Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najpierw załatwialismy warunki przyłacza, ale to przy adaptacji projektu, teraz aby zgłosiliśmy do MPWiK-u że mamy ekipe i pana z uprawnieniami którzy wykonają nam przyłacze i tyle. Ekipa przyłacze wykonała, założyli wodomierz, papiery podpisali i zawieźliśmy je spowrotem do wodociągów do wglądu i mamy wodę.

Oooo, to mają fantazję :D

Podglądałam właśnie znowu Wasze drzwi i te 90 i tak spore się wydają. Hmmmm, 90 czy 100, 100 czy 90 ?? :D :D ;D

jesli jest wybór lepiej wybrac szersze. Zawsze łatwiej coś wnieść szerokiego a i osoba niepełnosprawna prędzej do Was wejdzie jak będzie szerzej.

Nie widze plusów w węższych drzwiach ;)

my właściwie nie zastanawialiśmy sie nad szerokością drzwi, 90 to chyba standard, co prawda nie pomyślałam o wózku dla blixniakow ale w razie czego to drzwiami tarasowymi bedziemy wjezdzac:)

jak będziesz potrezbowac to mam wózek dla bliźniaków który miescił sie w bloku.

Szerokosci ma 79 cm ;)

Nam panowie założyli opaskę na wodociągu i hydraulik rurę podłączył do budynku. A teraz żeby założyć wodomierz mówią że jest potrzebny geodeta do zrobienia mapek. Nie wiem co jeszcze dokładnie bo to mój tato rozmawiał.

u nas geodety nie było, może dlatego że warunki były uzgadniane dawno i wtedy architekt nanosił na mapke przyłacze.

U nas geodeta potrzebny i już tłumaczę dlaczego. W naszym rejonie żeby wykonać przyłącze potrzebny jest projekt a do projektu uzgodnienie ZUD (zespół uzgodnień dokumentacji) a do tego potrzebna jest aktualna mapa do celów projektowych którą sporządza właśnie geodeta. A więc mając warunki należy zacząć od poszukania projektanta przyłącza (czasem projekt robią w wodociągach) i on zleca geodecie sporządzenie mapki lub Inwestor na własną rękę zleca geodecie sporządzenie mapki i przekazuje projektantowi żeby sporządził projekt.