Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka - dylematy w małej łazience

Darmik

Recommended Posts

Witam,

Jesteśmy z żoną na etapie wyboru pralki do łazienki. Musimy zaplanować jaka będzie aby później nie płakać. Interesuje nas pralka od 6-7 kg, oszczędna zarówno pod względem zużycia wody jak i prądu. Kto ma jakieś doświadczenia z taką praleczką?

My zainteresowaliśmy się Boshem,Whirpoolem i Gorenje. Wpisujcie swoje propozycje i opinie na temat użytkowania.

Ja równiez dłuuugo szukałam pralki dla siebie, przejrzałam niejeden watek o pralkach na róznych forach i zdecydowałam się na Electrolux EWF 12470W. Z czystym sumieniem mogę polecić. A tak na marginesie odradzam Whirlpoola, z tego co czytałam to nie jest dobra firma :roll: Bosh ma znowu drogie części a Gorenje w sumie jest jeszcze mało znane (choć mam piekarnik tej firmy i nie narzekam :))

ja mam pralkę Electrolux EWF 16981 W.

jestem zachwycona. cicha, stabilna (nigdzie nie chodzi). dobzre pierze.

nie wiem, czy jesteś gadżeciażem (pralkę, która sama gada itp. wybrał mój mąż - zgadnij ile razy wstawił pranie :lol:), ale wydaje mi sie, ze ten niższy elektrolux tez bedzie ok.

1600 obrotów - nie stosuje. wyjmujesz wprawdzie prawie suche pranie, ale potem klniesz przy prasowaniu :lol: no i sie rzeczy niszczą...

wyswietlacz - wydaje mi sie, ze znaki graficzne są wystarczajace i pralka juz Ci nie musi mówić (a raczej pisać), ze wybrałeś program bawełna 90 stopni ;)

poza tym możesz sobie przeczytać jak co prać i czym wywabiać plamy :lol:

takie bajery. oprócz prędkosci wirowania i tego wielgachnego wyswietlacza nie ma chyba między nimi istotnych różnic...

Wejdź sobie na jakąś porównywarkę cen (ceneo, skąpiec czy nokaut) tam przy poszczególnych modelach czasami zamieszczone są opinie użytkowników.

Jak słusznie zauważyła poprzedniczka zbyt duża prędkość wirowania to tylko zbędny bajer, pranie wychodzi suche ale i wymiętolone że ciężko wyprasować :lol: Moja pralka ma tylko 1200 obrotów i przy takiej prędkości grube koce są praktycznie suche; zresztą rzadko używam tej prędkości, przy praniu ubrań ustawiam wirowanie na 900 żeby się potem nie meczyć z prasowaniem :)