Eljaberbro 13.06.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam Serdecznie Na rynku niedawno pojawił się produkt, firmy Janome, który jest kompromisem miedzy tradycyjną maszyną do szycia a hafciarką - jest nim maszyna do dekorowania (model Janome FM 725). Nie używając nici, można w bardzo prosty sposób udekorować (gotowy produkt odzieżowy) np starą damską torebkę praktycznie w sposób nie do poznania. Do dekorowania możesz wykorzystać praktycznie wszystko: skrawki innych materiałów, nici, wełny, filcu, foli, etc Ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia. Maszyna posiada "stopki" (składające się naraz z 2, 3 lub 4 igieł - posiadają one żądła rozmieszczone równomiernie na każdej z nich) które scalają "wszarpują" jeden materiał w drugi. O dziwo połączenie to jest bardzo trwałe i nieodwracalne (nie sposób jest oderwać jeden materiał od drugiego nie uszkadzając jednego z nich). Ponadto jest bardzo prosta w użyciu, nie posiada żadnych regulatorów, naprężaczy, ściegów itd Koszt maszyny to ok 700 pln, a więc przy tym jest stosunkowo niedroga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 14.06.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Nieprawda, to jest dodatek do maszyny do szycia i nie zastąpi jej. Można jej używać do dekorowania. Łączenie ściegów nie jest tak mocne.Jak ktoś chce mam filmy reklamowe mogę przesłac. Można g równiez pobrac z internetu. A maszyny takie też maja inni w sprzedaży np. Husqvarna , Pfaff od lata ub. roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 14.06.2008 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Witam Cię Przeczytaj raz jeszcze co jest napisane powyżej, ja nie twierdzę, że Pfaff i reszta czołówki nie miała takiego modelu wcześniej w swojej ofercie Napisałem tylko, że firma Janome wypuściła niedawno taki model, a jest to prawdą. Po drugie to nie napisałem, że może ona zastąpić maszynę do szycia, poza tym w temacie jest znak zapytania, więc nie jest to stwierdzenie. Po trzecie: "szyłem" tą maszyną i wiem na ile mocne jest mocowanie jednego materiału w drugim, a filmy reklamowe trochę pachną propagandą (co wszyscy ogólnie wiedzą) Ale czytając Twój post odnoszę wrażenie że chciałeś napisać byle co aby tylko mi dopiec. Ale to już Twój problem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts