Mariusz2005 13.06.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 WitamNa swojej działce odkopałem starą poniemiecką rurę melioracyjną ceramiczną na długości 30 mb. Jako że była zapchana wymieniłem na nową rurę PVC fi 80 melioracyjną (żółtą). Czy potzebne mi do tego jakieś uzgodnienia, pozowlenia itp.? Stara rura była zapchana mułem i nie spełniała swoej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.06.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 nie wydaje mi się, że jak wymienisz kawałek to coś zmieni;i dla świętego spokoju, nie mów nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 13.06.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam Na swojej działce odkopałem starą poniemiecką rurę melioracyjną ceramiczną na długości 30 mb. Jako że była zapchana wymieniłem na nową rurę PVC fi 80 melioracyjną (żółtą). Czy potzebne mi do tego jakieś uzgodnienia, pozowlenia itp.? Stara rura była zapchana mułem i nie spełniała swoej funkcji. Teraz to już się nie pytaj jak zrobiłeś swoje. Zamieniłes rurki i temat zamkniety. Ja walczyłem z przebudową drenażu. Mam pół segregatora uzgodnień, uzgodnień do uzgodnień, które zostały uzgodnione. Do tego projekty zatwierdzone przez wszystkich świetych. Co prawda u mnie była przebudowa drenażu a nie zastąpienie starej rurki nową ale myślę, że w Twoim przypadku także trzeba kilka kilogramów dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 13.06.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ale do czego chcesz pozwolenia/ uzgodnienia?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 13.06.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ale do czego chcesz pozwolenia/ uzgodnienia? Pozdr Mi były potrzebne na przestawienie drenów i wydaje mi się, że jakiś papier jest też potrzebny na remont/wymianę drenów. Nie wydaje mi się, że jeśli ktos odkopuje dren i wydaje mu się, że jest zapchany to może tak sam z siebie zgodnie z prawem go wymienić nie usyskując na te prace pozwolenia. Sam bym także oczywiście go wymienił i nie bawił się w pozwolenia mając śiwadomośc, że to może nie do końca zgodne z prawem. Pomijając papiery musiałem np. poinformować o terminie prac wydział melioracji. Tak samo byłoby pewnie z remontem/wymianą odcinka drenów. A jak jest remont/wymiana to chyba musza być jakieś papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 13.06.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ale do czego chcesz pozwolenia/ uzgodnienia? Pozdr Mi były potrzebne na przestawienie drenów i wydaje mi się, że jakiś papier jest też potrzebny na remont/wymianę drenów. ja też musiałam dostać pozwolenie na przebudowę sączków przed uzyskaniem pozwolenia na budowę. Ja na miejscu Mariusz2005 nie zgłaszałabym tego nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam Na swojej działce odkopałem starą poniemiecką rurę melioracyjną ceramiczną na długości 30 mb. Jako że była zapchana wymieniłem na nową rurę PVC fi 80 melioracyjną (żółtą). Czy potzebne mi do tego jakieś uzgodnienia, pozowlenia itp.? Stara rura była zapchana mułem i nie spełniała swoej funkcji. Jak po trasie wymiana to remont- nie ma żadnego problemu, a jeśli zmieniłeś trasę to siedz cicho . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz2005 16.06.2008 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dzięki za pomoc.Co do urzędu, jak zaszedłem do melioracji u nas to Pan stwierdził: brać łopatę i kopać bo na planach jej (poniemieckiej melioracji) nie ma.Mi osobiście do niczego dokumentacja potrzebna naie była, nie chciałem tylko wyjśc na zbrodniarza, który zrobił coś cichcem. A wodę z nowego odcinka odprowadzam do rowu przy drodze który jest w pełni sprawny, więc nie zalewam żadnego sąsiada czy itp. tak więc chyba nic złego z tego nie wyniknie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts