Lesheck 25.06.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Zerknij jeszcze tutaj: http://forum.muratordom.pl/co-sadzicie-o-dachowkach-koramic-l15-e32,t132405.htm Mogę powiedzieć, że temat E32 przejrzałem bardzo dogłębnie;) więc tu też już byłem. Wygooglałem wiele tematów z ostatnich lat na temat dachówek von mullera / koramica i tak jak z każdym innym tematem: 50 opinii za 50 opinii przeciw. Nasze dachówki stoją już na placu w hurtowni - na tyle ile było to możliwe próbowaliśmy podejrzeć czy są w tym samym odcieniu. Wszystko wydaje się być OK ale niestety bez rozpakowywania palety nie widać zbyt dobrze. Okaże się w połowie lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 25.06.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Teoretycznie powinienes oczywiscie jesli drzewka maja wiecej niz 5 lat i srednice wieksza niz 25cm:) Bo jesli nie to tnij bez jakiejkolwiek zgody:) To w takim razie problem z głowy - moje mają maks roczek i do 25cm jeszcze im brakuje. Ktoś mnie straszył, że liczy się wysokość: jeśli ma powyżej 1,50m to trzeba pytać się o zgodę. A juz całkiem sporo takich powyżej 1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.06.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Lesheck, Czy poza etną, próbowaliście dobrać do swojej dachówki jeszcze inny klinkier na żywo? Pytam, bo na dzień dzisiejszy pójdę w Wasze ślady z dachówką - chyba, że dostanę większy rabat na Robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 27.06.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Lesheck, Czy poza etną, próbowaliście dobrać do swojej dachówki jeszcze inny klinkier na żywo? Pytam, bo na dzień dzisiejszy pójdę w Wasze ślady z dachówką - chyba, że dostanę większy rabat na Robena gratuluję wyboru:wink: A jakiego robena rozważasz? Co do klinkieru, najkorzystniej wg nas wyglądała etna - pytanie tylko czy pasuje do dachówki - Z CRH był jeszcze rubin - ale wyglądał jak gdyby kolor na nim ze starości przyblakł; chcieliśmy jeszcze zobaczyć cherry - ma taki odcień jak etna ale jest jednolita bez przebarwień. Niestety tylko na zamówienie i cena też mało zachęcająca. Najlepiej zobaczyć klinkier na większej powierzchni. Początkowo, chcieliśmy wybrać właśnie rubin bo na wystawie przed hurtownią, gdzie było jakieś 5/6 sztuk wyglądał Ok. Ale gdy zobaczyliśmy słup wykonany z tej cegły to Całkiem nieźle wyglądały też cegły wienerberga kosmo http://img129.imageshack.us/img129/1239/1080545462466xa9.jpg i astro http://img139.imageshack.us/img139/6908/12021373685660mx8.jpg ale na żywo jednak etna jest the best . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.06.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Dla mnie najważniejsze sa doznania wzrokowe na żywo. Monitor przekłamuje, katalogi dodają urody Dlatego ten klinkier właśnie obejrzeć trzeba nie tylko na pojedynczych egzemparzach. Z Robena rozważam średzką falistą miedziana lub kasztanową angobe oczywiście. Chyba Fleming, ale to już mi się kręci... Coś dobrego albo złego o nich słyszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 27.06.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Co do Robena - nic złego nie słyszałem: teściowie założyli w zeszłym roku jesienny liść robena i nie było najmniejszych problemów: dachówka równa, wygląda bardzo ładnie IMHO. Oczywiście też rozważaliśmy kasztan robena (miedź jest dla nas zbyt jasna), ale muszę przyznać, że w porównaniu do E32 kolor wydaje się trochę "sztuczny". - chociaż na dachu prezentuje się całkiem ciekawie. Co do wycen, Roben miał sporo tańsze dodatki np. gąsior robena = 15,7zł brutto, a gąsior E32 27zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.06.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A oglądałeś klinkier Muhra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 27.06.2008 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Nie dopiero teraz znalazłem sobie na stronie. A konkretnie jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Na stronie, to ja dostaję oczopląsu Widać jedynie kilka podobnych odcieni...Ładne są Koniecznie muszę w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 27.06.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Dla mnie lepiej byłoby, żebym już za dużo nie oglądał (jeśli chodzi o klinkier) bo już zdążyłem kupić całą paletę Etny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.06.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 27.06.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 No problem Sądzę, że dalsze wybory będą znacznie trudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.06.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Lesheck, ależ się ucieszyłam, gdy dzisiaj odkryłam Twój dziennik !!! Wreszcie ktoś buduje Milę. Chociaż wybrałam inny projekt i jestem w trakcie jego realizacji, nadal pamiętam o Mili czy Z23, Z24... Działkę masz przecudną. Jeśli nadal nie wiesz co robić z sosnami, wykopuj z bryłą ziemi i sprzedawaj. Ze dwie możesz mi podesłać . Poza tym tempo macie niezłe, domek rośnie w oczach. Dachówka bardzo ładna i zgodna z WZ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 28.06.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 TomKa Witam serdecznie! Pamiętam dyskusje na temat wyboru projektów, czytam Twój dziennik i widzę, że Tobie WZ też trochę namieszały w planach. Poza tym tempo macie niezłe, domek rośnie w oczach Dzięki ale u Ciebie dopiero tempo! Podziwiam determinacje murarzy, żeby budować zimą. Jeśli nadal nie wiesz co robić z sosnami, wykopuj z bryłą ziemi i sprzedawaj. Ze dwie możesz mi podesłać. O tym nie pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 28.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Lesheck a zdradzisz gdzie rodzice kupowali takie piekne schody??? Bo zdjecie schodów to domyslam sie ze z domu rodziców było...chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 28.06.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Tak u rodziców U nas schodów nie będzie. Chociaż jak widzę takie jak u rodziców to też bym chciał Firma bardzo porządna, rodzice super zadowoleni. Cena też chyba całkiem przyzwoita jak na obecne standardy (ok15tyś). Mogę oczywiście zdobyć kontakt jeśli jesteś zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.06.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Bede wdzieczna za namiary na firme! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 29.06.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 namiar na firmę, która robiła schody rodzicom: Ratajczak065 5360141605 302 585 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boslak 29.06.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Moi Milimacie śliczną okolicę i bedziecie mieli piekny dom jestesmy z Mężem na tym samym mniej wiecej etapie budowy, górale zaczęli 4 tygodnie temu, ale juz w nadchodzącym zaczynają więźbę, trzymam za Was kciuki bo tak jak i my będziecie mieć drewniany strop, ja zawsze o tym marzyłam co do dachu też mieliśmy obowiązek zrobienia 35 stopniowego dachu ale przy parterówce jest to zupelna paranoja, w projekcie mamy na papierze 35, w rzeczywistości bedzie 27 , tak nam poradzil nasz architekt, pozostaje nam miec nadzieje, ze bedzie wszystko okpozdrawiam cieplo asia z Cieszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 29.06.2008 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam boslak!!! Wreszcie ktoś,kto robi drewniany strop i jeszcze ma takie idiotyczne WZ jak my;) Co do dachu, nie powiem, przemknęła mi taka myśl przez głowę, ale KB trochę mnie przestraszył bo miał inspekcje nadzoru kilka dni temu i wszystko skrzętnie sprawdzali. W każdym razie będę bacznie przyglądał się naszej Mili, i jeśli zacznie z niej wychodzić jakieś potworek z tym dachem, no nie wiem czy nie zrobię tak jak Wy;) Powiedz jeszcze jak robicie z tym stropem? Belki a co na to? I jak ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts