Duluni 14.11.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Trochę z kronikarskiego obowiązku (myślę, że na dziennik już się nie zdecyduję) fotka ilustrująca stan obecny. W środku instalacje i tynki - ale nie nadaje się to do fotografowania (przypomina bunkier). http://lh4.ggpht.com/_zP_qxzgzrC8/Sv7-J2eCcmI/AAAAAAAABJM/3r9YB-q_2Ow/s640/DSC00189.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioWroBrzezina 28.12.2009 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam! Dopiero niedawno trafilem na forum muratora, wlasnie dlatego ze chcialem poczytac cos na temat lk535. Jestem bardzo wdzieczny wszystkim za zamieszczanie podpowiedzi, ocen, opisów i zdjęć tego domku. Od roku szukam projektu i przyznaje ze zawsze wracam do LK535. Forum muratora utwierdza mnie jeszcze bardziej w wyborze tego domu ... a dlaczego mój wybór padł na ten dom?... waska działka, dom z garażem w bryle, dom niewielki, dom który można budować etapami (tzn zamieszkac na poczatku na parterze), zamknięta kuchnia, pralnia, wygodna i duza łazienka na piętrze, bardzo proste i dobre rozmieszczenie pomieszczeń, ... na koniec koszty, po przemyśleniu wydaje mi się że dom jest prosty i będzie tani w budowie w porównaniu z innymi tej samej wielkości (jednak tutaj prosiłbym koleżanki i kolegów forumowiczów o utwierdzenie mnie w tym przekonaniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioWroBrzezina 28.12.2009 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Odnośnie zmian w tym domu to bardzo mi się podobają drzwi na taras z kuchni. Nie nosi się brudu do pokoju gościnnego, gdzie zazwyczaj jest parkiet ... droga przy wynoszeniu jedzenia z kuchni na taras jest łatwiejsza. Jak myślicie, o ile obniżą się koszty budowy gdy zrezygnuję z lukarny, czy to istotny koszt?Czy można w tym projekcie zrezygnować z komina do kominka, bo wiem że czasami taki komin jest wykorzystywany do czego innego.Jeszcze jedno, proszę bardzo o podanie rozmiarów garażu (szerokość, długość) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 31.01.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Witam ! U nas robi się łazienka http://lh4.ggpht.com/_zP_qxzgzrC8/S2SRm8BIjPI/AAAAAAAABXI/irvhoGd6Pr8/s640/Stycze%C5%84%202010%20006.jpg a tu rzut oka na salony http://lh3.ggpht.com/_zP_qxzgzrC8/S2SR-2AjmsI/AAAAAAAABXY/jOTwvZpXFwM/s640/Stycze%C5%84%202010%20015.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza1277 20.02.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam! dawno tu nie byłam!u nas chwilowo przerwa w działaniach budowlanych Ktoś z Was pytał o lukarnę - my ją zlikwidowaliśmy ze względu na koszty i ewentualne problemy - ile obniżyły się koszty, nie wiem. Tak jak wspominałam, poza tym niewiele zmian- drzwi balkonowe w kuchni, a w salonie tylko okna, odrobię większy wiatrołap - kosztem "gabinetu", w miejscu przeznaczonym na pralnię - garderoba, a w tym małym pomieszczeniu za łazienką na górze - pralnia. Jestem z tych zmian bardzo happy!!! zwłaszcza tej pralni - chyba nie może być lepszego miejsca niż za łazienką Projekt nadal mi się podoba. Jak będzie coś widać, dodam zdjęcia. PS jesteśmy na etapie po tynkach, jest już część sufitów podwieszanych, szukamy płytek, itp. Pozdrawiam wszystkich od LK&535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alesx 21.02.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam, też zrobiliśmy pralnie za łazienką i tez uważam to za bardzo dobry pomysł Ja dziś jestem po pierwszej nocy w nowym domu - na razie łózko - prowizorka budowlana, ale za to dolna łazienka już prawie w całości gotowa, do tego jest ciepła woda i prawie skończona podłoga w salonie. Tylko ten szok: za dużo, za jasno i za cicho - do domu będziemy się przeprowadzać z kawalerki w bloku, więc szok jest uzasadniony:) Jak ktoś jeszcze nie zaczął budowy polecam poszerzyć (nie do końca wiem jak) schody, my mamy schody niezakręcane tylko półpiętrem i już kilka osób zwróciło uwagę, że są trochę za wąskie, do tego polecam również podnieść dom o jeden pustak (budowaliśmy z porothermu) do góry - koszt jest względnie niewielki a zyskuje się dużo przestrzeni i łatwiej zagospodarować takie skosy. pozdr., Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 09.09.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 (edytowane) Szkoda, że watek zupełnie podupadł. My już mieszkamy a dom obecnie prezentuje się tak: Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 24 Października 2011 przez Duluni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awysoki 30.01.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Czy KTOŚ buduje/wybudował wg projektu LK&535 okolice Siedlec +/- 100-150 km?? Prosze o kontakt. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duluni 28.06.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Jest coraz przyjemniej... Edytowane 25 Listopada 2011 przez Duluni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts