Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom w Koniczynce- nasze miejsce na ziemi

Recommended Posts

Karolcia widziałaś na NK moją gwiazdę?????

Dzięki Sylwuś............ Karolcia też zajrzała, bo nawet kometa dała;) ................... oj ta moja gwiazda, chyba na scenie ją urodziłam........:D

Dzień dobry w pięknie ;)się dzień.................. oby w niedziele też tak słonko świeciło, bo Kołobrzeg wita nas;);)

widziałam widziałam, a jakże:) śliczna artystka Ci rośnie.

ale Wam zazdroszczę Kołobrzegu, echhh. My jednak jedziemy nad morze, niech sie dzieje co chce, urlop musi byc.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na weekend nie opłaca mi się jechać, trochę daleko, dzieci ciągnąć przez całą Polskę tylko na weekend nie miałabym serca, jak dojadę to zaraz zabierać się trzeba z powrotem:( Na weekend to ja wolę w Bieszczady, godzinka jazdy i już jestem:) albo do Zakopanego też nie daleko:) a nad morze to tylko na dłużej, na prawdziwe wakacje:D

od nas to daleko we wszystkie fajne miejsca, na wekkend nie da sie wyskoczyc ani w gory ani nad morze, to juz musi byc zaplanowany dluższy urlop.

wiecie co, mamy już w domku swoj prąd, wodę, gaz przy drodze i teraz jak mąż znajdzie troche wolnego moze uda sie ruszyc z robotą.

jutro mamy umówić się z panem od rozprowadzenia gazu po domku i chcielibysmy hydraulike zaczac robic ale ten facet ktory mial działac miał jakis wypadek i nie wiadomo dokladnie kiedy bedzie mogl przyjsc.

Na weekend nie opłaca mi się jechać, trochę daleko, dzieci ciągnąć przez całą Polskę tylko na weekend nie miałabym serca, jak dojadę to zaraz zabierać się trzeba z powrotem:( Na weekend to ja wolę w Bieszczady, godzinka jazdy i już jestem:) albo do Zakopanego też nie daleko:) a nad morze to tylko na dłużej, na prawdziwe wakacje:D

Eeee, ja to tak myślałam że bez dzieci, ze ślubnym tylko dla podtrzymania zażyłości :D :D :D

O nie ja bez dzieci ani rusz, moja siostra pojechała nad morze tak dla podtrzymania zażyłości, trzeba było i wesele za chwilę robić i chrzciny;) ja na razie podziękuję, dzieci wszystkie już w domu mam:D trzeciego w tak krótkim odstępie czasu chyba bym nie zniosła:jawdrop:

oj tak, 3 dzieci to już niemale wyzwanie.

Wiedziona poczuciem niesprawiedliwości społecznej poztanowiłam pogapić się na zdjęcie Twoich Juwentów i wypatrzeć różnice wpływające na tak znaczną różnicę w cenie. No i mam, a jakże, u Was są boczne doświetla z PCV a ja wyceniałam drzwi w jednej ramie stalowej z doświetlami (też stalowymi rzecz jasna).

Sylwuś, pamiętasz ile u nas było problemow z tymi drzwiami, trzy miesiące nie było wiadomo czy dadza rade takie zrobic no i technolog juwentu zaproponował tylko takie rozwiązanie, inaczej podobno zrobic się nie dało.

a teraz pytanie z innej beczki, chciałam Kindze kupic cos takiego http://www.allegro.pl/item1079920634_nowe_bindeez_super_3d_studio_akcesoria_od_ss.html

czy te ułozone i sklejone wzorki mozna potem znów podzielic na części? moze to glupie pytanie ale nie wiem:)

Bardzo kreatywna zabawka, ale niestety nie pomogę - nie mam zielonego pojęcia czy to się da potem poodklejać. Nie wiem czy pamiętasz, ale była kiedyś afera o te koraliki, że po kontakcie z wodą wydzielają jakąś szkodliwą substancję....... Niby tu piszą, że to nowa, lepsza i bezpieczna formuła....

Sylwuś, pamiętasz ile u nas było problemow z tymi drzwiami, trzy miesiące nie było wiadomo czy dadza rade takie zrobic no i technolog juwentu zaproponował tylko takie rozwiązanie, inaczej podobno zrobic się nie dało.

a teraz pytanie z innej beczki, chciałam Kindze kupic cos takiego http://www.allegro.pl/item1079920634_nowe_bindeez_super_3d_studio_akcesoria_od_ss.html

czy te ułozone i sklejone wzorki mozna potem znów podzielic na części? moze to glupie pytanie ale nie wiem:)

witam

gratki postepów na budowie.

Co do Bindeez to nie pomogę................. myslałam żeby Mai cos takiego kupic, ale kiedy juz była wiekowo na to gotowa to Adaśko się pojawił a to mały odkurzacz był więc odpusciłam. Ale KArolcia napisz do gościa, który to sprzedaje czy sie odklejają

Jutro, czyli w piątek idę złożyć wnioski do banków w Open Finance. Zgromadziłem już wszystkie potrzebne papierki, czy wszystkie to pewnie się okaże, bo już czytałem na forach jak to po złożeniu wniosku Banki co kilka dni wołają o doniesienie następnych :)

Liczę że za miesiąc już coś się z tego wykluje :)

A jak było u Was?

Jutro, czyli w piątek idę złożyć wnioski do banków w Open Finance. Zgromadziłem już wszystkie potrzebne papierki, czy wszystkie to pewnie się okaże, bo już czytałem na forach jak to po złożeniu wniosku Banki co kilka dni wołają o doniesienie następnych :)

Liczę że za miesiąc już coś się z tego wykluje :)

A jak było u Was?

no to ja napisze jak było u nas :) Jak zaczęłam szuakć kredytu przez Open Finance to faktycznie bez przerwy szykowałam jakies papierki, robiłam zdjęcia działki i fundamentów (nasz wkład własny) i wiecznie nie miałam zdolności na kredyt we frankach. W końcu poszłam do małego biura pośredniczącego w kredytach hipotecznych trzech czy czterech banków i o dziwo tutaj poszło bardzo łatwo i uzyskaliśmy nawet lepsze warunki niz w Open Finance. Przed samym podpisaniem kredytu pojawił się mały ZONK - musielismy pokazać, że mamy na koncie 106 tys zł, bo zadeklarowalismy w kosztorysie, że ostatnie prace wykonczeniowe zrobimy za swoje pieniądze i bank nie uwierzył, że przez rok zaobimy te 106 tys. Na szczęscie wystarczyło wpłacić pieniądze na 10 minut, wydrukowac saldo konta i można było wypłacić pieniadze. My akurat mielismy taką kwotę, ale nie wiem co by było gdybyśmy nie dysponowali w tamtym czasie gotówką. Wiem, że często w takiej sytuacji wystarczy pokazać, że ma się cos na własnośc co można sprzedać np. mieszkanie lub działka.

eeee, to ciekawie z tą gotówką na koncie.... a my to chyba zaczniemy chodzić po bankach na pierwszy rzut pójdzie Nordea- Nefciowe doświadczenie pozytywnie wskazuje na tego banczynę:)

Oj Karolcia, chciałabym pomóc z tym BINDEEZ ale nie znaju kak:( to dobry pomysł żeby odezwać się sprzedającego- no w końcu powinien wiedzieć cym handluje, nieeem;)

buxki

Hej, dzisiaj właśnie złożyłem wnioski do dwóch Banków: NORDEA i BOŚ za pośrednictwem OPEN FINANCE. Poszukuje kredytu w Euro, również dostałem ofertę w swoim banku: PKOSA ale w PLN, obniżyli marże do 1,73%. Teraz pozostaje czekać. Mam nadzieję że za 2 tyg. będzie już coś wiadomo. Mój wkład własny to działka, którą kupiłem w tym roku. Wyceniam ją na około 100 000, ale sądzę że Bank wyceni zupełnie inaczej :)

Zapraszam do zaglądania do mojego dziennika i komentarzy :)