sylwiapaweł 02.06.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ho ho ho, coś się więc dzieje po trochu i z każdym dniem/tygodniem jest o krok bliżej do wykończenia. Ha, a ostatnio mąż mój spotkał Cię w Łukowie (a dokładniej widział przechodzącą po drugiej stronie ulicy ) - teraz nadzoruje tam budowę sieci ciepłowniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Już chyba do konca zycia będziemy mieli co robic w koniczynce Z nowości to skalniaki przed domem, tuje wokół tarasu, a w środku rolety w salonie i w oknach dachowych w sypialni (miało ich nie byc, ale słońce nas dobijało). Mamy też oświetlenie przed wejściem do domu i na tarasie, a poza tym mąż ciągle coś dłubie - kończy montowac gniazdka i kontakty, listwy podłogowe. Z większych inwestycji czeka nas podbitka, bo ptaki nam spac nie dają i co najgorsze strasznie brudzą. Chcemy też nawieźć ziemi za domem, zeby chociaż tam nie było juz widać syfu pobudowlanego. Niestety finansowo krucho się zrobiło i jak nie uda nam się sprzedac motoru męża to pewnie nic nie zrobimy w tym roku. A zainteresowanie motorem żadne Kasiu to nic że powoli, najważniejsze ze caly czas cos działacie w domku:) dobrze ze macie możliwość sprzedania czegoś to zawsze jakas gotówka wpadnie, warto zaczekać na dobrego kupca niz sprzedać taniej i mało zrobić. liczyłas ile bedzie kosztował materiał na podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.06.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 No proszę To zabierz się z nim któregos dnia do Łukowa - ja teraz siedzę cały czas w domku - obejrzysz sobie dokładnie koniczynkę, posiedzimy na tarasie, napijemy się kawki. Moja Ola chętnie zajmie się Waszą Olą Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Chętnie, dziękuję. Kawa pita na tarasie....ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 fajnie że macie możliwość spotkać się bez wielkich organizacji, z moich okolic nikt nie jest muratorowym maniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.06.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kasiu to nic że powoli, najważniejsze ze caly czas cos działacie w domku:) dobrze ze macie możliwość sprzedania czegoś to zawsze jakas gotówka wpadnie, warto zaczekać na dobrego kupca niz sprzedać taniej i mało zrobić. liczyłas ile bedzie kosztował materiał na podbitkę? Tylko, że teraz z każdym dniem ten motor traci na wartości, bo sezon w tym roku krótki i marny, a po sezonie ceny bardzo spadają... Co do cen podbitki to rozmawiałam orientacyjnie z dekarzem naszym i powiedział, że powinnam się wyrobić w 5000 zł z robocizną. trzeba liczyć jakies 30 zł za mb robocizny i tyle samo za materiał. My chcemy robić podbitke PVC w okleinie drewnopodobnej - wygląda jak prawdziwe drewno - i jest podobno lepsza niż zwykła PVC i lepsza od metalowej. Ale szczegółów nie znam, bo póki co nie mam pieniędzy, więc nawet nie chce się rozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 oj no to nie mało, ja liczyłam max 22-23 zł za metr materiału ale tej podbitki z pcv bo chce w grafitowym kolorze, roboty nie liczę bo mąż może sam zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.06.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Karollinka, ale nie przesadzaj - masz do mnie raptem ze 100 km możesz spakowac męża i córcię i wpaśc na weekend Spać jest gdzie A nasze dziewczynki to akurat prawie rówieśnice, więc z pewnością nie będa się nudziły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 My podbitkę planowaliśmy z blachy ale cen nie znam bo to też odległa przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Karollinka, ale nie przesadzaj - masz do mnie raptem ze 100 km możesz spakowac męża i córcię i wpaśc na weekend Spać jest gdzie A nasze dziewczynki to akurat prawie rówieśnice, więc z pewnością nie będa się nudziły:) racja, 100km to rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Karollinka, ale nie przesadzaj - masz do mnie raptem ze 100 km możesz spakowac męża i córcię i wpaśc na weekend Spać jest gdzie A nasze dziewczynki to akurat prawie rówieśnice, więc z pewnością nie będa się nudziły:) a no własnie to już podróz na wekkend, a wiadomo ze jak tylko jest dzien wolny to zawsze jest cos do zrobienia, mi chodzilo o mozliwośc wpadniecia na kawkę na godzinkę ale może bedzie okazja sie kiedys spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 02.06.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Możliwe, że 22-23 zł wystarczy - ja tak tylko orientacyjnie liczę 30 zł. I po cichu liczę, że nasz murarz znajdzie czas i pomoże mężowi zrobic podbitke więc bedzie znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 My podbitkę planowaliśmy z blachy ale cen nie znam bo to też odległa przyszłość. my na początku też o podbitce nie mysleliśmy ale teraz kilka razy były wichury i mam wrazenie ze jeszcze moment i porwie folię wiec dla swietego spokoju chyba na jesieni zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Coś wcześniej wspominałam o słoneczku ? Właśnie zrobiło się mocno ciemno bo zawisła nad nami ogromna chmura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 02.06.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a no własnie to już podróz na wekkend, a wiadomo ze jak tylko jest dzien wolny to zawsze jest cos do zrobienia, mi chodzilo o mozliwośc wpadniecia na kawkę na godzinkę ale może bedzie okazja sie kiedys spotkać. Marudzisz kobitko. Jeden dzień można sobie odpuścić i te 100 km pokonać żeby posiedzieć na tarasie w miłym towarzystwie i wypić dobrą kawkę, a wieczorkiem wrócić do mężusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Możliwe, że 22-23 zł wystarczy - ja tak tylko orientacyjnie liczę 30 zł. I po cichu liczę, że nasz murarz znajdzie czas i pomoże mężowi zrobic podbitke więc bedzie znacznie taniej oj tak, jak sie samemu coś zrobi to duża oszczędność, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Coś wcześniej wspominałam o słoneczku ? Właśnie zrobiło się mocno ciemno bo zawisła nad nami ogromna chmura. bo słonko do nas przyszło, pogoda sie robi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 my na początku też o podbitce nie mysleliśmy ale teraz kilka razy były wichury i mam wrazenie ze jeszcze moment i porwie folię wiec dla swietego spokoju chyba na jesieni zrobimy Podbitkę podobno się robi jak już jest budynek ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 02.06.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 bo słonko do nas przyszło, pogoda sie robi:) My też chcemy słońca. Ciągle tylko pada i pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 02.06.2010 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Podbitkę podobno się robi jak już jest budynek ocieplony. to my planujemy dac od góry po 1 styropianie i podbitke a potem dalej ocieplać, a jak sie tak nie da to moze najpierw zrobimy ocieplenie a odłożymy tynki z kg, zobaczymy. Pocieszające jest to że styro na koniczynke to wydatek 4 tys plus klej i kołki to jakies 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts