jean70 13.06.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Zabieram się za remont kuchni...meble juz sie robią, sprzęt nowy juz jest...aleplanuję trochę poprzestawiać i zaczynaja się schody ! Obecnie pierwszy jest zlew za nim kuchenka. Po zmianach będzie najpierw lodówka potem zlew, zmywarka a na końcu kuchenka. Stolarz stwierdził, ze za obudowaną lodówką nie ma miejsca na rury i trzeba bedzie wysunąć ją bardziej do przodu (będzie taki uskok w stronę zlewu). Podobnie jest ze zmywarką za nią bedą musiały się zmieścić rurki od gazu, których w ścianę nie można schować... Poradźcie jak technicznie to rozwiązać bo muszę fachowca znaleść a nie chcę jakiegoś błędu popełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 13.06.2008 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Zabieram się za remont kuchni...meble juz sie robią, sprzęt nowy juz jest...ale planuję trochę poprzestawiać i zaczynaja się schody ! Obecnie pierwszy jest zlew za nim kuchenka. Po zmianach będzie najpierw lodówka potem zlew, zmywarka a na końcu kuchenka. Stolarz stwierdził, ze za obudowaną lodówką nie ma miejsca na rury i trzeba bedzie wysunąć ją bardziej do przodu (będzie taki uskok w stronę zlewu). Podobnie jest ze zmywarką za nią bedą musiały się zmieścić rurki od gazu, których w ścianę nie można schować... Poradźcie jak technicznie to rozwiązać bo muszę fachowca znaleść a nie chcę jakiegoś błędu popełnić.http://images28.fotosik.pl/229/a8c1504e556da879.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 13.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Lodówki do zabudowy mają głębokość ok. 55 cm, więc przy zabudowie 60tce jest miejsce na rurki z tyłu. U mnie też rury gazowe i wodne idą za lodówką (podobny układ: lodówka, zlew, kuchnia). Wprawdzie lodówkę mam wysuniętą, ale z zupełnie innych przyczyn i też jest dobrze Początkowo miała być na równo z pozostałymi szafkami i stolarz nie zgłaszał uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts