Lesheck 11.06.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam i zapraszam do wpisywania komentarzy do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 12.06.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Piękna okolica Życzę powodzenia i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 13.06.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Okolica naprawdę przeurocza. Wydaje się, ze wrecz dziewicza, żadnych domów nad jeziorkiem nie widać. Cisza i spokój... A daleko macie do Poznania? Jakaś komunikacja autobusowa tam jest? pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 13.06.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Przepiękna okolica!! Trzymam kciuki za szybkie i bezstresowe postępy budowy! Czy mogę prosić o namiary na kierownika budowy? Bardzo bym potrzebowała wsparcia kogoś takiego w moich działaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 13.06.2008 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 INEZ2007, AAJ2004,damimax dzięki! Okolica nam też się bardzo podoba, i oby jak najdłużej pozostała dziewicza, bo się miejscowość rozbudowuje na potęgę. Do Poznania (trasa na Gniezno) 17km,najbliższa stacja PKP 1km. Gdy nie ma korków, samochodem do Poznania w 10min. damimax namiar wysyłam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 14.06.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 co do tych sosenek to nie wyłysieją jeśli nie będą rosły zbyt ciasno obok siebie. Po prostu one tracą igły tam gdzie mają za mało światła. W lesie sosny są rzeczywiścxie łyse, ale pojedyncza sosenka powinna cieszyć się bujną czupryną nie tylko na czubku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 14.06.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Lesheck, Fajny projekt, śliczna okolica, dobre ceny i niezłe tempo Gratuluję postępów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 14.06.2008 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 co do tych sosenek (...),pojedyncza sosenka powinna cieszyć się bujną czupryną nie tylko na czubku pozdrawiam Dzięki za radę - zastanowimy się jednak nad tymi sosenkami. Najwyżej będziemy mieszkać w lesie. Amtla dzięki! Nam aż tak bardzo się nie spieszy i mam tylko nadzieję, że wszystko jest robione dobrze w tym " pośpiechu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 22.06.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 fantastyczna lokalizacja przy lesie... moje marzenie niestety ja do lasu mam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 23.06.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 fantastyczna lokalizacja przy lesie... moje marzenie niestety ja do lasu mam daleko Nazgi - dzięki. Skoro do lasu za daleko, trzeba posadzić swój Ja jestem w szoku jak szybko mogą zwykłe sosny rosnąć. Dla porównania widok luty 2007 http://img48.imageshack.us/img48/9032/img3864vw8.jpg czerwiec 2008 http://img48.imageshack.us/img48/7392/img9149ex4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 24.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Przeczytałam Wasz dziennik i jestem w szoku jak wszystko szybko i sprawnei Wam idzie;) Domek śliczny...czasami załuje ze nie zdecydowałam sie na parterówke(ale po 20 latach w bloku chciałam miec schody w domu:) ) Co do lasu...my tez w samym srodku lasu sie budujemy ale zamiast sosenek mamy brzozy:) Pozdrawiam! Bede sledzic i spisywac wazne rzeczy dor zakupów bo jestescie o krok o przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 24.06.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Przeczytałam Wasz dziennik i jestem w szoku jak wszystko szybko i sprawnei Wam idzie;) Domek śliczny...czasami załuje ze nie zdecydowałam sie na parterówke(ale po 20 latach w bloku chciałam miec schody w domu:) ) Co do lasu...my tez w samym srodku lasu sie budujemy ale zamiast sosenek mamy brzozy:) Pozdrawiam! Bede sledzic i spisywac wazne rzeczy dor zakupów bo jestescie o krok o przodu:) Miło słyszeć dzięki! Co do parterówki, to już nawet nie pamiętam dlaczego, gdyż mieszkając na 10 piętrze i tak schodów nie używamy Mam nadzieję, że nie będzie nam brakować możliwości zobaczenia panoramy najbliższej okolicy. A przypomniałem sobie, że czytałem Twój dziennik jakiś czas temu bo bardzo podobała mi się lokalizacja - tylko potem gdzieś mi zniknął z horyzontu. Właśnie wyczytałem, że jednak planujecie wyciąć te brzozy. Czy trzeba za pozwolenie coś zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.06.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Oglądałam też Twoje dachówki na żywca - są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 24.06.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Oglądałam też Twoje dachówki na żywca - są śliczne really??? super i dzięki! mamy tylko jedną wątpliwość: widzieliśmy jeden dach w tej dachówce, który wyglądał beznadziejnie bo była zbyt duża różnica odcieni - był taki łaciaty:((( mam nadzieje że nasza dachówka będzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.06.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Fakt. Ta łaciatość jest widoczna. Na forum, kilka osób też o tym pisało... A kilka pisało, że NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 25.06.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Przeczytałam Wasz dziennik i jestem w szoku jak wszystko szybko i sprawnei Wam idzie;) Domek śliczny...czasami załuje ze nie zdecydowałam sie na parterówke(ale po 20 latach w bloku chciałam miec schody w domu:) ) Co do lasu...my tez w samym srodku lasu sie budujemy ale zamiast sosenek mamy brzozy:) Pozdrawiam! Bede sledzic i spisywac wazne rzeczy dor zakupów bo jestescie o krok o przodu:) Miło słyszeć dzięki! Co do parterówki, to już nawet nie pamiętam dlaczego, gdyż mieszkając na 10 piętrze i tak schodów nie używamy Mam nadzieję, że nie będzie nam brakować możliwości zobaczenia panoramy najbliższej okolicy. A przypomniałem sobie, że czytałem Twój dziennik jakiś czas temu bo bardzo podobała mi się lokalizacja - tylko potem gdzieś mi zniknął z horyzontu. Właśnie wyczytałem, że jednak planujecie wyciąć te brzozy. Czy trzeba za pozwolenie coś zapłacić? Ja zapłacilam 100zl leśniczemu za wypiske drzew do wniosku i dogadalam sie ze wyciete drzewa zabierze sobie. dzisiaj bylam na wizji lokalnej drzew z jakims urzedasem , spisał protokół i teraz czekam na zgode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 25.06.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Fakt. Ta łaciatość jest widoczna. Na forum, kilka osób też o tym pisało... A kilka pisało, że NIE Wszystko się zgadza. Pierwszy dach, który widzieliśmy (skierował nas tam własciciel pierwszej hurtowni) wygladal idealnie. Nie można było zauważyć różnicy w odcieniach. Inny miał drobne róznice i wyglądalo to Ok bo dachówka nie tworzyła jednolitych połaci o różnych odcieniach tylko, jak opisała to moja żona, "tak się mieniła". Był jednak jeden przykład po którym mieliśmy poważne wątpliwości. Sądzę, że na czas montowania dachówki będziemy koczować na działce i patrzeć na ręce dekarzom na stronie http://www.abito.pl znalazłem takie zdjęcia: http://img95.imageshack.us/img95/4325/img56636bz7.jpg http://img229.imageshack.us/img229/483/img56659pz4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 25.06.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ja zapłacilam 100zl leśniczemu za wypiske drzew do wniosku i dogadalam sie ze wyciete drzewa zabierze sobie. dzisiaj bylam na wizji lokalnej drzew z jakims urzedasem , spisał protokół i teraz czekam na zgode. Myślałem, że koszty są znacznie większe. Ja się zastanawiam, czy kiedy te moje sosenki podrosną to też będę musiał się pytać o zgodę, żeby je wyciąć a może jeszcze płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 25.06.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Teoretycznie powinienes oczywiscie jesli drzewka maja wiecej niz 5 lat i srednice wieksza niz 25cm:) Bo jesli nie to tnij bez jakiejkolwiek zgody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 25.06.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Zerknij jeszcze tutaj: http://forum.muratordom.pl/co-sadzicie-o-dachowkach-koramic-l15-e32,t132405.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts