Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niebieski salon

Agniha

Recommended Posts

Agniha to w końcu ty będziesz korzystać z tego salonu , pomaluj jedną ze ścian w salonie na niebiesko i dopiero wtedy zdecyduj co jak i dlaczego nie warto z czegoś rezygnować tylko dlatego że inni odradzają (no chyba że to są fachowcy i znają się na rzeczy ) ale w twoim przypadku kolor zawsze można zmienić i nie jest to droga impreza pozdrowienia aga

w domu rodziców w którym obecnie jeszcze mieszkam, uparłam się na niebieskie ściany. pokój jest na północ, w dodatku wszystkie meble to ciemny orzech. już bym się nigdy na takie połączenie nie zdecydowała. pokój nie dość że jest zimny, to jeszcze przytłaczający. jeśli niebieski, to tylko w połączeniu z kremami i bielą, lub jako dodatek, element dekoracyjny i to w pokoju usytuowanym na południe, jasnym i świetlistym. cały salon na niebiesko - zdecydowanie odradzam. zimny, zimny, zimny.

wszystko zależy od tego jaki odcień niebieskiego wybierzesz, wcale nie musi być mroczny i zimny, natomiast ja raczej nie zdecydowałabym sie na połączenie niebieskich ścian z pomarańczowymi dodatkami, ale oczywiście to wszystko kwestia indywidualnych upodobań. Jako nastolatka zamarzyły mi się ściany i sufit w kolorze głębokiego granatu wpadającego w czerń, ponieważ rodzice się nie zgodzili na taki wybryk ;-) pomalowałam sobie ściany na jasny błękicik (bo pigment granatowy już był kupiony), jedna ściana pozostała biała i sufit również. Meble i podłoga były w kolorze sosnowym - nawet całkiem fajnie to wyglądało, świeżo i jasno.