Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupić urządzenia sanitarne? market czy sklep firmowy??

Recommended Posts

Czy urzadzenia sanitarne, np. umywalka firmy Cersanit, ten sam model sprzedawana w markecie po niższej cenie różni sie czymś od tej w sklepie firmowym? Sprzedawca próbował przekonać mnie, że te sprzedawane w marketach są wykonane z gorszego materiału niż te w sklepie firmowych i stąd różnica w cenie. Czy porządna firma może mieć dwie produkcje identycznych modeli??? Gdzie zatem kupować????
https://forum.murator.pl/topic/103325-gdzie-kupi%C4%87-urz%C4%85dzenia-sanitarne-market-czy-sklep-firmowy/

Ja też polecam sklepy internetowe. Ja wybieram takie, które są w moim mieście i możliwy jest odbiór osobisty- wtedy się czuję bezpieczniejsza. W ten sposób na samej misce wc i desce i umywalce zaoszczędziłam ponad 1500zł.

Ja najpierw wybieram sobie daną rzecz w sklepach tradycyjnych, a później szukam w necie- na zakup w necie bez oglądania nie zdecydowałabym się.

Ponadto towary są tak jak w zwykłym sklepie objęte gwarancją.

ale czy istnieje możliwość, zeby dana firma produkowała ten sam model umywalki dla marketu z gorszego materiału i dla sklepu firmowego z lepszego materiału????? dwie linie produkcyjne tego samego modelu umywalki?????
Sa oczywiście towary specjalnie produkowane pod hipermarket, ale mają zawsze inne nazwy, modeli i niższą cenę oraz odpowiednio niższą jakość. "Podróbek" własnych towarów oczywiście nikt nie robi.

Pisałam już w innym wątku : w wielu miastach są hurtownie TADMAR i BIMs Plus. Mają naprawdę duży wybór i jeśli zamiast kupować sami, towar kupi instalator - dają 30 - 40 % rabatu. My tam kupiliśmy przez instalatora wszystko, oprócz dwóch kranów z allegro. Acha, mają też piece CO, grzejniki, wszystkie duperele instalacyjne.

Jeśli macie przez kogo kupić - warto. Ceny z upustem są niższe niż w sklepach internetowych i w dodatku transport gratis.

Potwierdzam, że kupowanie w necie to kilka a nawet kilkanaśce stówek do przodu. Własnie dzisiaj złozyłam zamówienie na wyposażenie dwóch łazienek. Jestem do przodu jakieś 2 tys zł. Wcześniej pooglądałam sobie wszystko w sklepach i wiedziałam co chce. Jeszcze baterie zostały mi do kupienia. To też w necie :)

my kupowalismy w leroy merlin zlewik i kibelek, natomiast wanne w wemie - czyli typowym sklepie z takimi rzeczami ( ale wanne kupilam tam dlatego ze w leroy byla na sklepie przeceniona uszkodzona i od razu nam o tym powiedzieli)

jak narazie jestem zadowlona, niczym sie nie roznia od innych

Aha kupowalam wszystko cersanitu

elementy z tej samej linii sa identyczne (jakosciowo) w kazdym kanale sprzedazy,

linie (elementy) produkowane dla odbiorcow sieciowych (np. markety) sa albo sprzedawane pod osobnymi nazwami, albo pod zupelnie inna nazwa producenta ....