Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D12 PRZYTULNY

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 350
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć! JUŻ WYBUDOWAŁEM (SKOŃCZYŁEM) D12a. JEST SUPER. W srodku mam dużo zmian. Na zewnątrz dachówka Robena k. miedziany i elewacja z cegły klinkierowej cieniowanej robi wrażenie. Dom jest na wzniesieniu.

Czy możesz podać wiecej danych: jakie wprowadziłeś zmiany, jak wygląda dom i jakie poniosłeś koszty ?

Również mamy ten projekt i zaczynamy budowę na wiosnę.

Pozdrawiam

Żaba

• 3 weeks później...
Mam d12b i mając podobny problem z Tv zastanawiam się nad ustawienim wszystkiego tyłem do kominka, przecież nie będę jednocześnie oglądał TV i gapił się w kominek. Ale jeszcze się nie zdecydowałem

No jasna cholera...

My się zastanawiamy właśnie nad tą kwestią...No nie ma gdzie go postawić!!

Tylko proszę nie dawać rad w stylu "a może z niego zrezygnować...Każdy robi to co lubi...

Ale my właśnie nie wiemy co z tym fantem zrobić...już nie mówiąc o tym że chciałbym aby znalazło się miejsce na moje Kino Domowe...Mam je teraz na tych 17 m2 (pokój), stoi skośnie w rogu...No cholera, chyba we własnym domu to by mogło być już chyba wszystko normalnie?? W końcu po to się go buduje od "zera"...

Widziałam D-12 w Nakle Śląskim k.Tarnowskich Gór - nie znam nazwy ulicy, ale pewnie Dworcowa, albo coś w tym rodzaju, bo biegnie równolegle do torów kolejowych ( dom stoi jakieś 200 m od stacji PKP jadąc od niej w kierunku Tarnowskich Gór ). Faaaajny !!!..................

Ja co prawda jeszcze nie buduje, ale szukam projektu (od niedawna, ale intensywnie). Ma to byc dom nieduzy, koniecznie parterowy bez poddasza. Jak na razie to wlasnie D12 wersja podst. jest mi najbardziej bliska. Jednak mam juz kilka pytan - np.

czy nie bedzie brakowalo jakiegos pomieszczenia gosp.? np suszarnia, kotlownia itp. Czytalam rowniez opinie na temat D12 a i b i caly czas przewija sie temat braku miejsca na TV w salonie.

Czy do wersji podst. mozna dostawic garaz - czy to nie zeszpeci domu?

Czy da sie gdzies umiescic rowniez kabine prysznicowa oprocz wanny?

Bede rowniez wdzieczna za jakies opinie.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
witam!

odnosnie Tv w salonie. jesteżmy po rozmowie z architektem tego projektu.

jej podpowiedź to, dobudowanie ścianki, gdzie zrobi się kąt narożny idealny na TV. zmniejszy się tym samym nieco wejście do salonu z korytarza, ale chyba nie bardzo.

co Wy na to.

j.k

Wiesz co...tak poza nawiasem, to już wybraliśmy inny projekt..od tamtego czasu trochę wody upłynęło... :-) Ale żeby było śmieszniej to w tym nowym mamy podobny problem...nie niemożliwy do rozwiązania ale...nie jest idealnie... :-)

A co do TV w kącie..to OK, TV tam stanie...ale co z kinem domowym?? Dlaczego w swoim domu nie można jak potrzeba rozstawić głośników!! Wtedy ich ustawienie napewno nie będzie symetryczne!!!

No chyba że o tym nie myślicie??

Ale ogólnie, nie wiem dlaczego...ale jednak są problemy z taką wydawałoby się banalną sprawą...

Jakkolwiek życzę sukcesów w dogodnym meblowaniu!! :-)

ale co z kinem domowym?? Dlaczego w swoim domu nie można jak potrzeba rozstawić głośników!!
Prawie każdy znany mi projekt ma taką niedogodność. Najlepszy do tego celu jest tradycyjny pokój z 4 ścianami i 1 drzwiami. Obecne salony zupełnie się do tego nie nadają. Jedynym wyjściem jest pokój telewizyjny http://emots.gpbb.net/Tak_1.gif