aneta-we 23.04.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 nawet się nie przywitałam z rana, siedzę jak na szpilkach bo wczoraj podobno były wywieszone listy przyjetych dzieci do przedszkola, koleżanka mówiła że jej córci nie przyjeli i wogóle w tym roku dla 40 dzieci nie ma miejsc:mad: jako że listy miały byc od przyszłego tyg to nawet mi nie przyszlo do głowy żeby sprawdzic, pojechałam późnym popołudniem zobaczyć ale nawet pań sprzątających nie było i nie wiem nic, czekam do 8 i bedę dzwonić, mam nadzieje że moja będzie przyjęta bo jak nie to bedziemy mieli duuzy problem listy powinny być wywieszone 30 kwietnia. Ja tez z niecierpliwościa czekam na nie, złożyłam papiery chłopaków do dwóch przedszkoli. Wątpię czy się załapiemy. Jest baaaaardzo duzo chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.04.2010 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 u nas do tej pory przyjmowali wszystkich, więc byłam spokojna a tu taka niemiła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.04.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 chyba nie można. Gdzie zmieściłby się syfon od baterii? Można można. Zmywarkę daje się pod ociekaczem zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.04.2010 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 cholera, Kinga nie przyjeta do przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.04.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Przykro mi, wyobrażam sobie jaki to musi być kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.04.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A nie macie gdzieś w pobliżu prywatnego przedszkola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.04.2010 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 a skad, prywatne jest 40 km od nas, nie da rady wozic, jeszcze będę pisać odwołanie chociaż nie wiem czy to coś da, sa jeszcze przedszkola na wsi ale w godz 8-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 23.04.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 8-13 to dla ludzi pracujących nieosiągalne godziny, chyba że o 13 jest babcia pod ręką żeby dziecko zagospodarować do powrotu rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.04.2010 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 no własnie, zajac sie dzieckiem po 13 to nie problem bo mamy babcie ale najgorszy problem z dowiezieniem małej do domu, no zobaczymy trzeba bedzie cos kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.04.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Można można. Zmywarkę daje się pod ociekaczem zlewu. tak to ja mam, ale dla mnie to nie jest pod zlewem Nie zrozumiałyśmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 23.04.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 cholera, Kinga nie przyjeta do przedszkola to niefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 23.04.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 cholera, Kinga nie przyjeta do przedszkola to niefajnie Nie dobrze. Wymyśliliście jakieś rozwiązanie co zrobicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 23.04.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzięki za wszystkie odp odnośnie moich wcześniejszych pytań. U mnie zostanie to rozwiązane w taki sposób: 1) podłączenie do zmywarki będzie od zlewu i będzie możliwe i z prawej i lewej strony. Choć na pewno ja postawię zmywarkę z prawej strony. 2) podłogówka: kuchnia, wc, wiatrołap,korytarz i łazienka 3) łazienka w moim projekcie jest inna niż u Karolinki i Sylwii&Pawła, stąd moje obawy o to czy wszystko się zmieści i będzie dobrze wyglądało. Ale chyba będzie wszystko dobrze. 4) W pralni na razie tylko pralka i zlew zaplanowany. Reszta okaże się później. A te moje wątpliwości wzięły się stąd, bo wczoraj rozmawiałam z hydraulikiem a dziś zaczęły się pierwsze kucia. Pierwsze poważniejsze prace po ukończeniu dachu. SUPER UDANEGO WEEKENDU:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 23.04.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Karolinka współczuję sytuacji z przedszkolem - ja miałam miejsce dla Oli pewne, ale i tak musiałam zataić nowy meldunek, bo inaczej dyrektorka zmuszona byłaby odrzucić moje podanie - na jedno miejsce jest dwoje dzieci. U nas prywatnych przedszkoli jest sporo, ale akurat żadnego w pobliżu osiedla babć, a to one zazwyczaj odbierają Olę. Poza tym prywatne przedszkole w Łukowie to koszt 350-400 zł miesięcznie i to przez okrągły rok - a w wakacje płacisz mimo, że przedszkole nieczynne. Za państwowe płacę najwyżej 180 zł miesięcznie, dla mnie to w tej chwili istotna różnica. Tym bardziej, że pewnie za rok będę musiała dodatkowo płacić za nianię dla młodszej córci. Chociaż jeśli mężowi uda się zrealizować plany zawodowe, to niania nie będzie potrzebna Jak dobrze pójdzie to mąż będzie pracował w trybie zmianowym 12/24 i 12/48 i jak wypadnie mu dzień to babcie też na zmiany posiedzą Co do podłogówki to najlepiej sprawdza się pod gresem - czyli kuchnia, łazienki, hole, pralnia itp. Na górnym holu mam podłogówkę pod panelami i też jest super, ale słyszałam kilka opinii, że po 2-3 sezonach panele zaczną wstawać Porażką jest natomiast podłogówka pod drewnem - nawet pod deska barlinecką mimo, że producent dopuszcza - to ja odradzam, bo raz że słabo przepuszcza ciepło, a dwa, że jednak deska się rozsycha. Mój parkiet to już w ogóle tragedia i z ogromną satysfakcją spalę go kiedyś w kominku Poza tym podłogówka podraża koszty ogrzewania (jak jest jej dużo) - mieliśmy spore kłopotu z mocą pieca, jak włączona była cała podłogówka - mąż wyłączył 2 obiegi i od razu piec zaczął osiągać wyższą temperaturę przy mniejszym spalaniu. To akurat podpowiedział nam Pan z serwisu, którego wezwaliśmy do pieca. Od ponad miesiąca mamy podłogówkę wyłączoną, bo tylko przepalamy drzewem i zanim beton i płytka odda ciepło to piec już wygasa, więc szkoda opału, do grzania podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 24.04.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 cholera, Kinga nie przyjeta do przedszkola o kurka, to nie dobrze ...................... ja też musze sprawdzić listę.............. niby dyrektorka mówiła, że kto się w styczniu zapisałna 100% został przyjęty, ale to nigdy nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.04.2010 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Poruszyłam wczoraj wszelkie znajomości dzięki którym może będzie miejsce dla małej, jednak ostateczna decyzja będzie pod koniec sierpnia:bash: w poniedziałek zapiszę Kinge do przedszkola w sąsiedniej wsi, może tam będzie miejsce. Z wiadomości budowlanych: kabelki prądowe położone na poddaszu:) aby się małż wziął za robotę to od razu widać postępy. Miał przyjść pan od gazu i wycenić koszt przyłacza ale jakoś się nie zjawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.04.2010 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 hej, hej, prawdziwa wiosna przyszla:) mam nadzieje że wekkend majowy bedzie cieplutki i może sezon grilowy uda sie rozpocząć. Drzwi zewnetrzne bedą w przyszłą środę- nie mogę sie doczekac ale jednocześnie troszke sie boje czy bedą takie jakie chcę bo własciwie to nie widzieliśmy żadnej wizualizacji jak miałyby wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 27.04.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hejka, będzie oki z drzwiami ( mam nadzieje) . Witam w deszczowy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 27.04.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 no tez mam nadzieję że bedą ładne;)powiedzcie kiedy trzeba robic podbitke, czy jak najszybciej żeby czasem dachu nie zerwało czy mozna poczekać? jaki jest orientacyjny koszt takiej z pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 27.04.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 no tez mam nadzieję że bedą ładne;) powiedzcie kiedy trzeba robic podbitke, czy jak najszybciej żeby czasem dachu nie zerwało czy mozna poczekać? jaki jest orientacyjny koszt takiej z pcv? ile to nie wiem i kiedy robic będziemy to tez nie wiem. Czemu mi "buźki" nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts