kocza 21.09.2003 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 A jaki dostałeś upust przy takim zakupie??? Jakie okna kupowałeś i ile zapłaciłeś? pozdr. kocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 22.09.2003 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja po długich debatach wybrałam Fakro (9 szt). Zamontowane są już od 2001 r. i sprawują się świetnie. Pewnie Fakro i Velux są porównywalne, ale dolna klamka w Fakro sprawia, że są nie do przebicia. Poza wyższą ceną Veluxa najczęściej trzeba jeszcze dopłacić za drążek do otwierania okna, bo średniego wzrostu osoba raczej do niego nie dosięga. A Roto - to chyba jednak klasa niżej. Zdecydowanie w oknach dachowych górują te dwie firmy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 22.09.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 w moich veluxach mam klamke na gorze i dole, dwa sposoby otwierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 22.09.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 To chyba jakieś nowe modele. Jak byłam na etapie wyboru okien to chyba jeszcze Velux nie miał takich rozwiązań w swojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 krótko: Roto! Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja po długich debatach wybrałam Fakro (9 szt). Zamontowane są już od 2001 r. i sprawują się świetnie. Pewnie Fakro i Velux są porównywalne, ale dolna klamka w Fakro sprawia, że są nie do przebicia. Poza wyższą ceną Veluxa najczęściej trzeba jeszcze dopłacić za drążek do otwierania okna, bo średniego wzrostu osoba raczej do niego nie dosięga. A Roto - to chyba jednak klasa niżej. Zdecydowanie w oknach dachowych górują te dwie firmy. Pozdrawiam Prawidłowy tok rozumowania z jedną korektą Roto - to jedna klasa wyżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
august 22.09.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Bez obrazy ale Roto to jednak klasa niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Jakieś dwa miesiące temu nabyłem 11 szt okien Roto (model 434, o ile pamiętam. w każdym razie nowość jakaś). Wyboru dokonałem przede wszystkim ze względu na cenę (100 zł taniej od Fakro, 200 zł taniej od Velluxa), bo doszedłem do wniosku, że dużych różnic w jakości nie ma między Roto a Fakro, czy Vellux. Teraz jestem już po montażu na dachu z dachówki ceramicznej i jedno muszę przyznać: bardzo ważne jest kto te okna montuje. Mój wykonawca jest do przesady dokładny. Trochę narzekał na to Roto, bo: - kołnierze (z prawej i lewej strony) mają trochę za niskie krawędzie rynienek i woda może się wdzierać z boku. w końcu zainstalował je tak, żeby dachówki wchodziły jak najgłębiej na kołnierz.- fartuch na dole jest bardzo krótki i jest mały margines regulacji wysokości montażu okna. Poza tym okno Roto obraca się do mycia o dużo mniejszy kąt (może ok. 100-110 stopni) niż Fakro i Vellux. To powoduje, że ręką do dolnej krawędzi okna nie sposób dosięgnąć. Trzeba użyć myjki na kiju. Sprawcą tego są okucia, które w Fakro i Velluxie są innej konstrukcji (trochę bardziej skomplikowane). Nie wiem jeszcze jak jak się będą sprawować w dłuższej perspektywie. Konkluzja jest taka: wyboru nie żałuję, ale gdybym nie musiał oszczędzać i nie miał pełnego zaufania do osoby instalującej okna, to wybrałbym Fakro. Vellux nie wydaje mi się na tyle lepszy, żeby wydawać na niego stówkę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 ale Velux w standardzie ma wywietrznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belbel 22.09.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 W moich Fakro też jest wywietrznik (nie mam pojęcia czy to standard). Kupywałem je u gościa od dachówki i dał mi 20% rabatu od ceny katalogowej (4 okna+ wyłaz dachowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caravaggio 23.09.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Fakro- wyglada dobrze i dziala jak na razie w porzadku. Odradzam wylaz dachowy, moj fakrowski wyglada na niezle plastikowe badziewie i juz wypadla blokada. Ale okno ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocza 23.09.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Muszę jeszcze w tym roku (okolice końca października) kupić 5 okie n dachowych: jedno do łazienki i 2 x kombo (dwa okna obok siebie). Wybieram pomiędzy Fakro, a Velux'em. W składzie mam (na razie) wynegocjowany upust w wysokości 15% na jedne , bądź drugie. Czy to dobry upust? Czy to prawda, że okna dachowe niedawno podrożały? Jeżeli tak, czy znacznie??? Z góry dzięki i pozdrawiam - - kocza. ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 23.09.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Jeśli kupujesz mało okien i tylko okna to jest to w miarę dobry rabat jeśli cały dach to bywają lepsze...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 23.09.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 bez trzech slow VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Muszę jeszcze w tym roku (okolice końca października) kupić 5 okie n dachowych: jedno do łazienki i 2 x kombo (dwa okna obok siebie). Wybieram pomiędzy Fakro, a Velux'em. W składzie mam (na razie) wynegocjowany upust w wysokości 15% na jedne , bądź drugie. Czy to dobry upust? Czy to prawda, że okna dachowe niedawno podrożały? Jeżeli tak, czy znacznie??? Z góry dzięki i pozdrawiam - - kocza. ([email protected]) We Wrocławiu w hurtowni Raab Karcher dawali mi upust 26% na 11 okien Fakro jakieś 2 miesiące temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareg 24.09.2003 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 wybrałem FakroGORĄCE DZIĘKI DLA ROBERTA N, dzieki niemu kupiłem fakro z dobrym opustem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
august 24.09.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Jareg czy dostałeś także upust 26% i ile okien kupowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareg 24.09.2003 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 augustjutro jade po okna, obiecala duży opust, powiedziałem jej ,że w hurtowni obok dają mi 22%, obiecała dać duzo więcej, potrzebuje 4 okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Cieszę się niezmiernie jareg, że udało Ci się oszczędzić trochę kasiorki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Coś mnie nie zalogowało. Jeszcze raz:Cieszę się niezmiernie jareg, że udało Ci się oszczędzić trochę kasiorki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts