Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do MILA w okolicach Poznania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

INEZ2007, AAJ2004,damimax dzięki!

Okolica nam też się bardzo podoba, i oby jak najdłużej pozostała dziewicza, bo się miejscowość rozbudowuje na potęgę.

Do Poznania (trasa na Gniezno) 17km,najbliższa stacja PKP 1km. Gdy nie ma korków, samochodem do Poznania w 10min.

damimax namiar wysyłam na PW

co do tych sosenek (...),pojedyncza sosenka powinna cieszyć się bujną czupryną nie tylko na czubku :)

pozdrawiam

Dzięki za radę - zastanowimy się jednak nad tymi sosenkami. Najwyżej będziemy mieszkać w lesie.

Amtla dzięki! Nam aż tak bardzo się nie spieszy i mam tylko nadzieję, że wszystko jest robione dobrze w tym " pośpiechu".

• 2 weeks później...
fantastyczna lokalizacja przy lesie... moje marzenie ;-) niestety ja do lasu mam daleko :(

Nazgi - dzięki. Skoro do lasu za daleko, trzeba posadzić swój :wink: Ja jestem w szoku jak szybko mogą zwykłe sosny rosnąć. Dla porównania

widok luty 2007

http://img48.imageshack.us/img48/9032/img3864vw8.jpg

czerwiec 2008

http://img48.imageshack.us/img48/7392/img9149ex4.jpg

Przeczytałam Wasz dziennik i jestem w szoku jak wszystko szybko i sprawnei Wam idzie;) Domek śliczny...czasami załuje ze nie zdecydowałam sie na parterówke(ale po 20 latach w bloku chciałam miec schody w domu:):) ) Co do lasu...my tez w samym srodku lasu sie budujemy ale zamiast sosenek mamy brzozy:):)

Pozdrawiam!

Bede sledzic i spisywac wazne rzeczy dor zakupów bo jestescie o krok o przodu:)

Przeczytałam Wasz dziennik i jestem w szoku jak wszystko szybko i sprawnei Wam idzie;) Domek śliczny...czasami załuje ze nie zdecydowałam sie na parterówke(ale po 20 latach w bloku chciałam miec schody w domu:):) ) Co do lasu...my tez w samym srodku lasu sie budujemy ale zamiast sosenek mamy brzozy:):)

Pozdrawiam!

Miło słyszeć :D dzięki! Co do parterówki, to już nawet nie pamiętam dlaczego, gdyż mieszkając na 10 piętrze i tak schodów nie używamy :wink: Mam nadzieję, że nie będzie nam brakować możliwości zobaczenia panoramy najbliższej okolicy.

A przypomniałem sobie, że czytałem Twój dziennik jakiś czas temu bo bardzo podobała mi się lokalizacja - tylko potem gdzieś mi zniknął z horyzontu. Właśnie wyczytałem, że jednak planujecie wyciąć te brzozy. Czy trzeba za pozwolenie coś zapłacić?

Oglądałam też Twoje dachówki na żywca - są śliczne :D

really??? super i dzięki!

mamy tylko jedną wątpliwość: widzieliśmy jeden dach w tej dachówce, który wyglądał beznadziejnie bo była zbyt duża różnica odcieni - był taki łaciaty:(((

mam nadzieje że nasza dachówka będzie lepsza :-?

Pozdrawiam!

Miło słyszeć :D dzięki! Co do parterówki, to już nawet nie pamiętam dlaczego, gdyż mieszkając na 10 piętrze i tak schodów nie używamy :wink: Mam nadzieję, że nie będzie nam brakować możliwości zobaczenia panoramy najbliższej okolicy.

A przypomniałem sobie, że czytałem Twój dziennik jakiś czas temu bo bardzo podobała mi się lokalizacja - tylko potem gdzieś mi zniknął z horyzontu. Właśnie wyczytałem, że jednak planujecie wyciąć te brzozy. Czy trzeba za pozwolenie coś zapłacić?

Ja zapłacilam 100zl leśniczemu za wypiske drzew do wniosku i dogadalam sie ze wyciete drzewa zabierze sobie. dzisiaj bylam na wizji lokalnej drzew z jakims urzedasem , spisał protokół i teraz czekam na zgode.

Fakt. Ta łaciatość jest widoczna. Na forum, kilka osób też o tym pisało...

A kilka pisało, że NIE :roll:

Wszystko się zgadza. Pierwszy dach, który widzieliśmy (skierował nas tam własciciel pierwszej hurtowni) wygladal idealnie. Nie można było zauważyć różnicy w odcieniach.

Inny miał drobne róznice i wyglądalo to Ok bo dachówka nie tworzyła jednolitych połaci o różnych odcieniach tylko, jak opisała to moja żona, "tak się mieniła".

Był jednak jeden przykład po którym mieliśmy poważne wątpliwości. Sądzę, że na czas montowania dachówki będziemy koczować na działce i patrzeć na ręce dekarzom :wink: :wink: :wink:

na stronie http://www.abito.pl znalazłem takie zdjęcia:

http://img95.imageshack.us/img95/4325/img56636bz7.jpg

http://img229.imageshack.us/img229/483/img56659pz4.jpg

Ja zapłacilam 100zl leśniczemu za wypiske drzew do wniosku i dogadalam sie ze wyciete drzewa zabierze sobie. dzisiaj bylam na wizji lokalnej drzew z jakims urzedasem , spisał protokół i teraz czekam na zgode.

Myślałem, że koszty są znacznie większe. Ja się zastanawiam, czy kiedy te moje sosenki podrosną to też będę musiał się pytać o zgodę, żeby je wyciąć a może jeszcze płacić?