Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karollinuś, ja tak troszku z innej beczki:) jaki kolor okienek masz w domciu?? może i o tym już było, ale ja sklerozę mam rozwiniętą i nie pomnę ;)

A pro pos jasnych ścian tio ja też cem jasne ściany i jak uda mi się B. namówić tio i na jasną podłogę i mebelki :D tak troszki po skandynawskiemu bym chciała:)

buźki pozdrowienia dla piątkowych proacusiów:hug::hug::hug:

witaj Niwuś, my mamy okienka w kolorze złoty dąb, powiem Ci że niby każda firma ma w swoim asortymencie ten kolor jednak widac między nimi rożnice i nam najlepiej podobał sie złoty dąb z oknoplastu Kraków. Co do jasnych scian to tez mi się podobają, lubie jasne, dobrze doswietlone pomieszczenia.

Ja dzis byłam w zakladzie energetycznym podpisać umowę na dostawę prądu, zeszło sie 4 godz mimo że nie było ludzi, podpisałam z 50 różnych papierów wedrujac po 3 piętrowym budynku od pokoju do pokoju. Biurokracja okropna.

Poza tym zastanawiam sie czy nie zmienic miejsca wakacyjnego wyjazdu na góry?? co sadzicie, czy Bałtyk bedzie bardzo zanieczyszczony?

Poza tym zastanawiam sie czy nie zmienic miejsca wakacyjnego wyjazdu na góry?? co sadzicie, czy Bałtyk bedzie bardzo zanieczyszczony?

Pewnie powódź przyczyni sie do zanieczyszczenia Bałtyku, ale sądzę, że odpowiednie służby zadbają, aby w sezonie letnim nie utracic turystów i z pewnoscia większośc plaż zostanie doprowadzona do ładu. Ja jednak wolałabym nasze kochane Mazury niż Bałtyk - przynajmniej większa szansa na ciepełko i kąpiele :)

a gdybym miała wybierac między górami a Bałtykiem to też Bałtyk by nie wygrał - ale ja kocham góry i gdybym tylko mogła to zimą mieszkałabym w Beskidach, wiosną w Karkonoszach, latem w Tatrach, a jesienia w moich ukochanych Bieszczadach.

Pewnie powódź przyczyni sie do zanieczyszczenia Bałtyku, ale sądzę, że odpowiednie służby zadbają, aby w sezonie letnim nie utracic turystów i z pewnoscia większośc plaż zostanie doprowadzona do ładu. Ja jednak wolałabym nasze kochane Mazury niż Bałtyk - przynajmniej większa szansa na ciepełko i kąpiele :)

a gdybym miała wybierac między górami a Bałtykiem to też Bałtyk by nie wygrał - ale ja kocham góry i gdybym tylko mogła to zimą mieszkałabym w Beskidach, wiosną w Karkonoszach, latem w Tatrach, a jesienia w moich ukochanych Bieszczadach.

Gdybym pierwsza miała napisać odpowiedź to pewnie by brzmiała identycznie.

ech dziewczyny powiem Wam że mam dylemat co do tego wyjazdu. Może bedzie tak ze w pierwszy dzien urlopu wsiądziemy w samochód i na szybko zdecydujemy sie gdzie jechać. tu niby zaliczka niewielka wpłacona więc w razie czego nie byloby zal zastanawiam się tylko czy w górach znalazłabym jakieś sensowne kwatery. zobaczymy, czas pokaże

u nas dzis było tak gorąco że kapałysmy sie z Kinguską w basenie, no może nie kąpałysmy ale chlapałysmy:)

Tak, tak na MAZURY!!! Na moje piękne Mazury:D

W góry latem mozna jechać bez rezerwacji, na Mazury bez rezerwacji nie radzę - a rezerwowac najlepiej sprawdzone miejsca czy to osobiście czy to przez znajomych. My w zeszłym roku zarezerwowalismy ze znajomymi domek na Mazurach - nikt z nas tam wcześniej nie był - w internecie wszystko wyglądało cudnie - domek elegancki, ładne czyste jezioro, cicha okolica. Poza cichą okolicą nic innego się nie sprawdziło. Domek jak za czasów PRL, do tego cuchnący stęchlizną, ciepła woda pod prysznicem od przypadku do przypadku, do tego nie wolno było dotykac słuchawki podczas kąpieli, bo pradem kopała, jezioro też kiepskie - kupa glonów i muliste dno. Więcej w ciemno nie zarezerwuje nic. W tym roku jeśli się uda to jedziemy w sprawdzone miejsce :) Chociaz nie wiem czy to dobry pomysł taki wypad na Mazury w 8 miesiącu ciąży :)

W tym roku jeśli się uda to jedziemy w sprawdzone miejsce :) Chociaz nie wiem czy to dobry pomysł taki wypad na Mazury w 8 miesiącu ciąży :)

Kasia, pewnie, ze dobry. Odpoczniesz, zrelaksujesz się. Tylko trzeba wybrac miejsce gdzie szpital blisko, apteka. Tak, zebys mogła spokojnie urlopowac :)

Aha, i oczywiście jedź jesli Twój lekarz pozwoli na taką podróż ;)

W góry latem mozna jechać bez rezerwacji, na Mazury bez rezerwacji nie radzę - a rezerwowac najlepiej sprawdzone miejsca czy to osobiście czy to przez znajomych. My w zeszłym roku zarezerwowalismy ze znajomymi domek na Mazurach - nikt z nas tam wcześniej nie był - w internecie wszystko wyglądało cudnie - domek elegancki, ładne czyste jezioro, cicha okolica. Poza cichą okolicą nic innego się nie sprawdziło. Domek jak za czasów PRL, do tego cuchnący stęchlizną, ciepła woda pod prysznicem od przypadku do przypadku, do tego nie wolno było dotykac słuchawki podczas kąpieli, bo pradem kopała, jezioro też kiepskie - kupa glonów i muliste dno. Więcej w ciemno nie zarezerwuje nic. W tym roku jeśli się uda to jedziemy w sprawdzone miejsce :) Chociaz nie wiem czy to dobry pomysł taki wypad na Mazury w 8 miesiącu ciąży :)

Kasiu a gdzie Ty mieszkasz? Daleko masz na Mazury?

Jeśli daleko to nie ma co wypuszczać się, bo jak pojezdzisz po tych krętych, dziurawych drogach to szybko do szpitala bedziesz musiała gnać ( wiec jak coś to wez z soba torbe przygotoaną do szpitala) :D:D:yes:

A jak się czujesz??