Darmik 12.06.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam,Jesteśmy z żoną na etapie wyboru pralki do łazienki. Musimy zaplanować jaka będzie aby później nie płakać. Interesuje nas pralka od 6-7 kg, oszczędna zarówno pod względem zużycia wody jak i prądu. Kto ma jakieś doświadczenia z taką praleczką?My zainteresowaliśmy się Boshem,Whirpoolem i Gorenje. Wpisujcie swoje propozycje i opinie na temat użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 12.06.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ja równiez dłuuugo szukałam pralki dla siebie, przejrzałam niejeden watek o pralkach na róznych forach i zdecydowałam się na Electrolux EWF 12470W. Z czystym sumieniem mogę polecić. A tak na marginesie odradzam Whirlpoola, z tego co czytałam to nie jest dobra firma Bosh ma znowu drogie części a Gorenje w sumie jest jeszcze mało znane (choć mam piekarnik tej firmy i nie narzekam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darmik 12.06.2008 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jak sprawa się ma z głośną pracą oraz stabilnością pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 12.06.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Głośność to pojęcie względne, dla mnie jest cicha.. A jak dobrze wyregulujesz nóżki nie lata po łazience nawet na najwyższych obrotach wirowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darmik 12.06.2008 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Upatrzyłem takie pralki:Bosch WAE24461PLElectrolux EWF 14470 WBosch WAE 20461PLElectrolux EWF 16981 WWhirlpool AWO/D 4520/PWhirlpool AWO/D 4320/PBosch WAE 24360 PLMoże ktoś je posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 13.06.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 ja mam pralkę Electrolux EWF 16981 W. jestem zachwycona. cicha, stabilna (nigdzie nie chodzi). dobzre pierze. nie wiem, czy jesteś gadżeciażem (pralkę, która sama gada itp. wybrał mój mąż - zgadnij ile razy wstawił pranie ), ale wydaje mi sie, ze ten niższy elektrolux tez bedzie ok. 1600 obrotów - nie stosuje. wyjmujesz wprawdzie prawie suche pranie, ale potem klniesz przy prasowaniu no i sie rzeczy niszczą... wyswietlacz - wydaje mi sie, ze znaki graficzne są wystarczajace i pralka juz Ci nie musi mówić (a raczej pisać), ze wybrałeś program bawełna 90 stopni poza tym możesz sobie przeczytać jak co prać i czym wywabiać plamy takie bajery. oprócz prędkosci wirowania i tego wielgachnego wyswietlacza nie ma chyba między nimi istotnych różnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.06.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Wejdź sobie na jakąś porównywarkę cen (ceneo, skąpiec czy nokaut) tam przy poszczególnych modelach czasami zamieszczone są opinie użytkowników. Jak słusznie zauważyła poprzedniczka zbyt duża prędkość wirowania to tylko zbędny bajer, pranie wychodzi suche ale i wymiętolone że ciężko wyprasować Moja pralka ma tylko 1200 obrotów i przy takiej prędkości grube koce są praktycznie suche; zresztą rzadko używam tej prędkości, przy praniu ubrań ustawiam wirowanie na 900 żeby się potem nie meczyć z prasowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts