Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niemiłe doświadczenia z lodówką ( jeśli macie)

duduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

W poprzednim mieszkaniu miałam Bosch - super można polecać, działała wiele lat i bez żadnej usterki i z tego co wiem od obecnych lokatorów to działa dalej

słyszałam też wiele dobrego o whirlpool

a polar to marka whirlpool, więc też dobra

i jeszcze electrolux - ma moja mama, sprawuje się bez zarzutów

teraz mam Candy i nie jestem z niej zadowolona - za głośna, burczy, piszczy, zastanawiam się kiedy całe melodie zacznie wygrywać

co prawda już nie raz słyszałam, że te dźwięki to efekt normalnej pracy (płyn chłodzący) - więc to nie żadna usterka, ale to po prostu drażni

racją jest to, żeby zwrócić uwagę na kolor - ja ma teraz inox i trudno ją utrzymać w czystości - widać każdy palec

co prawda są lodówki z powłokami anti-finger ale jeszcze nie sprawdzałam czy to nie jest jedynie chwyt marketingowy :lol:

Iwona

• 1 month później...

Ja mam Ariston MBAA-ogólnie jestem zadowolona.

Ale niestety co jakiś czas dziwnie "pyka"( 2-3 na cykl). Zaraz po zakupie pytałam sie w serwisie co to może odznaczać, usłyszałam że nowa lodówka- elementy musza się dopasować. Po 2 latach nadal pyka !!

Nie polecam do otwartych kuchni.

Odradzam Amicę, niestety nie wiem jaki model, bo w mieszkaniu które kupiliśmy już była.

Tragedia. W ogóle nie ziębi, wszystko w niej pleśnieje. Wody więcej niż w zlewie.

Zamrażarka cała w śniegu.

Lodówka jest w miarę nowa. Mała, biała - tyle wiem.

Ja na pewno nigdy nie kupię.

W domu u mojej mamy została nasza lodówka - Electrolux i ją bardzo polecam. Super.

Bosch klasy A+, dawno nic mnie tak nie wkurzało jak ta maszyna. Chodzi jak ruski czołg tyle z siebie wydaje dziwnych głośnych dźwięków różnego rodzaju.

Jeśli chodzi o funkcjonalność to duzo rzeczy ma, świetnie chłodzi i generalnie byłoby pięknie, gdyby nie kultura jej pracy. Ogólnie nie polecam bo lodówka to nie pralka i nie powinna chodzić głośno.

I jeszcze jedno - bardzo czesto pracuje agregat - nie wiem czy to charakterystyczne dla klasy A+ ale dużą częśc doby spędza pracując (i wcale nie stoi blisko źródeł ciepła czy na wprost okna gdzie wali słońce) - też tak macie w swoich A+?