ruda1 16.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam serdecznie. Widzę, że jako "przytulni" nie możemy się wyłamywać i zmniejszymy ten otwór drzwiowy. Już nawet dopytałam fachowca jak to zrobić by potem drzwi nie wyleciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 20.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Halo,halo! Jest tu kto? Nie mówcie tylko, że działacie na działkach, bo pogoda paskudna (śnieg z deszczem - przynajmniej u mnie). Wiem, wiem nic się nie dzieje na budowie to i nie ma czego przeżywać . Chociaż muszę powiedzieć, że ja jestem nakręcona i mimo, że nie mamy jeszcze okien i wielu innych rzeczy, ostatnio oglądam po różnych hurtowniach glazurę i terakotę. Próbuję złapać koncepcję wnętrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 20.03.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Masz rację poggoda paskudna, ale jutro wybieramy się na działkę . Będę obmyślać miejsca na kontakty,żyrandole,kinkiety i inne pstryczki-elektryczki oraz kaloryfery. Co do budowy to ja najchętniej oglądam podłogi,meble i glazury a mój mąż alarmy i sprawy techniczne ( w tym temacie to ja blondynka jestem ) A jutro już wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 21.03.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Drzwi już na etapie adaptacji zmniejszyliśmy do rozmiaru rozsądnych cen tj.100cm . Zamiast kotłowni mamy garderobę i tym sposobem niepotrzebne było doświetlenie wiatrołapu . Faktycznie czasem pisuję w Grupie Chotomów, bo w tych okolicach budujemy nasz domek Witam serdecznie. Budujemy Przytulny (wariant III), tak wiec jesteśmy zainteresowani wszystkimi zmianami (może coś wybierzemy dla siebie) dla poprawy funkcjonalności naszego gniazdka. Piszesz, że w Przytulnym zmieniliście kotłownię na garderobę, to w takim układzie gdzie macie kotłownię? Pozdrawiam cieplutko, Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Renata27 wejdź w moje komentarze na strone 3 i tam zobaczysz jak my zmieniliśmy Przytulny żeby dla nas był bardziej funkcjonalny Z antresoli zrezygnowaliśmy z wiadomych względów (ogrzewanie) i ogólnie woleliśmy aby jej nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 21.03.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 O jak miło, że "przytulnych" przybywa. U nas w sprawach budowlanych i dobre, i złe wieści. Jutro przychodzi elektryk, żeby zobaczyć co i jak u nas poinstalować , natomiast okna miały być wczoraj, ale byłoby za dużo szczęścia na raz i jeszcze z kilka dni się to przeciągnie .Najgorsze, że ja bym chciała wszystko na już. Na pewno rozumiecie o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.03.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ruda1 NIECIERPLIWA z PRZYTULNEGO rozmumię doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 21.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 RANATA27 Kotłownię przenieśliśmy do pokoju sąsiadującego z garażem. Zresztą własnie przez ten pokój/kotłownię mamy połączenie garażu z częścią mieszkalną, a mały korytarzyk do tego pokoju właczyliśmy do łazienki i tam mamy prysznic. Dzisiaj zaczał pracę elektryk. Był punktualny jak nikt dotąd Życze wszystkim miłego i spokojnego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 24.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ale pogoda była dzisiaj łaskawa dla budujących. W końcu ruszyliśmy z wiosennymi porządkami na działce i wewnątrz domu. W przyszłym tygodniu zaczyna działać u nas elektryk,a hydraulik ma wpaść zobaczyć co i jak poinsalować Ciekawe czy okna się odezwą? Z tej ogólnej radości dodałam kilka zdjęć do albumów. Czytałam, że u kropkq też dobrze się dzieje więc myślę, że i u inny "przytulnych" powinno być tak samo Tak w ogóle to wytropiłam w mojej okolicy już 3 przytulne w wersji I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 ruda1 Fajnie, że możesz już robić porządki w domu.....raczej Twoje dziecię robi a mama pewno pstryka zdjęcia powiedz, dlaczego u Ciebie w niektórych miejscach na podłodze nie jest wylany beton Jutro przyjeżdża do mnie murarz, obejrzeć teren budowy , doradzic co jeszcze kupić na początek....... o rzadnej podwyżce nie będziemy gadać ...o nie... nie ma mowy.... chyba taki by nie był ruda1 szkoda, że tak daleko mieszkasz ..chyba bym Cie odwiedziła pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.03.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 kropkq Zapraszam! Dwie godzinki drogi i jesteś u nas. Na razie nasza podłoga w domu to tzw. chudziak. Nie ma go w miejscach gdzie będą szły rury kanalizacyjne. Jak pan hydraulik je założy (mam nadzieję, że już wkrótce ) to wszystko zostanie zalane. Na to potem styropian i jeszcze jedna warstwa betonu. O ile coś nie pokręciłam to właśnie tak będzie to wyglądało. Teraz muszę pochwalić moją dziewczynkę. Ona chyba jeszcze bardziej przeżywa tą budowę niż ja. Musi brać czynny udział we wszystkim co się tam dzieje, bo inaczej kręci awanturkę. A jak prędziutko zasypia po cały dniu na powietrzu Bez przerwy rysuje nasz nowy domek i to co chciałaby, żeby znalazło się na działce. Dołączam do albumu jej rysunek-ten który lubię najbardziej. W ramach objaśnień jest tam: naturalnie dom, zjeżdżalnia (to długie zielone), buda i wymarzony piesek, koza (niestety też wymarzona), 4 ludki powyżej to nasza rodzinka (ta jedna osoba za dużo to potencjalny braciszek), 4 ludki niżej to koleżanka Oli z rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 26.03.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 czesc ruda1 i gdzie ten rysunek, nie widze go jak wchodze do albumu (a nie ukrywam ze chcialabym go bardzo zobaczyc) my dzisiaj ruszylismy ze stawianiem murow (fundamenty zalalismy w zeszlym roku) w naszym Przytulnym III , a ja juz nie moge doczekac sie efektowzazdroszcze bardzo wszystkim tym ktorzy juz maja wybudowane swoje domki (chociazby w stanie surowym). pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 26.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ruda1 piękny ten rysuneczek i taki kolorowy .....widac szczęśliwe dziecko ta jedna osoba za dużo to potencjalny braciszek no to tata buduje domek, posadzi drzewko i może coś więcej OLEŃKA - moja imienniczka ucałuj ją ode mnie Renata27 a ja to bym chciała mieć choć fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.03.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Renata27 Cześć! Faktycznie gdzieś wcięło ten rysunek. Zaraz załaduję go ponownie. Jeśli macie już fundamenty to teraz dom będzie rósł jak grzyb po deszczu. Murowanie idzie szybko i w krótkim czasie widać efekty A u nas dzisiaj zamurowywuje się okno w łazience i gospodarczym, i zaczną powstawać ścianki działowe. Pozdrowienia i powodzenia na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Chciałam doładować to zdjęcie i jak weszłam bezpośrednio do FotoOnetu to okazuje się, że ono tam jest. Pewnie nabiera mocy prawnej, żeby się ukazać Zatem trzeba chyba cierpliwie zaczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 26.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ta jedna osoba za dużo to potencjalny braciszek no to tata buduje domek, posadzi drzewko i może coś więcej Już się boję co to będzie ucałuj ją ode mnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KALI04 26.03.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dziś skonczył pracę elektryk - mamy prąd w domu Całą sobotę i niedzielę sprzątaliśmy dom i działkę, ale było fajnie. ruda1 fajny obrazek - Oleńka ma talent RENATA27 Teraz to się zacznie, będzie szło do góry,aż miło. Bardzo szybki etap budowy przed Tobą. Mnie bardzo się podobał, ale cieszę sie że mam go za sobą. kropkq Będziesz miała fundamenty i całą resztę też. Kiedy startujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 28.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dziś skonczył pracę elektryk - mamy prąd w domu Całą sobotę i niedzielę sprzątaliśmy dom i działkę, ale było fajnie. U nas elektryk zaczął wczoraj Cały czas kontynuuję porządki i muszę przyznać, że też jestem z tego bardzo zadowolona Zaczynam się tylko zastanawiać czy to normalne? Może kobiety tak mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda1 30.03.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 kropkq Gratuluję tego pozwolenia! Kamień z serca co? Myślę, że już spokojnie możecie zaczynać budowę. U nas były zrobione fundamenty jak nawet jeszcze nie mieliśmy pozwolenia z powiatu. Nasz p.architekt powiedział nam, że na same fundamenty nie jest ono konieczne (podobno fundamenty to nie budowa). I takim sposobem mieliśmy je 2 miesiące wcześniej przed murami (bo co do reszty to już grzecznie czekaliśmy na papiery). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 30.03.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 RENATA27 Teraz to się zacznie, będzie szło do góry,aż miło. Bardzo szybki etap budowy przed Tobą. Mnie bardzo się podobał, ale cieszę sie że mam go za sobą. KALI04 Oj faktycznie, szybko mury pną się do góry. Od wtorku prawie nie mam na nic czasu bo cały czas jestem na budowie i staram się jak najwięcej dać z siebie żeby jeszcze szybciej to wszystko szło. A poza tym jaka mam z tego satysfakcję, że ja też buduję nasz Przytulny domek. Jak tylko się trochę obrobię na budowie to założę swój dziennik i powklejam trochę zdjęc (też chciałabym się podzielić z Wami miom szczęściem. Pozdrawiam ciepło )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts