Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdecydowanie odradzam Indesit .Kupiłem 3 lata temu za 2000,00 zł a teraz się popsuła i musiałem naprawić i wydać 500,00 zł za naprawę :evil: Jak się zdecydujesz na jaką kolwiek lodówkę to wykup odrazu gwarancję na max do 5 lat naprawdę się opłaca wiem coś o tym :-?
Ja również mam złe doświadczenia z elektroluxem. Co prawda ma "już" 4 lata ale po roku wyłamał się uchwyt do otwierania drzwi, a dziś lodówka wygląda jakby była użytkowana co najmniej 20 lat- łuszczy się farba i drzwi rdzewieją!!! Poprzednia lodówka to był stary, poczciwy, 15-letni polar i pod koniec swojego żywota wyglądał o niebo lepiej. Też się zastanawiam nad lodówką do nowego domku.

u nas Indesit :roll:

niestety :roll:

ma 1,5 roku i najchętniej bym ją wywaliła - w nocy buczy tak że się spać nie da! przeszkadza nam dużo bardziej niż przejeżdzające obok naszego bloku pociągi czy nawet niż przelatujące nad nami samoloty :evil:

a może ma ktoś taką całkiem nowoczesną lodówkę taką co to i kostki lodu ma i wodę do picia chłodzi - taką " amerykańską" - mojemu mężowi marzy sie dystrybutor do wody więc jak zobaczyłam takie lodówki to może pójdę mu na kompromis :wink:
mi popekal w srodku electrolux :o

ja mam 8letniego elektroluxa (kosztował jakieś 4500) i ciągle wygląda i działa jak nowa - może dlatego, że wtedy był robiony w macierzystej fabryce a nie składany gdzie taniej

a może ma ktoś taką całkiem nowoczesną lodówkę taką co to i kostki lodu ma i wodę do picia chłodzi - taką " amerykańską" - mojemu mężowi marzy sie dystrybutor do wody więc jak zobaczyłam takie lodówki to może pójdę mu na kompromis :wink:

my taka mamy i bardzo sobie chwalimy. troche halasuje jak raz na dzien oproznia pojemnik z kostkami no i sam podajnik kostek dosc glosny ale poza tym super. ma tez barek i jest to bardzo uzyteczne - nie trzeba calej lodowki otwierac zeby wyjac chlodny sok - rewelacja. Poniewaz to daewoo to cenowo rowniez wyszlo fajnie nieco ponad 3000pln

ja mam polar co prawda ok.8 lat ale koszmar od 4 -5 lat kiedyś lekko szroniała a teraz na ścianach lód a z pod szuflad ciągle wyplywa woda i to wcale nie małojak otwieram lodówkę to wycieka (niby wszystko ok.nic nie jest zapchane,tem. dobrze ustawiona i dalej leci ) natomiast kuchenka i okap też tej firmy ok.6lat rdzewieją strasznie więc jak dla mnie nigdy więcej polaru za rzadne pieniądze nigdy więcej nie chcę nawet za darmo
  • 3 weeks później...
Ja mam Amikę od 2 lat i nic się z nia nie dzieje. Na wszelki wypadek wykupiłam przedłużenie gwarancji więc mogę być o nią o nią spokojna jeszcze 3 lata.

Z mojego doświadczenia Zanussi.Padła nieodwracalnie krótko po gwarancji.

Z doświadczenia znajomej: Samsung,spalił sie silnik w agregacie po kilku dniach użytkowania.Wymiana trwała kilka tygodni.

Przeprosiłem moją ruską i jadę na ruskiej (chyba są nieśmiertelne).

Aż boję się kupić nową. :wink:

Rodzice mają polar i bardzo sobie chwalą. Z kolei bratowa ma Sasunga i po 3 miesiącach poszły 2 agregaty! Fakt ze serwis gwarancyjny był ale czekać tydzień i mrożonki poszły na urlop... Ja ogólenie mam wrażenie że teraz sprzęty robi się na 2 lata... psują sie i klient musi kupić drugi. Sama mam Ardo i chodzi już 10 lat, jesli takie są jej wspólczesne wersje to polecam:)

my taka mamy i bardzo sobie chwalimy. troche halasuje jak raz na dzien oproznia pojemnik z kostkami no i sam podajnik kostek dosc glosny ale poza tym super. ma tez barek i jest to bardzo uzyteczne - nie trzeba calej lodowki otwierac zeby wyjac chlodny sok - rewelacja. Poniewaz to daewoo to cenowo rowniez wyszlo fajnie nieco ponad 3000pln

Garbus2, a jak z "głośnością" tej lodówki podczas normalnej pracy? Moja stoi jeszcze zapakowana bo dopiero jutro meble kuchenne do mnie przyjeżdżają. Kupiłam ją ze względu na dobrą cenę, fajny wygląd i 3-letnią gwarancję (a założyłam sobie dawno że lodówka w domu będzie z barkiem na zimny... sok ;) i kostkarką - taki mały luksus, zresztą jeden z niewielu w domku :wink:

Zdecydowanie nie polecam INDESIT beznadzieja , głośna , źle chłodzi , robi się grzyb przy magnesach , lodówka ma 5 lat i po przeprowadzce do nowego domku poprostu ją wyrzucę , bo wstyd dać komuś
  • 2 weeks później...
Moja ma 9 lat i jest - odpukać - ok. Bardzo ją lubię mimo okresowego ? hałasowania. A teraz po remoncie kuchni ustawili mi ją we innym miejscu panowie monterzy i...jaka cisza. W ogóle jej nie słyszę. Czyli nie była dobrze wypoziomowana. Ale dla mnie problemem w lodówkach są bardzo delikatne szuflady w zamrażalniku. Dość szybko mi popękały (Whirpool). A jak jest w boschach, electroluxach?