bbox 11.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś buduje dom z projektu LK & 535 ? My mamy zamiar rozpocząć budowę wiosną przyszłego roku i wszelkie wskazówki będą bardzo przydatne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 15.06.2008 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś buduje dom z projektu LK & 535 ? My mamy zamiar rozpocząć budowę wiosną przyszłego roku i wszelkie wskazówki będą bardzo przydatne . No cóż chyba nie mam szcęścia ale jeszcze raz zapytam czy ktoś buduje z tego projektu. Bardzo chętnie podzięliłabym się doświadczeniami i uzyskała kilka cennych rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 01.09.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witaj! My także zakupiliśmy projekt, niestety budowa przed nami (papierkowa batalia), także miałam nadzieję, że ktoś, coś... Ale projekt jest nowy... Czy wprowadzaliście jakieś zmiany w projekcie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 16.11.2008 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam!!!'Nie odpuisywałam wcześniej poniewaz po braku jakiegokolwiek odezwu straciłam nadzieje że, znajdzie się ktoś kto buduje Lk-535.Wracając do twojego pytania co do zmian jakie wprowadziliśmy to przesuneliśmy ścianę dzielącą kotłownię z garażem o 1m do przodu i tym samym garaż wydłużył sie o 1m (tak nam doradził architekt ponieważ jego zdaniem kotłownia była zbyt mała) i jeszczy z pralni na górze zrobiliśmy garderobe.My również nadal jesteśmy na etepie załatwiania spraw papierkowych i krew nas zalewa że, trwa to tak długo a od grudnia chcemy gromadzić materiały.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 01.12.2008 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Chyba straciłam okazję na wymiane kilku doświdczeń i uwag odnośnie projektu LK-535, ale może znajdzie się jeszcze ktoś kto buduje ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 03.12.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 O ! Ja także straciłam nadzieję, a tu proszę. Mamy już pozwolenie na budowę (ale teraz czas zadbać o finanse). Zaczęłam myśleć o waszych zmianach (na które u nas i tak za późno). My tylko kosmetycznie dwa okna w kuchni zamieniliśmy na jedno. Reszta bez zmian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 03.12.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witaj!My nadal czekamy na pozwolenie ale ponoć ma już być na dniach. Budowe planujemy rozpocząć na wiosnę chociaż pogoda trochę nas kusi żeby zacząć już teraz. Zmieniły się trochę plany zakupu materiałów. Wcześniej pisałam że chcemy zaczać je gromadzić w grudniu, ale zakupimy tylko stal bo jej cena jest zawsze niepewna, natomiast z pustakami poczekamy do lutego ponoć mają trochę potanieć. Jaki gruby mur będziecie budować i z jakiego materiału? Czy taki jaki jest w planie 40cm ytong, bo my budujemy z 30 porotherm wienerberger. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 09.12.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witaj ! Wysłałam wiadomość na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alesx 02.01.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam, wlasnie w listopadzie uzyskalam pozwolenie na budowę i od wiosny tez buduję (z mężem oczywiście) ten dom.My wydłużyliśmy dom o 1metr i zrobiliśmy ścianę pomiędzy częścią jadalna a kuchnia a zlikwidowaliśmy ścianę miedzy częścią jadalna a pokojem. A poza tym zwiększyliśmy salon tak ze cały balkon jest nad salonem.. A w ogole to im dłużej patrzę na ten projekt - tym bardziej mi się podoba:) pozdr.,Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 03.01.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Witam. Cieszy mnie to że coraz Nas tu więcej. Będzie okazja do wymiany doświadczeń zwłaszca że wszyscy zaczynamy budowę od wiosny. Olu z jakich materiałów budujecie z tych które sa przewidziane w projekcie czy zastosujecie coś innego?Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza1277 01.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam! budujemy dom - lk&535. Właśnie jesteśmy na etapie kończenia stanu surowego - panowie kładą blachę na dach. Wewnątrz już są ściany działowe i "coś" już widać. A to, co jest podoba mi się. Co innego projekt na papierze, a co innego widzieć to w "realu". Wprowadziliśmy b. niewiele zmian- brak lukarny w pokoju na piętrze, szerokie przejście między salonem i kuchnią, odrobinę większy przedsionek, drzwi balkonowe zamiast okna w kuchni - stąd wyjście na taras. Ciekawi jesteśmy jak Wasze budowy tego projektu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 02.02.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam! Niestety u nas dopiero zakończony etap papierkowy i myślę, że w marcu jak pogoda dopisze to zaczniemy dopiero ruszać z budową (już nie mogę się doczekać), bardzo mnie ciekawi jak wyglada nasz projekcik w realu więc jeśli Cię można prosić o jakieś fotki to bardzo byłabym wdzięczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza1277 08.02.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 postaram się dodać jakieś zdjęcia. Jeszcze coś. Z pralni na piętrze zrobiliśmy garderobę, a w pomieszczeniu nad garażem będzie pralnio-suszarnia. I rada.Jeśli większość z Was jest na etapie - przed budową, to zwróćcie uwagę na okna. U nas wczoraj był pan od okien - mierzył otwory, bo chcemy już zamówić i wszystkie okna są niestandardowe, czyli trochę się dopłaca. Pomyślcie o tym wcześniej, czy w trakcie budowy nie warto zmniejszyć otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbox 17.02.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Dzięki za dobrą rade napewno na to zwróce uwagę. My od poniedziałku zaczynamy zwozić materiały na działkę. Nareszcie coś sie zaczyna dziać. U Ciebie niedługo zacznie sie gorączka wykańczania, już nie mogę się u siebie doczekać tego etapu. Patrząc na nasz projekt mam obawy czy aby w pomieszczeniach nie będzie za ciemno ze względu na małą ilość okien czy możesz napisać jak to wygląda w rzeczywistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwiadowca 19.02.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czy może ktoś dodać zdjęcia swojego Domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 24.02.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam! budujemy dom - lk&535. Właśnie jesteśmy na etapie kończenia stanu surowego - panowie kładą blachę na dach. Wewnątrz już są ściany działowe i "coś" już widać. A to, co jest podoba mi się. Co innego projekt na papierze, a co innego widzieć to w "realu". Wprowadziliśmy b. niewiele zmian- brak lukarny w pokoju na piętrze, szerokie przejście między salonem i kuchnią, odrobinę większy przedsionek, drzwi balkonowe zamiast okna w kuchni - stąd wyjście na taras. Ciekawi jesteśmy jak Wasze budowy tego projektu.. Witam po przeczytaniu informacji olśniło mnie, pomysł z oknem w kuchni fantastyczny! Mam pytanie w jaki sposób powiekszyliście przedsionek ? Ja początkowo byłam zachwycona dużą kuchnią, jednak im częściej o niej myślę, tym wydaje mi się mniej ustawna. Czy macie juz projekt kuchni i jak to wygląda w rzeczywistości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwiadowca 24.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 postaram się dodać jakieś zdjęcia. Jeszcze coś. Z pralni na piętrze zrobiliśmy garderobę, a w pomieszczeniu nad garażem będzie pralnio-suszarnia. I rada.Jeśli większość z Was jest na etapie - przed budową, to zwróćcie uwagę na okna. U nas wczoraj był pan od okien - mierzył otwory, bo chcemy już zamówić i wszystkie okna są niestandardowe, czyli trochę się dopłaca. Pomyślcie o tym wcześniej, czy w trakcie budowy nie warto zmniejszyć otworów. Proszę o kontakt Pani Elizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza1277 24.02.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Garderobę powiększyliśmy kosztem gabinetu- odrobinę przesunęliśmy ścianę, by zmieściła się szafa na okrycia wierzchnie. Zresztą, obserwuję u znajomych - taki większy przedsionek naprawdę się przydaje. nie wspomnę już o momentach, kiedy przychodzą goście... Co do kuchni, wydaje mi się, że pomysł zrobienia drzwi balkonowych właśnie tu, nie - w salonie jest dobry, zwłaszcza,ze w kuchni będzie terakota lub gres, a w salonie parkiet, poza tym - wynoszenie jedzonka na taras tez przez kuchnię jest lepszy, no i dzieci, które latem będą biegać w tę i z powrotem... Co do reszty, właściwie skończyliśmy stan surowy. Okna już też są, ale póki co w sklepowym magazynie - chcemy wstawić dopiero wiosną. Dom z zewnatrz prezentuje się ok, choć wiadomo - jest b., b. prosty i "zwykły" w porównaniu z niektórymi " zamkami", ale mnie dotąd urzeka w nim układ pomieszczeń - oddzielna kuchnia - tym bardziej, że teraz w bloku mamy otwartą i już takiej nie chcemy:), duuuża łazienka na górze i pokoje dla dzieci, w ogóle całość jest ok. Pewnie brakować tylko będzie drugiego garażu - zwłaszcza, że budujemy się pod miastem i przydałby się drugi samochód, ale nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwiadowca 24.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Czy możecie wstawić zdjęcia budynku? Garderobę powiększyliśmy kosztem gabinetu- odrobinę przesunęliśmy ścianę, by zmieściła się szafa na okrycia wierzchnie. Zresztą, obserwuję u znajomych - taki większy przedsionek naprawdę się przydaje. nie wspomnę już o momentach, kiedy przychodzą goście... Co do kuchni, wydaje mi się, że pomysł zrobienia drzwi balkonowych właśnie tu, nie - w salonie jest dobry, zwłaszcza,ze w kuchni będzie terakota lub gres, a w salonie parkiet, poza tym - wynoszenie jedzonka na taras tez przez kuchnię jest lepszy, no i dzieci, które latem będą biegać w tę i z powrotem... Co do reszty, właściwie skończyliśmy stan surowy. Okna już też są, ale póki co w sklepowym magazynie - chcemy wstawić dopiero wiosną. Dom z zewnatrz prezentuje się ok, choć wiadomo - jest b., b. prosty i "zwykły" w porównaniu z niektórymi " zamkami", ale mnie dotąd urzeka w nim układ pomieszczeń - oddzielna kuchnia - tym bardziej, że teraz w bloku mamy otwartą i już takiej nie chcemy:), duuuża łazienka na górze i pokoje dla dzieci, w ogóle całość jest ok. Pewnie brakować tylko będzie drugiego garażu - zwłaszcza, że budujemy się pod miastem i przydałby się drugi samochód, ale nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza1277 24.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Co do okien,to chyba już mówiłam - w każdym pomieszczeniu są to duże okna, chyba żadno nie ma standardowego wymiaru - są na pewno wieksze. ale to już indywidualna sprawa czy chcecie je np. zmniejszyć. My zostawiliśmy taką wysokość ścian jak w projekcie - to też jest wyżej, niż standard,ale przestronniej, znaczy - ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts