Arthee 23.02.2002 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2002 Powiedzcie jakie zmiany wprowadziliscie przy budowie. Ponoc jest to jeden z popularniejszych gotowcow, z braku odpowiedzi wynika zupelnie co innego:sad: Wlasnie startuje z budowa D12 ze zmianami. mam doklejony garaz do sciany, gdzie znajduje sie lazienka. Czy ktos z Was ma antresole w tym domu? Czy warto ja robic? Czy rozwiazanie ustawienia schodow w salonie jest optymalne? Jestem ciekawy jakie macie doswaidczenia z budowy tego domu? wszystkich jego rodzajow. Bede wdzieczny jesli podzielicie sie swoimi spostrzezeniami. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Arthee dnia 2002-03-20 00:10 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2002 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2002 Witam mnie również podoba się projekt d12 , mam pytanie w którym miejscu zamontować kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 23.03.2002 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2002 Witam ja też zaczynam budowe D 12a. Licze że ktoś się odezwie. Czy ktoś ma ochote pokazac mi swój dom w okolicach Warszawy?Z góry dziękuję!! Ja moge pokazac tylko fundamenty chi chi! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 26.03.2002 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Witajcie.Wlasnie zakonczylem d12b w stanie surowym otwartym.Jesli sa chetni na zobaczenie jak mi wyszlo to nie ma sprawy.Dom stoi 30 km od W-wy w kierunku na Poznan.Dalsze ustalenia na adres[email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 28.03.2002 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2002 Wacek, kominek mozna postawic w salonie przy scianie z kominem:smile:) odsylam do muratora z 03/2002, gdzie sa opisane domy modelowe m.in. D12b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 29.04.2002 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Pawcik mógłbyś zdradzić jakie były na razie koszty Twojego domku? Z czego ściany, co na dachu?PozdrowieniaAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 30.04.2002 03:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 za emailuj do mnie to ci wysle szczegolowe moje wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertk 25.02.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Cześć,Ja zaczynam w tym roku budowę d12b ale ze mianami. Po przemyśleniu zrobiłem garaż z boku (lewego), jak w 12a, ale wnętrze jest z b. Zmieniłem kominek w salonie, będzie na ścianie od kuchni, przesunąłem okna w jadalni na front i w salonie (tarasowe bardziej do krawędzi, żeby było miejsce na kanapę przed kominkiem), a na ścianie salonowo-kuchennej zamiast drzwi suwanych i okna będą drzwi balkonowe podwójne na środku, wygodniej wychodzić niż zza stołu. Pawcik, napisałem do Ciebie w ramach innego wątku. Jestem ciekawy Twoich doświadczeń z budowy. Pozdrawiam,Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 26.02.2003 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Ten wątek już chyba zamilkł prawie od roku. Jeśli Pawcik7 jeszcze tu zaglądasz odezwij się - powiedz jak się mieszka w D12B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agat 18.03.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Czy ktoś ma taki dom ?Mam zamiar budować, ale ciągle nie mam przekonania.Jeśli ktoś ma zdjęcia to proszę o przesłanie na mój e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.03.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Witaj Agat,Na forum projekty bylo juz kilka watkow o D12/D12a/D12b. Sa tez linki do stron ze zdjeciami. Wybierz funkcje Szukaj i wpisz D12. Znajdziesz wiele odpowiedzi i informacjiPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 12.05.2003 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Witamrównież będę budować dom wg tego projektu w wersji D12a. Dokonaliśmy pewnych zmian, np. wydłużyliśmy garaż, tak aby był równo z całą bryłą domu. Szukam kontaktu z osobami które budują lub już wybudowały tą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 24.05.2003 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2003 Alexsoft, czy jesteś jeszcze na forum? Zniknęło forum z naszymi poprzednimi wypowiedziami? PzdrŻaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Mam ochotę pokazać Wam mój domek. Na razie stan surowy zamknięty. Mam jednak problemy z wklejeniem w to miejsce zdjęcia. Liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 14.08.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Zdjęcie musisz umieścić na jakims serwerze, a tu podać do niego adres - jako link, lub obraz. Jak nie to chyba tylko możesz wysłać do Moderatora (Redakcja) i czekać, aż je tu wklei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Możesz np. założyć sobie bezpłatne koto pocztowe w Onecie. a potem wejść na tę stronę http://foto.onet.pl/albumy/ i juz masz uprawnienia by zalogować się poprzez link Albumy: nowy album. Postępuj wg instrukcji.Oczywiście uprzednio na swoim kompie lub dyskietce winieneś mieć umieszczone fotografie w postaci elektronicznej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Mój domek, D12 "Przytulny"http://foto.onet.pl/upload/47/85/_136724_n.jpgWidok od strony południowej. Trochę winogrono zasłania,ale od lewej okno od jadalni, dalej kuchnia,drzwi wejściowe i pomieszczenie gospodarcze (kotłownia)http://foto.onet.pl/upload/2/34/_136726_n.jpgStrona wschodnia. Na zewnątrz okna pokoi dziecinnych, w środku łazienkaWbrew temu co widać, dachówka jest taka sama na całym dachu, (Roben,średzka falista-rustykalna,angobowana)Projekt to gotowiec MURATORA. Zmiany,których dokonałem, to powiększenie łazienki z 5,2 na 8,1m2 oraz dodanie okna w jadalni i przesunięcie drzwi balkonowych w salonie ze strony północnej na zachodnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2003 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Domek jest sliczny.Jestem bardzo zainteresowana tym projektem.Czy mozesz cos wiecej napisac na jego temat? Jak powiekszyles lazienke az do 8m2.Napisz czy jestes z tego domku zadowolony,czy pomieszczenia nie sa zbyt male.Jeszcze raz gratulujedobrego wyboru . bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Projekt jest typowy,D 12 wariant I. Do oglądnięcia na stronie MURATORA http://www.projekty.murator.pl/ w Katalogu Miniatur na 3 podstronie, projekty 33-48. Dom jest ustawiony wejściem na południe a tarasem na północ. Przez takie ustawienie (wąska działka), musiałem przesunąc drzwi balkonowe w miejsce środkowego okna w salonie. Na północ zostawiłem ścianę bez okna. Wywaliłem słup, a ścianę wyrównałem ( pozbyłem się wnęki na taras). Przez to salon powiększył się o ok. 6m2. Dołożyłem jeszcze okno w jadalni od strony południowej. Co do łazienki, to przesunąłem ścianę północną w kierunku sypialni "9" o szerokość drzwi . Zniejszoną sypialnię "9" powiększyłem kosztem sypialni "8" (znowu o szerokość drzwi) Teraz drzwi do obu sypialni ("8" i "9") znajdują się na jednej lini. Przesuwając ściany musiałem również przesunąć okna. Rozmieściłem wszystkie trzy symetrycznie względem bryły budynku. Po tych zmianach sypialnia "11" pozostała bez zmian (12.6m2) , sypialnia "9" zwiększyła się z 11,3 na 11,9m2, a łazienka z 5,2 na 8,1m2. Nic za darmo. Sypialnia "8" zmniejszyła się z 13,6 na 10,9m2. Sypialnie "9" i "11" mają stać się pokojami dziecinnymi natomiast sypialnia "8 będzie typową sypialnią (rodziców). Będzie tam tyko duże łóżko i jakaś szafa z lustrami . Czy jestem zadowolony z domu? Na razie tak. Choć na razie nie mam koncepcji wykończenia wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Zrobiles troche zmian.Ja lazienki chyba nie bede powiekszala,moze starczy mi te 5.2m2,natomiast chce powiekszyc pomieszczenie gospodarcze o jakies 0.5m i wc tez przesunac o 0.5m kosztem holu.Martwie sie tylko czy nie zrobi sie ciasny ten piekny hol.Chce tak zrobic, poniewaz w pomieszczeniu gospodarczymchce wstawic pralke i zrobic zlew gospodarczy, a z kuchennejwneki zrobie taka mini spizarnie.Mysle, ze dla trzech osobpowinien starczyc taki domek.Czy mozesz powiedziec jeszczecos o kosztach, jakie poniosles do tej pory?Pozdrawiam. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts