Gość Wojciech Zachary 19.09.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Ile kosztuje na "rynku" m2 ocieplenia styropianem - bez styropianu. Chodzi mi o robocizne i materiał (klej, siatka tynk biały mineralny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość wg345 21.09.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 u mnie to było 18zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 23.09.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Ile kosztuje na "rynku" m2 ocieplenia styropianem - bez styropianu. Chodzi mi o robocizne i materiał (klej, siatka tynk biały mineralny). to o co pan sie pyta to sa bardzo ogolne dane - sama grubosc styropianu 5cm czy np. 10cm. moze zwiekszyc cene o ponad 6 zl na m2 robocizna to od 20 do 30zl chodz na pewno mozna znalezc taniej jednak pewnie beda jakies ukryte fanty typu bez FV -> a to sie rowna bez gwarancji; czy specjalisci o roznym poziomie -> czytaj dla tynku mineralnego wieksze ryzyko widocznych polaczen zatartego tynku co do materialu to mozna okreslic przedzial 20-30zl tez w zaleznosci od parametrow np. tynk mineralnego 1,5mm czy 2mm czy 3mm ziarno - czy kolki czy nie - czy listwa startowa czy nie - czy narozniki aluminowe bez siatki czy z siatka oraz czy wogole moze bez naroznikow - klej tanszy i mniej renomowany czy lepszy bardziej markowy itd. za to cena 18zl to NA PEWNO nie jest cena docieplenia z robocizna, materialem oraz styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts