brachol 11.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witamdach mam odeskowany i teraz przyszla porana pape jako ze dachowki na dachu pojawia sie gdzies za co najmniej 2 lata tak sie zastanawiam jak przybic pape czy pionowo czy poziomo? na dachach pokrytych tylko papa widzialem oda sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Powiem tylko tyle, że ja mam położoną pionowo, oczywiście na zakład. Mój dekarz twierdził, że tylko tak, bo nie następuje takie "marszczenie" papy jak w przypadku położonej poziomo. Ale u mnie dachówka szła od razu, więc jakby obojętne ... No i pewno trzeba poczekać na dekarzy z forum, oni się Ci fachowo wypowiedzą pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 11.06.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Tylko poziomo, ponowo be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 11.06.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ja tez mam pionowo, oczywisce z zakladem i na to poszly kontrlaty. Blachodachowka kladziona byla po ok. 2 latach , zadnych zmarszczek nie bylo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.06.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 to wszystko zależy od nachylenia połacimałe - poziomo, większe - można pionowo chyba jest jakiś tam kąt graniczny, o ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.06.2008 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 to wszystko zależy od nachylenia połaci małe - poziomo, większe - można pionowo chyba jest jakiś tam kąt graniczny, o ile dobrze pamiętam kat nachylenia 45 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 12.06.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Zadziwiajace. Nigdy bym nie zgadl ze ktos moze zadac takie pytanie. I wy sie porywacie na budowanie. Niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.06.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Zadziwiajace. Nigdy bym nie zgadl ze ktos moze zadac takie pytanie. I wy sie porywacie na budowanie. Niezle. weź się wreszcie porządnie wykasztań bo widać, że parcie dotarło bardzo wysoko od dłuższego czasu nic porządnego nie popełniłeś, tak nie można, bardzo proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 12.06.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Zadziwiajace. Nigdy bym nie zgadl ze ktos moze zadac takie pytanie. I wy sie porywacie na budowanie. Niezle. weź się wreszcie porządnie wykasztań bo widać, że parcie dotarło bardzo wysoko od dłuższego czasu nic porządnego nie popełniłeś, tak nie można, bardzo proszę... Dobrze powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.06.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 gwoli ścisłości (i sprawiedliwości), jest jeden post Kolegi z dnia wczorajszego, który brzmi całkiem rozsądnie, co o tym sądzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 12.06.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Najlepiej pionowo a później poziomo, właśnie w tej kolejności, czyli dwie warstwy (jak ma być długo ) lub termozgrzewalna podkładowa jedna warstwa poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 14.06.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 chyba zrobie pionowo bo wydaje mi sie ze tak bedzi latwiej tylko jak przybijac pape? Rozumiem ze po krawedzi i na to zaklad i tam przykleic pape ale na polaci papy tez bic gwozdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 14.06.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 stosuj się do instrukcji prducenta papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 16.06.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 ktos ma jeszcze jakies uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 19.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Zamiast czytac nasze glupie komentarze, przejedz sie po wsiach i zobacz czy ludzie maja budynki pod papa kladziona pionowo. Chcesz przybic aby przybic, czy tez ma nie przeciekac przez lata (ale smolowanie jest konieczne)? ktos ma jeszcze jakies uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 19.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 ktos ma jeszcze jakies uwagi? http://www.e-dach.pl/instr_montazu.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 19.06.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Fajnie ze dopuszczaja pionowo pape. Dekarz polozy, wygodniej mu bedzie, a potem se idzie do domu. Nie zaryzykowalem i mam poziomo. Dom stal pod papa przez jesien i zime. Nie cieklo. Wiem co mam, ze nie wtopilem kasy. ktos ma jeszcze jakies uwagi? http://www.e-dach.pl/instr_montazu.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.06.2008 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 jak juz wiadomo jak mocowac to teraz sie zapytam czy taka papa bedzie dobra czy zastosowac inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.06.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 czytać umie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts