Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LK&535 pracownia LKPROJEKT

Recommended Posts

Proszę do mnie napisać [email protected]

Co do okien,to chyba już mówiłam - w każdym pomieszczeniu są to duże okna, chyba żadno nie ma standardowego wymiaru - są na pewno wieksze. ale to już indywidualna sprawa czy chcecie je np. zmniejszyć. My zostawiliśmy taką wysokość ścian jak w projekcie - to też jest wyżej, niż standard,ale przestronniej, znaczy - ładniej :D

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dla nas LK był wybawieniem ze względu na wąską działkę i chęć ograniczenia hałasu od drogi (ściana bez okien). Zamknięta kuchnia też nie była bez znaczenia - obecnie mamy kuchnię baardzo otwartą na "salon" i już wiem, że nigdy więcej. Cóz mamy nadzieję, ze ruszymy z budową i będziemy mogli powiedzieć coś więcej...

Witam!!! My równiez wybraliśmy projekt ze względu na wąską działkę a pozatym od strony sąsiada mamy wysoki betonowy mur więc głupio by było mieć okna wychodzące na ten mur. Co do okien to raczej zdecydujemy się na okna bez szprosów (kłopotliwe przy myciu) podobają mi się okna dwustronny orzech, natomiast elewacją jeszcze nie zaprzątam sobie głowy bo znając życie do tego czasu zmienię zdanie 10 razy.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam!!!

Jak tam Wasze zmagania budowlane, czy już coś zaczeliście działać na budowie. My póki co mamy wytyczony budyneczek i powoli zaczeliśmy pierwsze wykopy ,tylko pogoda cały czas płata nam figle. Mam nadzieję, że to już ostatnie deszczowe dni i zacznie nam słonko przyświecać. Pozdrawiam[/i]

• 2 months później...

Witam!!!

U nas od poniedziałku mury pną się do góry, jak tak dalej pójdzie to do końca tygodnia zakończymy murowanie i od poniedziałku zaczynamy prace nad stropem, byle tak dalej mam nadzieję tylko że pogoda nam dopisze. W trakcie prac wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie tzn w kuchni zamiast okna będą drzwi tarasowe natomiast zamiast dwóch mniejszych okien będzie jedno duże. W wolnej chwili postaram się zamieścić zdjęcia z placu boju.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

u nas doszliśmy do poziomu stropu:

http://lh6.ggpht.com/_ZkUMlzEgUIU/Sjzp-y4m54I/AAAAAAAACF4/5sfahVQPNgk/s512/P6171582.JPG

co do zmian, to zgodnie z tym, co pisalam powyżej:

wydłużylismy dom o jeden metr, zrobiliśmy salon w kształcie litery L, a drzwi od kuchni - duże rozsuwane, równoległe do tarasu, dziurę na akwarium pomiędzy salonem i kuchnią - i w sumie to wszystko:)

• 1 month później...
  • 1 month później...
Witam. Trochę póżno tu zajrzałam, ale cóż, może ktoś jeszcze coś podpowie lub my coś pomożemy. JUż postawiliśmy dom wg tego projektu z małymi zmianami. Tzn nie ingerowaliśmy wbryłe domu z zewnątrz. Wychodzimy z założenia. że teraz widzę jak będzie wyglądał mój dom a jak coś zmienię to wyjdzie kicha. W kuchni zrobiliśmy wyjście na taras w salonie na dole wykusz z trzema oknami, przy czym to największe będzie stałką-nieotwierane. Przejście między kuchnią a salonem zrobimy bez drzwi przesuwnych. Trochę przesuwamy ścianę między kuchnią a salonem na korzyść kuchni, żeby w kuchni na tej ścianie zamontować szafki i postawić lodówkę. A tak jak zaglądamy na budowę to coraz bardziej podoba nam się prostota, funkcjonalność domu. Mam nadzieję, żę kolorystyką i ogrodem dopełnimy całości. Pozdrawiam z centralnej Polski,