Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuta poręcz schodów - mniej więcej ile?

Newfie

Recommended Posts

Właśnie czekam na wycenę balustrady schodów wewętrznych, zabiegowych. Wiem że cena za metr zależy głównie od skomplikowania wzoru, ale czy możecie sie podzielić ile płaciliście za metr takiej balustrady z montażem?

Wzór będzie z tych prostych, lokalizacja - Śląsk.

Z góry dziękuję za głosy

równie dobrze mogłabyś zadać pytanie: "przepraszam, ile kosztuje samochód? wiem, że są rózne, ale tak mniej więcej ile on kosztuje?"

i teraz jak tobie napiszą na forum ile trzeba mniej więcej zapłacic, to oczywicie powiesz wykonawcy: "panie, a na forum muratora, pisali, że to kosztuje tyle a tyle, a pan chce tak dużo! nie mam zamiaru płacić!"

:o Mam nadzieję że ta kręcona poręcz podnosi cenę, bo nie zakładałam TAKIEJ ceny :-?
A jaką zakładałas?ja też nie ale wiem jak będzie wyglądala moja balustrada,mam u siebie schody modułowe 17 stopni za ktore zaplacilem z montażem 10300 zł, oni do tego mogli mi zamontować według mnie prostą balustradę za którą zaśpiewali sobie ponad 6000 to jak porównuję tą ktorą będę miał u siebie to nawet jakbym zapłacil 10000 to i tak byloby mało w porownaniu z tamtą, balustrada jest niestety droższa niż wypelnienie kute ogrodzenia ponieważ jest dużo elementow giętych do tego dochodzi poręcz i nie prosty montaż tak że uważam że jest to cena do przyjęcia.

Jacek ta sama firma robi mi też balkonowe za ktore placę 350 zł za metr,i nie wnikam juz w zasadnośc wyceny balustrady schodowej ale sam oceniam że moja balustrada nie jest prostą sprawą ponieważ bieg schodów wymyślilem sam i balustrada będzie składała sie z dwóch częsci osobno montowanych do tego dochodzi ozdobna poręcz i trudno jest mi wytłumaczyć slowami jak to będzie wyglądać jednak myśle że cena nie jest z kosmosu bo ci co mi montowali te schody dali mi wycenę na 6000 zł za cos co mi sie kompletnie nie podobało,a efekt ostateczny tez dla mnie jest jeszcze niewiadoma.

witam. poręcz którą Pani planuje będzie oscylować od 300zł za mb do około 500 zł za mb. różnica w cenie spowodowana jest różnicami w samej poręczy tzn grubość, dodatki( kute kwiatuszki czy cos tam), prosta czy skomplikowana, czy proszkowana itp. cena cały czas będzie sie zmieniać ponieważ jest bardzo duzy wzrost w cenie metalu. w tamtym roku koszt kg złomu wynosił 40 groszy, dziś jest to na poziomie 1,2. w google niech Pani poszuka kowalstwo artystyczne itp. zawsze można wysłać meila i coś wiecej sie dowiedzieć od osoby wykwalifikowanej w temacie. pozdrawiam

witam. poręcz którą Pani planuje będzie oscylować od 300zł za mb do około 500 zł za mb. różnica w cenie spowodowana jest różnicami w samej poręczy tzn grubość, dodatki( kute kwiatuszki czy cos tam), prosta czy skomplikowana, czy proszkowana itp. cena cały czas będzie sie zmieniać ponieważ jest bardzo duzy wzrost w cenie metalu. w tamtym roku koszt kg złomu wynosił 40 groszy, dziś jest to na poziomie 1,2. w google niech Pani poszuka kowalstwo artystyczne itp. zawsze można wysłać meila i coś wiecej sie dowiedzieć od osoby wykwalifikowanej w temacie. pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź, zresztą trafną, ponieważ moja poręcz została właśnie wyceniona na 400 PLN/m.b + po100 PLN za nietypowe słupki (cena z montażem). I to jest na szczęście to, czego się spodziewałam.

Dzięki za podpowiedź, zresztą trafną, ponieważ moja poręcz została właśnie wyceniona na 400 PLN/m.b + po100 PLN za nietypowe słupki (cena z montażem). I to jest na szczęście to, czego się spodziewałam.

cena trafiona, gratulacje. :D