, ustala. Ja mam się zająć aranżacją wnętrz :)

Ajajaj, no to się pieknie u Was zrobi :)

...budowa będzie przypominać już domek jako taki :)

Mam kilka pytań:

1) Chcem zrobić zlew w kuchni pod oknem. Mam pytanie czy zmywarka po prawej stronie zlewu to lepszy pomysł niż jak by zrobić po lewej stronie. Jak robicie u siebie?

2) W końcu zdecydowaliśmy się że podłogówki nie będziemy robić na całości na dole. Stąd moje pytanie czy zrobić ją tylko w samej kuchni, wiatrołapie i na korytarzu + WC? Wcześniej myśleliśmy żeby zrobić też w jadalni, ale to chyba nie najlepszy pomysł.

3) Na korytarzu na górze będziecie robili podłogówkę czy tylko w łazience na górze?

4) Nasza łazienka na górze jest nie wielka. Czy jak zrobię wannę 160 to czy nie będzie za mała?

5) I proszę o jakieś pomysły na pralnię? Ja myślę żeby zrobić oprócz pralki jeszcze zlew, tak żeby można było w nim umyć np brudne buty itp. A o czym jeszcze warto pamiętać

DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI :)

BUŹKA :*

Edytowane przez sylwia&radek

masz racje, domek nabiera fajnego wyglądu.

ja zupełnie nie mam koncepcji co kupować dalej, czy najpierw piec czy kominek, co robic w pierwszej kolejności po instalacjach

My chcemy kupić piec w następnej kolejności. Kominek można zrobić w każdej chwili. A jak będziemy mieli piec to będzie można sprawdzić ogrzewanie.

Czy jesteście już zdecydowani konkretnie jaki piec?

Edytowane przez sylwia&radek

1 – u nas zlewozmywak pod oknem zmywarka po prawej stronie. Ja sobie inaczej nie wyobrażam, teraz tak mam i stojąc przy zlewie mam otwartą zmywarkę i prawą ręką ładuję gary. Jak komuś wygodniej lewą to proszę bardziej, nic nie stoi na przeszkodzie.

2 i 3 – podłogówka na dole: wiatrołap, hol, kuchnia, wc, kotłownia (u nas pralnia), na górze: łazienka i korytarzyk. Jeśli dajecie gres w wykuszu to aż się prosi o podłogówkę. U nas zwykły grzejnik tylko niziutki – 30cm.

4 - My robimy wannę 170 do tego kabina 90 miska ustępowa i umywalka i uważam że się wszystko zmieści. Mam to rozrysowane i w niedzielę postaram się uzupełnić dziennik.

5 – My kotłownię zamieniliśmy na pralnię. Szczegółowych planów pomieszczenia nie robię, na pewno zabudowa będzie pod ścianą z oknem bo na przeciwległej ścianie będzie szafa. Zlew lub uwywalka w pralni moim zdaniem bardzo przydatny element, czasem coś trzeba namoczyć, czasem ręce opłukać.

Edytowane przez sylwia&paweł

1) u nas identycznie jak u Sylwii, zastanawiam się jeszcze czy zmywarke mozna dać pod zlewem, czy tak się robi i czy jest funkcjonalnie?

2,3) podłogówka w wiatrolapie, korytarzu, łazience i kuchni, w salonie ma byc parkiret więc podółogówka odpada, na górze bedzie w łazience i korytarzu- jest malutki wiec tez zrobimy

4) my w łazience na górze wstawiamy tylko wannę, wc i umywalki wiec mysle że wszystko sie pomieści

5) u nas pralni nie bedzie nad czym bardzo ubolewam:( ale w kotłowni zlew roboczy bedzie

nawet się nie przywitałam z rana, siedzę jak na szpilkach bo wczoraj podobno były wywieszone listy przyjetych dzieci do przedszkola, koleżanka mówiła że jej córci nie przyjeli i wogóle w tym roku dla 40 dzieci nie ma miejsc:mad::mad: jako że listy miały byc od przyszłego tyg to nawet mi nie przyszlo do głowy żeby sprawdzic, pojechałam późnym popołudniem zobaczyć ale nawet pań sprzątających nie było i nie wiem nic, czekam do 8 i bedę dzwonić, mam nadzieje że moja będzie przyjęta bo jak nie to bedziemy mieli duuzy problem