Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak przerobić "rurki" od wody i gazu?

jean70

Recommended Posts

Zabieram się za remont kuchni...meble juz sie robią, sprzęt nowy juz jest...ale

planuję trochę poprzestawiać i zaczynaja się schody ! Obecnie pierwszy jest zlew za nim kuchenka. Po zmianach będzie najpierw lodówka potem zlew, zmywarka a na końcu kuchenka. Stolarz stwierdził, ze za obudowaną lodówką nie ma miejsca na rury i trzeba bedzie wysunąć ją bardziej do przodu (będzie taki uskok w stronę zlewu). Podobnie jest ze zmywarką za nią bedą musiały się zmieścić rurki od gazu, których w ścianę nie można schować... Poradźcie jak technicznie to rozwiązać bo muszę fachowca znaleść a nie chcę jakiegoś błędu popełnić.

Zabieram się za remont kuchni...meble juz sie robią, sprzęt nowy juz jest...ale

planuję trochę poprzestawiać i zaczynaja się schody ! Obecnie pierwszy jest zlew za nim kuchenka. Po zmianach będzie najpierw lodówka potem zlew, zmywarka a na końcu kuchenka. Stolarz stwierdził, ze za obudowaną lodówką nie ma miejsca na rury i trzeba bedzie wysunąć ją bardziej do przodu (będzie taki uskok w stronę zlewu). Podobnie jest ze zmywarką za nią bedą musiały się zmieścić rurki od gazu, których w ścianę nie można schować... Poradźcie jak technicznie to rozwiązać bo muszę fachowca znaleść a nie chcę jakiegoś błędu popełnić.

http://images28.fotosik.pl/229/a8c1504e556da879.jpg

Lodówki do zabudowy mają głębokość ok. 55 cm, więc przy zabudowie 60tce jest miejsce na rurki z tyłu. U mnie też rury gazowe i wodne idą za lodówką (podobny układ: lodówka, zlew, kuchnia).

Wprawdzie lodówkę mam wysuniętą, ale z zupełnie innych przyczyn i też jest dobrze :wink: Początkowo miała być na równo z pozostałymi szafkami i stolarz nie zgłaszał uwag.