Dan ka 27.06.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 A nie boicie się, że takie traktowanie mebla może być w przyszłości powodem do odrzucenia reklamacji? Ja to bym wolała spróbować usunąć mleczkiem i środkami zalecanymi przez producenta, a jak to by nie pomogło to zamalować farbką. Na pewno na drogi mebel nie stosowałabym zmywacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.06.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Plamy po dzinsie super zmylam chysteczkami W5 z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dan ka 28.06.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 A jak zniosła to skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.06.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Tak samo, jak pupcia niemowlaka znosi "mokre" chusteczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aszkem78 04.07.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Jestem szczęśliwą posiadaczką skórzanego wypoczynku (2+3) w kolorze ecru. Cudo, zwłaszcza przy małym dziecku. Broniłam się bardzo - zupełnie niepotrzebnie. Córka kładzie kanapkę czekoladką do dołu, truskawki na kanapę - i nie ma problemu. Hiciorem wszechczasów było jak rok temu włożyła sobie do raczek gąbeczki z tuszem do pieczątek, potem wysmarowała sobie tym stopy i pobiegała po kanapie... Rozpłakałam się jak zobaczyłam efekt. Próbowałam: terpentyny (niszczy skórę), benzyny ekstrakcyjnej (to samo), wazeliny, chusteczek dziecięcych, płynów do czyszczenia skóry, balsamu Nivea - wszystkiego!!! Kanapa nadal miała siedzisko w kolorze ciemnoczerwonym. Aż znajoma poleciła mi (wspominany kilka postów temu) lakier do włosów. Zupełnie nie wierząc w efekt zakupiłam opakowanie, spryskałam siedzisko i... zmazało się mokrą szmatką jak kreda z tablicy. NIestety w miejscach w których wypróbowywałam benzyne i terpentynę mam małe przebariwenia. Ale resztę lakier zmazał bez śladu. Na zwykły długopis niestety tak dobrzę nie działa. Ale na tusz do pieczątek - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dan ka 15.07.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) No właśnie, ja się trochę wystraszyłam też tego, że nie doczyszczę mebla, ale coraz bardziej ta obawa odchodzi w zapomnienie. Generalnie wolę być uważna bo np. na stronie producenta mebli, którymi jestem fanką, pojawia się informacja, żeby czyścić je tylko oryginalnymi środkami producenta bo "Wszelkie inne ogólnodostępne na rynku preparaty, mogą spowodować naruszenie struktury tapicerki oraz odbarwienia" [moderowano] Sprzedawca natomiast zapewniał mnie abym nigdy nie używała kremów, nie kremów, bo one bardzo niszczą meble i potem nici z reklamacji.... Więc chyba trzeba być bardzo ostrożnym używając czy czyszcząc meble w ten sposób... Edytowane 15 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enjoysun 15.07.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Szare mydło + delikatnie nawilżona szmatka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dan ka 17.07.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 A mydło nie narusza struktury skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.nowakowska 24.07.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ja w desperacji też spróbowałam lakieru do włosów do plamy po długopisie, na szczęście pomogło ale drugi raz się na to nie skuszę- oczami wyobraźni już widziałam dziurę w kanapie Zainwestowałam w profesjonalny odplamiacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FiolkaX 07.02.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Plamy rewelacyjnie znikają od od sztyftu: http://czystasofa.pl/pielegnacja-skory/7-sztyft-do-przebarwie-po-jeansach-comodo.html - nawet z ekologicznej skóry. Ważne jest, żeby później skórę zakonserwować - nie będzie tak szybko przyjmować zabrudzeń. Zakupiłam sofę skórzaną koloru ekri, oprócz widocznego zdarcia lica na boczku (zlożyłam reklamację) wyglada ładnie. Ale w ulotce informacyjnej o warunkach gwarancji wyczytałam, że nie jest objęte gwarancją zabarwienia skóry odzieżą np. jeans Jestem załamana! Sofa miała być przede wszystkim praktyczna! Tyle pieniędzy i mam nie siadać w jeansie, dzieci większość spodni mają w jeasie. Czy wasze sofy rzeczywiście odbarwiaja sie od jeansu? Nie można tego jakoś wyczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FiolkaX 07.02.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Nie narusza struktury skóry, ale ściera impregnat, przez co szybciej ci się zacznie skóa wycierać (kolor). Lepiej czyścić preparatami (tylko na bazie wody), ale później koniecznie ZAKONSERWOWAC. Informacje znajdziesz na http://www.czystasofa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 22.04.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 mam kremowa skórzaną sofe, niestety mam plame od dzinsów, czym ja wyszczyscić? plamy z dlugopisu schodza po spirytusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts