sylwiapaweł 02.06.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 ale juz węzszych drzwi jak 90 to nie rób. zerknęłam za szybko i przeczytałam "większych" zamiast "węższych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 my właściwie nie zastanawialiśmy sie nad szerokością drzwi, 90 to chyba standard, co prawda nie pomyślałam o wózku dla blixniakow ale w razie czego to drzwiami tarasowymi bedziemy wjezdzac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ha ha, zawsze to jakaś alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 no:) co do drzwi to mój teść mówi że bardziej by mu się podobały jakby w doswiatlach były witraże:jawdrop::jawdrop::D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Tak tak, witraże..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 no, ludzie maja pomysły, mój mąż teraz robił elektryke w takim domku gdzie ludzie kupili płytki do łazienki takie, że na każdej był wielbłąd w innej pozycji:) aż pojechałam zobaczyc te cuda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Oooo, to mają fantazję Podglądałam właśnie znowu Wasze drzwi i te 90 i tak spore się wydają. Hmmmm, 90 czy 100, 100 czy 90 ?? :D ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 masz racje że spore, popatrz tez na naswietla, chociaz te kilka cm moze się nie rzucac w oczy, ale na drzwiach 10 cm to juz widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Karolinko a ja z inne beczki. Co trzeba zrobić żeby podłączyli wodę do działki? Jak u Was wyglądały przygotowania do przyłącza wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Najpierw załatwialismy warunki przyłacza, ale to przy adaptacji projektu, teraz aby zgłosiliśmy do MPWiK-u że mamy ekipe i pana z uprawnieniami którzy wykonają nam przyłacze i tyle. Ekipa przyłacze wykonała, założyli wodomierz, papiery podpisali i zawieźliśmy je spowrotem do wodociągów do wglądu i mamy wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 02.06.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Oooo, to mają fantazję Podglądałam właśnie znowu Wasze drzwi i te 90 i tak spore się wydają. Hmmmm, 90 czy 100, 100 czy 90 ?? :D ;D jesli jest wybór lepiej wybrac szersze. Zawsze łatwiej coś wnieść szerokiego a i osoba niepełnosprawna prędzej do Was wejdzie jak będzie szerzej. Nie widze plusów w węższych drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 02.06.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 my właściwie nie zastanawialiśmy sie nad szerokością drzwi, 90 to chyba standard, co prawda nie pomyślałam o wózku dla blixniakow ale w razie czego to drzwiami tarasowymi bedziemy wjezdzac:) jak będziesz potrezbowac to mam wózek dla bliźniaków który miescił sie w bloku. Szerokosci ma 79 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Nam panowie założyli opaskę na wodociągu i hydraulik rurę podłączył do budynku. A teraz żeby założyć wodomierz mówią że jest potrzebny geodeta do zrobienia mapek. Nie wiem co jeszcze dokładnie bo to mój tato rozmawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 dzięki::) życie potrafi zaskoczyc wiec nie ma co sie zapierac że nigdy bliźniat nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Nam panowie założyli opaskę na wodociągu i hydraulik rurę podłączył do budynku. A teraz żeby założyć wodomierz mówią że jest potrzebny geodeta do zrobienia mapek. Nie wiem co jeszcze dokładnie bo to mój tato rozmawiał. u nas geodety nie było, może dlatego że warunki były uzgadniane dawno i wtedy architekt nanosił na mapke przyłacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Chyba muszę sama tam pojechać bo właśnie znalazłam na mapce że też mam zaznaczony wodociąg na mapce. Coś jeszcze jest potrzebne żeby zamontowali wodomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 nie, przyłącze wody wymaga najmniejszej ilości papierów i uzgodnień, u nas poł dnia i woda była, z prądem i gazem jest wiecej zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 U nas geodeta potrzebny i już tłumaczę dlaczego. W naszym rejonie żeby wykonać przyłącze potrzebny jest projekt a do projektu uzgodnienie ZUD (zespół uzgodnień dokumentacji) a do tego potrzebna jest aktualna mapa do celów projektowych którą sporządza właśnie geodeta. A więc mając warunki należy zacząć od poszukania projektanta przyłącza (czasem projekt robią w wodociągach) i on zleca geodecie sporządzenie mapki lub Inwestor na własną rękę zleca geodecie sporządzenie mapki i przekazuje projektantowi żeby sporządził projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 no właśnie Sylwia to dokładnie powiedziała:) my to wszystko zrobilismy przy okazji adaptacji projektu i teraz zostało tylko wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Nam na początku budowy projektant za projektował na mapce gdzie ma być wodociąg. I my według projektu tam go zrobiliśmy. I mimo wszystko jest jeszcze potrzebny geodeta? Muszę pojechać dokładnie zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts