Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agulka ja podejrzewam ze bedziemy budowac tak jak Wy, sami i 5 lat, no ale satysfakcja wieksza i może bez wielkiego kredytu sie obejdzie dlatego dłuższe budowanie mnie az tak nie przeraża.

fajnie wiedzieć , że samemu się domek wybudowało............ u nas niestey już nie dało rady bez kredytu, bo jeszcze z 5 lat byśmy sie budowali.......... a tak spłacimy kredyt zanim Maja pójdzie na studia

Podbitka może poczekać - my jeszcze nie mamy i pewnie w tym roku nie zrobimy. Jedyny mankament, to taki, że ptaki robia sobie gniazda na styropianie - gdyby była podbitka to nie miałyby szans. Juz dwa razy mąż zwalał gniazda, ale dzisiaj znowu słyszelismy dzikich lokatorów.

Powiem Wam, że ja bym chyba oszalała gdyby budowa ciągnęła nam się 5 lat - nam budowanie zajęło 18 miesięcy i to tylko dlatego, że nie stac nas było na profesjonalne ekipy. Może inaczej by było gdybyśmy mieszkali na swoim, a nie z mamą - po ponad 7 latach mieszkania oddzielnie wróciliśmy do mojej mamy i niestety różnica pokolen mocno dawała nam się we znaki. Dobrze, że wreszcie znowu jestesmy na swoim :)

cześć dziewczynki:) Kasiu uspokoiłas mnie z tą podbitka, dobrze że to nie pilna robota. Gniazda to i u nas są, teraz w dziurze w kominie ptaszki siedzą, dopoki nas nie ma niech sobie mieszkaja:)

Co do długiej budowy to i mnie szlag trafia że to tak sie ciągnie ale jest jeszcze tyyyle do roboty że nawet nie planuje przeprowadzki. My tez mieszkamy z rodzicami ale konfliktów niema, mieszka nam sie dobrze to może i dlatego aż tak sie nie spieszymy, no i co tu duzo mówić jest taniej

Ja tam jeszcze mam długi weekend :) Do pracy dopiero jutro, ale to już chyba mój ostatni tydzień pracy, potem bede leniuchować na maxa :)

A co do minionego weekendu to u nas był bardzo imprezowy - w sobote i niedzielę mieliśmy gości, a wczoraj my bawiliśmy sie u mojej siostry na jej 40-tych urodzinach. Pogoda była znosna - własciwie tylko wczoraj było troszke zimniej i popołudniu padało. Dzisiaj za to jest bardzo brzydko i nawet nosa nie chce mi się wychylić z domu :)

hej, wekkend szybciutko zleciał, teraz czas sie wziąć do pracy.

dziś mielismy mieć montowane drzwi zewnetrzne ale Pani z oknoplasta nie dzwoni ani telefonu nie odbiera wiec podejrzewam że nic z tego nie bedzie :(:(

muszę kupić 2 duze drewniane donice i posadzić jakieś kwiatki żeby wejscie do domku ładnie wyglądalo:)

Witajcie :)

Czy u Was jest też taka okropna mżawka???? Przecież jest maj a pogoda nadal jest okropna.

muszę kupić 2 duze drewniane donice i posadzić jakieś kwiatki żeby wejscie do domku ładnie wyglądalohttp://forum.muratordom.pl/../images/smilies/smile-2.gif

A te kwiatki to do nowego domku?

oj u nas to leje, jak jechałam do pracy to wycieraczki nie nadążały machać, właściwie to juz tydzień trwa taka brzydka pogoda.

Tak, kwiatuszki bedą koło koniczynki, najchetniej to już bym posiała trawkę i zaczęła zakladac ogród ale dopóki nie będzie przyłaczy to szkoda mojej pracy bo i tak rozkopia teren.

U nas też mam nadzieje że warzywka zaczną rosnąć po tym deszczu. Chociaż mimo wszystko wolałabym żeby słonko świeciło.

Ja też mocno się niecierpliwię i też już bym posadziła więcej drzewek i krzewów na działce, ale tak jak Karolinka wspominała na razie szkoda naszej pracy, póki wszystko nie skończone.