Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niemiłe doświadczenia z lodówką ( jeśli macie)

duduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja również mam złe doświadczenia z elektroluxem. Co prawda ma "już" 4 lata ale po roku wyłamał się uchwyt do otwierania drzwi, a dziś lodówka wygląda jakby była użytkowana co najmniej 20 lat- łuszczy się farba i drzwi rdzewieją!!! Poprzednia lodówka to był stary, poczciwy, 15-letni polar i pod koniec swojego żywota wyglądał o niebo lepiej. Też się zastanawiam nad lodówką do nowego domku.

a może ma ktoś taką całkiem nowoczesną lodówkę taką co to i kostki lodu ma i wodę do picia chłodzi - taką " amerykańską" - mojemu mężowi marzy sie dystrybutor do wody więc jak zobaczyłam takie lodówki to może pójdę mu na kompromis :wink:

my taka mamy i bardzo sobie chwalimy. troche halasuje jak raz na dzien oproznia pojemnik z kostkami no i sam podajnik kostek dosc glosny ale poza tym super. ma tez barek i jest to bardzo uzyteczne - nie trzeba calej lodowki otwierac zeby wyjac chlodny sok - rewelacja. Poniewaz to daewoo to cenowo rowniez wyszlo fajnie nieco ponad 3000pln

ja mam polar co prawda ok.8 lat ale koszmar od 4 -5 lat kiedyś lekko szroniała a teraz na ścianach lód a z pod szuflad ciągle wyplywa woda i to wcale nie małojak otwieram lodówkę to wycieka (niby wszystko ok.nic nie jest zapchane,tem. dobrze ustawiona i dalej leci ) natomiast kuchenka i okap też tej firmy ok.6lat rdzewieją strasznie więc jak dla mnie nigdy więcej polaru za rzadne pieniądze nigdy więcej nie chcę nawet za darmo

• 3 weeks później...

Z mojego doświadczenia Zanussi.Padła nieodwracalnie krótko po gwarancji.

Z doświadczenia znajomej: Samsung,spalił sie silnik w agregacie po kilku dniach użytkowania.Wymiana trwała kilka tygodni.

Przeprosiłem moją ruską i jadę na ruskiej (chyba są nieśmiertelne).

Aż boję się kupić nową. :wink:

Rodzice mają polar i bardzo sobie chwalą. Z kolei bratowa ma Sasunga i po 3 miesiącach poszły 2 agregaty! Fakt ze serwis gwarancyjny był ale czekać tydzień i mrożonki poszły na urlop... Ja ogólenie mam wrażenie że teraz sprzęty robi się na 2 lata... psują sie i klient musi kupić drugi. Sama mam Ardo i chodzi już 10 lat, jesli takie są jej wspólczesne wersje to polecam:)

a może ma ktoś taką całkiem nowoczesną lodówkę taką co to i kostki lodu ma i wodę do picia chłodzi - taką " amerykańską" - mojemu mężowi marzy sie dystrybutor do wody więc jak zobaczyłam takie lodówki to może pójdę mu na kompromis :wink:

my taka mamy i bardzo sobie chwalimy. troche halasuje jak raz na dzien oproznia pojemnik z kostkami no i sam podajnik kostek dosc glosny ale poza tym super. ma tez barek i jest to bardzo uzyteczne - nie trzeba calej lodowki otwierac zeby wyjac chlodny sok - rewelacja. Poniewaz to daewoo to cenowo rowniez wyszlo fajnie nieco ponad 3000pln

Garbus2, a jak z "głośnością" tej lodówki podczas normalnej pracy? Moja stoi jeszcze zapakowana bo dopiero jutro meble kuchenne do mnie przyjeżdżają. Kupiłam ją ze względu na dobrą cenę, fajny wygląd i 3-letnią gwarancję (a założyłam sobie dawno że lodówka w domu będzie z barkiem na zimny... sok ;) i kostkarką - taki mały luksus, zresztą jeden z niewielu w domku :wink:

• 2 weeks później...
Moja ma 9 lat i jest - odpukać - ok. Bardzo ją lubię mimo okresowego ? hałasowania. A teraz po remoncie kuchni ustawili mi ją we innym miejscu panowie monterzy i...jaka cisza. W ogóle jej nie słyszę. Czyli nie była dobrze wypoziomowana. Ale dla mnie problemem w lodówkach są bardzo delikatne szuflady w zamrażalniku. Dość szybko mi popękały (Whirpool). A jak jest w boschach, electroluxach?